HPK U20 katsaus vol 1

Tällä kaudella HPK:n nettisivuilla käydään entistä aktiivisemmin läpi U20 joukkueen kuulumisia. Kaikki joukkueet ovat pelanneet viisi ottelua, joten kausi on jo hyvässä vauhdissa.

Pelicans johtaa sarjaa, KooKoo hallitsee pistepörssiä

Nuorten alkusarjaa johtaa kaikki viisi otteluaan voittanut Lahden Pelicans. Toisena on TPS kolmen pisteen päässä ja kolmantena kärkikaksikon takana vaanii KooKoo 11 pisteellä. HPK on voittanut otteluistaan kolme ja hävinnyt kaksi. Joukkue löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi.

Pistepörssin kärkikaksikko tulee Kouvolasta. Mathias Hänninen on tehnyt viidessä ottelussa 11 tehopistettä (3+5) ja toiselta sijalta löytyy yhdeksän (4+5) tehospistettä tehnyt Jiri Parviainen. Yhdeksään tehopisteeseen ovat Parviaisen lisäksi yltäneet SaiPan Matias Mäntykivi (3+6) sekä Pelicansin Waltteri Merelä (1+8).

HPK:n paras pistemies on ollut Kasperi Heinänen, joka on viidessä pelaamassaan ottelussa tehnyt tehot 2+2. Kolmen tehopisteen miehiä ovat Valtteri Puustinen (1+2), Leevi Kannisto (0+3) ja Miska Ronkainen (0+3). Tuomas Aalto on pelannut alkukaudella neljä ottelua ja Aallon torjuntaprosentti on komea 92,93.

Katsaus HPK:n alkukauden otteluihin

Kauden avausottelussa kaatui Jukurit vieraskaukalossa lukemin 1-2. Ensimmäisessä kotiottelussa vastaan asettui JYP, joka oli lopulta vahvempi lukemin 0-2. Ottelun avausmaali nähtiin vasta ajassa 51.14 ja lopullinen ratkaisu syntyi tyhjään maaliin. JYP-maalivahti Niko Lappi pysäytti kaikki 27 maalia kohti tullutta laukausta, joten pisteet matkasivat Jyväskylään.

Ensimmäiset ottelut menivät päävalmentaja Juuso Niemisen mukaan hieman jännittäessä.

– Eka peli oli tietty eka peli, siinä oli pieni jännitys ja kipsi päällä. Tärkeintä oli, että saatiin voitto. Toinen ottelu oli ensimmäinen kotona, niin siinäkin on aina oma jännityksensä, että miten sen käsittelee. JYP-pelissä puolustettiin hyvin, mutta hyökättiin heikosti. Kaks ekaa peliä ei pelillisesti ollu niin hyviä.

Seuraavat kaksi ottelua olivat HIFK:ta vastaan, joista HPK nappasi molemmista täydet pisteet. Vieraskentällä loppulukemat olivat 2-5 ja Rinkelinmäellä pikkukollit kaatuivat lukemin 3-1.

– Helsinkiin saatiin muutosta ja siellä oli ensimmäinen hyvä kokonaisvaltainen peli. Kotiottelussa oli paljon hyvää, etenkin eka erä oli vahva. Kun HIFK pääsi peliin mukaan, niin oltiin pelissä kuitenkin kiinni koko ajan. Puolustettiin ja hyökättiin hyvin sekä maalivahti oli hyvä niinä hetkinä kun pitikin olla.

Alkukauden toisen tappion aiheutti Ässät kotikaukalossaan lukemin 4-1. Vastustajan maalivahti oli selvästi työllistetympi, sillä patapaitojen maalilla pelannut Kasperi Kotkaniemelle kirjattiin 35 torjuntaa. HPK:n Tuomas Aallolle torjuntoja kertyi ainoastaan 14.

– Eka erä oli tosi hyvä, mutta sitten toiseen erään lähdettäessä hieman kuviteltiin, että tämä hoituu tästä. Toisessa erässä tuli hieman nukahduksia puolustuspelissä, josta Ässät pääsi rokottamaan. Meidän maalintekoterävyys oli heikkoa ja Ässät pelasi fiksusti.

Kärsivällisyyttä ja opettelua

Turusta Hämeenlinnaan siirtynyt Nieminen ja joukkue ovat vasta matkansa alkutaipaleella ja opettelua riitää. Valmentajalle tuttuja pelaajia entuudestaan oli joukkueessa vain muutama.

– Käytännössä pelin kanssa ollaan aloitettu ihan alusta. Pelaajat on täällä tottunut tietynlaiseen toimintakulttuuriin ja itse kun tulee erilaisesta kulttuurista, niin tässä ollaan vielä tavallaan käynnistysvaiheessa. Entuudestaan on maajoukkueen kautta tullut tutuksi liigaportteja kolkuttelevat Latvala, Maansaari ja Seppälä.

– Paljon on mun puolelta opettamista ja se vaatii kärsivällisyyttä sekä pelaajilta, että päävalmentajalta. Tärkeää on, että pystyttäisiin puhumaan keskenämme tosi paljon, kun kaksi erilaista kulttuuria kohtaa.

Tulevat ottelut

U20 pelaa seuraavat ottelunsa ensi viikonloppuna. Perjantaina kotikentällä vastaan asettuu HPK:n kanssa tasapisteissä oleva Vaasan Sport. Nieminen ei vielä tässä vaiheessa kautta lähde miettimään liikaa yksittäisen vastustajan pelitapaa.

– Vielä alkukaudesta ei keskitytä varsinaisesti vastustajan peliin, vaan yritetään saada oma peli kuntoon. Pelin aikana pystytään kyllä reagoimaan ihan pienillä asioilla vastustajan peliin. Oman identiteetin työstäminen ja vahvistaminen on se meidän juttu tällä hetkellä.

Lauantaina joukkue matkustaa kauden hieman vaisummin aloittaneen KalPan vieraaksi Kuopioon. Nopea palautuminen ja bussimatka tuovat haasteensa, mutta sen ei pidä antaa vaikuttaa.

– Sehän on tässä A-nuorissa hyvä ja siitä ollaan puhuttukin, että kun seuraava askel, jonka pelajaat haluaa on ammattilaiseksi siirtyminen, niin ei tällaisen asian pitäisi vaikuttaa. Tietenkin se tekee siihen oman haasteensa, mutta se pitää pystyä klaaraamaan.

11.09.2018 20:16

Jaa artikkeli: