HPK tyly vieras Helsingissä

HIFK – HPK 2 – 4 (0-3, 0-1, 2-0)

HPK:n viikko jatkui, kun se kohtasi perjantai-illan ottelussa HIFK:n vieraissa. HPK:n kauden ensimmäinen ottelu Nordenskiöldinkadun legendaarisessa kiekkopyhätössä tarjosikin hämeenlinnalaisittain paljon ilonaiheita. Mutta parannettavaakin jäi.

Luulot pois

Ottelua ei kerettiin pelata vain 21 -sekuntia, kun HIFK:n Jere Sallinen otti hölmön hyökkäyspään rangaistuksen kampituksesta. HPK:n ylivoima jatkoikin siitä mihin se keskiviikkona Saipaa vastaan jäi. Lähimmäksi maalintekoa pääsi heti ylivoiman alkupuoliskolla Valtteri Puustinen, jonka terävä rannelaukaus kimposi Frans Tuohimaan vartioiman HIFK -maalin tolpasta ulos.

Vaikka ensimmäinen laukaus osui tolppaan, niin seuraavasta paikasta Puustinen ei enää erehtynyt. Cody Kunyk kaivoi Elmeri Erosen lähettämän kiekon itselleen ja antoi loistavan syötön maalin takatolpalle, jossa päivysti juurikin Puustinen. Miehellä olikin helppo työ siirtää kiekko lähes tyhjään HIFK -maaliin.

Puustisen aikainen maali antoikin HPK:n pelille hyvän sysäyksen, joka jatkui, kun ajassa 11.59 Nico Nurmikanta toimitti kiekon maalille, jossa päivysti Henri Kanninen. Kannisen hieno ohjaus painuikin HIFK -maalin takanurkkaan ja näin lukemiksi jo 0-2 vierailijoille.

Kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan. Näin lauloi Irwin Goodman, jonka sanat kuvaavat enemmän kuin hyvin vierasjoukkueen avauserää. Reilu kaksiminuuttia edellisestä ja verkko heilui jälleen Frans Tuohimaan selän takana. HPK karvasi kiekon omalla puolustusalueella Miro Karjalaisen loistavan taklauksen seurauksena. Taklauksen jälkeen, ottelun hahmo Valtteri Puustinen karkasi Jere Innalan kanssa pahantekoon ja HIFK -puolustuksen pienen nukahduksen seurauksena siirsivät HPK:n jo 0-3 johtoon.

Vierailijoiden kolmannen osuman jälkeen ote hiljalleen siirtyi enemmän ja enemmän isännille. Kotijoukkue saikin erän lopussa muutaman vaarallisen tekopaikan, mutta Joona Voutilainen HPK -maalilla oli mies paikallaan. Erätauolle siirryttiinkin lukemissa 0-3.

Pelinkuva muuttuu

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. HIFK tuli erätauolta hyvällä jalalla ja tämä palkittiinkin, kun ajassa 22.36 Niklas Friman passitettiin rangaistusaitioon koukkaamisesta. Kotijoukkueen ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta HPK:n alivoimanelikön huikea pelaaminen pitivät vierailijat kolmen maalin johdossa.

Kotijoukkue sai kuitenkin lähes välittömästi uuden mahdollisuuden ylivoimalla, kun ajassa 27.14 Filip Krivosikille tuomittiin hieman kyseenalainen jäähy kiinnipitämisestä. Tilanteessa HIFK:n Mikko Kousa tarrasi kädellään kiinni Krivosikin mailan varresta, mutta tuomariston tuomio oli tyly. Tilanteesta HPK -hyökkääjä Krivosik jäähyaitioon.

Kotijoukkueen illan toinen ylivoima ei sekään tuottanut tulosta, kun HPK -vahti Joona Voutilainen venyi kerta toisensa jälkeen kiekon tielle. Voutilaisen erä jatkuikin tutuissa tunnelmissa, kun HIFK sai vielä ennen erän loppua kaksikin mahdollisuutta ylivoimalla, kun Arto Laatikainen ja Janne Tavi otti kummatkin rangaistukset mieheen kampituksesta.

Kun kotijoukkueelle ei maalinteko maistunut, niin samaa ei voinut sanoa vierailijasta. Kaksikko Valtteri Puustinen ja Jere Innalla syöttivät keskushyökkääjä Tommi Tikan puolittaiseen läpiajoon, jonka päätteeksi Tikka viimeisteli erätaukolukemiksi 0-4 upealla rannelaukauksella.

Kotijoukkueen loppukiri

Jos toinen erä oli pelillisesti kotijoukkueelta vahva, niin sitä oli myös ottelun kolmas erä. HIFK painoi päälle ja saikin palkinnon ajassa 47.51, kun Mikko Kousa kavensi isäntien viidennellä ylivoimalla lukemiksi 1-4. Osumaan syötön merkkautti hämeenlinnalaisillekin tuttu Teemu Turunen.

Kavennuksen jälkeen HIFK sai todellisen kirivaihteen silmään ja eikä aikaakaan, kun Iikka Kangasniemi kavensi lukemiksi jo 2-4. Osumaan ilmiömäisen syötön antoi nuori hyökkääjälupaus Anton Lundell.

Kangasniemen osuman jälkeen HPK:n peli sekosi hieman lisää, ja pienimuotoinen jännitys paistoi otteista. Maalilla torjuntavuorossa ollut Joona Voutilainen kuitenkin nollasi kotijoukkueen yritykset kerta toisensa jälkeen. Näin ollen HPK nappasi kauden toisen voittonsa lukemin 2-4. Voutilaisen hyvyyttä kuvastaa hyvin myös ottelun lopun torjuntamäärät. HPK -vahdille merkattiin nimittäin peräti 29 -torjuntaa ottelun kahteen viimeiseen erään.

20.09.2019 22:01

Jaa artikkeli: