HPK U20 katsaus vol 10

Nuorten SM-liigan ylempi jatkosarja on saatu päätökseen. Oulun Kärpät vei runkosarjan nimiinsä yhdeksän pisteen erolla ennen toiseksi tullutta Espoon Bluesia. Kärkikaksikon takana oli tasaista, sillä kolmaneksi sijoittunut HIFK saalisti 91 pistettä ja kuudenneksi sijoittuneen Lahden Pelicansin välillä oli eroa ainoastaan neljä pistettä. Suoraan puolivälierään pääsivät myös neljänneksi tullut Vaasan Sport sekä viidenneltä paikalta löytyvä Mikkelin Jukurit.

HPK varmisti pudotuspelipaikkansa vasta päätöskierroksella Kuopiossa. Kerhon lopullinen sijoitus runkosarjan jälkeen oli kahdeksas ja pisteitä joukkue keräsi 77. Taakse jäivät Tappara sekä TPS, jotka molemmat keräsivät 75 pistettä.

Jatkosarjan parhaat pistemiehet tulevat Oulusta. Tuukka Tieksola teki 18 ottelussa 28 (6+22) tehopistettä ja toiseksi tehokkain oli Eetu Päkkilä 24 (17+7) tehopisteellä.

Kerhon paras pistemies oli Erkka Seppälä, joka teki yhdeksäs pelaamassaan ottelussa hurjat 18 (6+12) tehopistettä. Kymmenen tehopisteen rajan rikkoivat Seppälän lisäksi Kristjan Kombe (2+10) sekä Joonas Uimonen (0+10). Joukkueen ykkösmaalivahti Tuomas Aallon torjuntaprosentti jatkosarjan loputtua oli 90,30.

Tosipelit alkavat heti

HPK pelasi loppukaudella jo tietyllä tapaa omia pudotuspelejä. Pääsy pudotuspeleihin varmistui vasta ottelussa Kuopiossa, jossa joukkue pelasi pakkovoiton edessä ja tästä haasteesta joukkue selvisi päävalmentaja Juuso Niemisen mukaan hienosti.

– Lähtökohtaisesti kolme pistettä piti saada ja se otettiin. Hyvin joukkue suoritui paineen alla pelatessa. Eihän se kaunista ollut, mutta tulos ratkaisee.

Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu Tappara. Jatkoon pääsee kahdella voitolla.

– Tappara on ollut meille hankala. Ollaan pelattu sellaisia pelejä, että ollaan oltu kuskin paikalla, mutta silti Tappara on useammin poistunut kaukalosta voittajana.

Jatkosarjan aikana U20 joukkueen mukana on ollut useita Liigaringissäkin mukana olevia pelaajia. Muun muassa Erkka Seppälä, joka teki yhdeksässä ottelussa 18 tehopistettä.

Mahdollisten “Liiga-apujen” pelipaikka selviää vasta pelipäivän aamuna.

– Liigajoukkueen alla tässä kuitenkin toimitaan, niin katsotaan pelipäivänä millaisella kokoonpanolla lähdetään. Liigassakin kuitenkin pelataan tällä hetkellä isoista asioista.

Ensimmäinen ottelu pelataan perjantaina ja peli alkaa jo klo 13.00. Aikainen ajankohta ei erityisiä toimenpiteitä aiheuta.

– Ajalla ei oikein ole väliä, on tässä kauden aikana totuttu kuitenkin pelaamaan myös päivällä. Ottelutahti on tiivis, mutta kyllä pelaajat jaksaa. Nyt aloitetaan kuitenkin ne pelit, joita on koko runkosarja tietyllä tapaa odotettu. Väsymys on myös sellainen olotila, että se väistyy kun on jotain parempaa tekemistä.

– Kaiken tekemisen täytyy tähdätä voittamiseen, näistä lähtökohdista lähdetään.

Ensimmäisen kierroksen ohjelma:

Jatkoon pääsee kahdella voitolla.

PE 8.3. HPK – Tappara klo 13.00 @ Ritari-areena

LA 9.3. Tappara – HPK klo 12.30 @ Hakametsä

TARVITTAESSA! MA 11.3. HPK – Tappara klo 18.30 @ Ritari-areena

07.03.2019 21:40

Jaa artikkeli: