HPK tyly isäntä Sportille

HPK – Sport 5-3 (3-0, 2-1, 0-2)

Viikolla kahdesti hävinnyt HPK lähti korjaamaan kurssiaan kotiottelussa Sportia vastaan. Pallokerho ottikin otteluun unelmastartin ja nakutti selvät lukemat jo avauserässä. Lopun lässähdystä lukuunottamatta HPK oli niskan päällä koko ottelun ajan ja naarasi pisteet kotiin lukemin 5-3.

DSC_2158

Pallokerho lähti otteluun kovalla sykkeellä, selvästi edellisen ottelun lopun romahduksesta sisuuntuneena. Sport oli alusta asti hätää kärsimässä Kerhon prässätessä aktiivisesti. Kesken Kerhon vyörytyksen Sport-puolustaja Ari Gröndal joutui nappaamaan Antti Miettiseltä jalat alta kakkosen arvoisesti. Pallokerhon ylivoima tuotti tulosta lähes välittömästi, kun hätäapupakki Martti Järventie täräytti kiekon jäissä maalille, josta se kimposi onnekkaasti lapa jäässä päivystäneelle Patrick Hollandille. Kanukki ei tuhannen taalan paikasta erehtynyt, vaan tykitti kiekon vastustamattomasti verkon perukoille.

DSC_2128

Johto-osuman jälkeen ottelun räväkkä tahti laantui ja erä eteni tasaisissa merkeissä. Sport pääsi jauhamaan ylivoimaa HPK:n väärästä vaihdosta ottaman jäähyn ajan, mutta Liigan huonoin ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Välittömästi jäähyn päätyttyä iski jälleen kotijoukkue. Huimalla pelipäällä ollut Vojtech Polak iski kuin varkain vaarattoman näköisestä tilanteesta ranteet lukkoon ja verkot tötterölle. Syöttöpisteet maaliin merkkautti Juhani Jasu. Takaiskusta kimpaantuneena Sport-luotsi Tomek Valtonen otti aikalisän, mutta erä jatkui tästä huolimatta HPK:n komennossa.

Sport sai erän loppupuolella hieman otetta, kun Otto Paajasen lähettämä purkukiekko lipsahti pleksin yli jäähyn arvoisesti. Vieraiden ylivoima pyöri näyttävästi, mutta tulosta ei tullut. Välittömästi Sport-ylivoiman jälkeen iski HPK. Peter LeBlanc karkasi jäähyltä rientäneen Paajasen kanssa 2-1 hyökkäykseen, hassutti heittäytyvän Sport-puolustajan kebab-kioskille ja veivasi kiekon Paajaselle maalin kulmalle, josta kultakypärä sai nostaa namun tyhjään pussiin. Erätauolle lähdettiin Kerhon vakuuttavassa 3-0 johdossa.

DSC_2143

Tasainen toinen erä

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, eikä ensimmäisen erän kaltaista sykettä nähty kummaltakaan joukkueelta. Sport ei saanut peliään millään uomiinsa ja seuraavasta maalista vastasi jälleen kotijoukkue. Hymypoika Juhani Jasu kiersi Sportin puolustuksen ja pamautti b-pisteen yläkaarelta kiekon ohi hölmistyneen Järvisen. Maali oli Jasulle kauden ensimmäinen.

Kerho pelasi loppuerän tiiviisti virheitä vältellen ja ote siirtyi näennäisesti vierailijoille. Sport ei kuitenkaan satunnaisia hyökkäyksiä lukuunottamatta saanut juuri mitään aikaiseksi. Ottelu heräsi henkiin vain pari minuuttia ennen summeria, kun HPK:n ykköskenttä karkasi ylivoimahyökkäykseen Sportin yltiöpäisen hyökkäyksen jälkeen ja Sakari Manninen painoi napakalla rannelaukauksella kiekon Sport maalin yläkulmaan Antti Miettisen ja Vojtech Polakin esityöstä.

DSC_2162

Myös vierasjoukkue Sport sai hetkellisen piristysruiskeen Mannisen osuman jälkeen ja onnistui kuin onnistuikin yllättämään Myllyniemen ensi kertaa, kun Jake Newtonin nollakulmasta lähettämä kiekko kimposi Jarkko A. Immosen kautta verkon perukoille. Erätauolle siirryttiin kotijoukkueen ylivoimaisessa 5-1 johdossa.

Kosmeettinen loppu

Kolmanteen erään Sport-maalille luisteli varavahti Timo Niemi, mutta Sportin otteita ei veskarin vaihtokaan piristänyt. Pallokerho puolusti johtoaan tunnollisesti ja onnistui jäädyttämään pelin tehokkaasti. Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä pienimuotoinen nyrkkihippa, kun Sportin Teemu Tallberg ja HPK:n Henrik Forsberg siirtyivät lyhyen kaulailun jälkeen kommunikoimaan nyrkein. Molemmat taistelijat pääsivät aikaiseen suihkuun ja viikonlopun viettoon.

HPK nosti jalan kaasulta muutamaa minuuttia ennen loppua ja Sport pääsi vielä kaunistelemaan lukemia. Ensin ajassa 57.26 Kerholle kovin tuttu pelimies Tuomas Vänttinen kauhoi Myllyniemen pudottaman kiekon maalin perukoille ja heti tämän jälkeen Kerhon puolustajilta karannut Otto Karvinen vedettiin nurin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Karvinen ei kuitenkaan onnistunut yllättämään Myllyniemeä. Vain 47 sekuntia ennen loppua Sport onnistui vielä kertaalleen kun Tomi Körkkö pääsi yllättämään HPK:n puolustuksen housut kintuissa ja lyömään ottelun loppulukemiksi 5-3.

DSC_2111

HPK:lle äärimmäisen tärkeä kotivoitto ja voiton myötä myös Liigan jumbosija sai jäädä. Seuraavan kerran Kerho on tulessa perjantaina 9.10. kun vastaan luistelee Rauman Lukko.