HPK törmäsi Perhoseen

KalPa-HPK 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

HPK:n härkäviikko alkoi ottelulla Kuopiossa, jossa peli eteni vähämaalisena alusta loppuun. HPK:n hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen KalPa-maalivahti Samu Perhoseen, joten reissu Kuopioon oli pisteetön.

HPK ja KalPa iskivät yhteen Kuopion maanantai-illassa. Ottelu alkoi hienoisessa kotijoukkueen hallinnassa, vaikka HPK:llakin oli maalintekopaikka ensiminuuteilla, kun Juha Koivisto pääsi yrittämään Samu Perhosen ohittamista Otto Paajasen aloitusvoiton jälkeen.

Ottelun ensitahdit maalien merkeissä iski kuitenkin KalPa. Kuopiolaiset pääsivät pelaamaan ylivoimaa ja onnistuivatkin siirtämään tilanteen 1-0:aan kaksi sekuntia ylivoiman päättymisen jälkeen. Veli-Matti Vittasmäki laukoi kiekon kohti Joni Myllykosken maalia. Kiekko otti matkalla kimmokkeen ja painui maalin alakulmaan. Maalia tarkasteltiin pitkään videolta mutta ilmeisesti kiekko osui HPK:n Juuso Vainioon, eikä perusteita maalin hylkäämiselle löytynyt.

Erän puolivälin jälkeen Pallokerhokin sai otetta pelistä ja etenkin HPK:n kolmosketju Heikki Liedes-Juhani Jasu-Eetu-Ville Arkiomaa tuntui olevan liukkaalla pelipäällä. Arkiomaan läpiajosta ja Liedeksen paikasta huolimatta erätauolle siirryttiin KalPan johdossa.

HPK taistelee, maalit jäävät uupumaan

Toinen erä alkoi HPK:n kannalta mahdollisimman murheellisesti, kun vain 30 sekunnin pelin jälkeen KalPa niittasi 2-0 -lukemat taululle. HPK:n ykkösketjun innokas hyökkääminen kostautui ja kuopiolaiset porhalsivat 2-1 -ylivoimahyökkäykseen. Kiekko pelattiin Janne Keräselle, joka viimeisteli näyttävästi ohi Myllykosken.

HPK pääsi erän aikana kahdesti ylivoimalle ja oli ensimmäisen aikana lähellä kavennusta, kun Zach Hamill pääsi yrittämään päätylaudasta kimmonneeseen kiekkoon. Hamill oli kuitenkin ajautunut tilanteessa liian pieneen kulmaan, eikä saanut pelivälinettä ohi Perhosen.

Toinen erä oli tasaista kamppailua, jossa molemmilla oli omat painostushetkensä. Kiekkoa ei kuitenkaan enää saatu maaliin asti Tuomas Vänttisen ja Michal Birnerin hyvistä paikoista huolimatta.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen sekoitti hyökkäyskentällisiään ottelun kolmanteen erään. Kolmannen erän juoni oli selvä, HPK yrittäisi kammeta peliä tasoihin, KalPan keskittyessä puolustamaan. HPK hallitsikin kolmatta erää lähes mielin määrin, mistä kertoo se, että Myllykoskelle tilastoitiin vain kaksi torjuntaa.

HPK:n paras paikka avautui Hamilille, joka pääsi läpiajoon.Hamillia häirittiin siinä määrin, että mies kaatui mutta ottelun tuomaristo ei nähnyt tilanteessa mitään väärää. Muuten erän aikana HPK sai luotua pitkiä pyörityksiä mutta KalPa piti hämeenlinnalaiset tehokkaasti pois aivan parhailta maalintekopaikoilta.

HPK yritti kavennusta sinnikkäästi ottaen Myllykosken pois maaliltaan, kun peliaikaa oli jäljellä reilut kaksi minuuttia. Kavennusta ei vain tänään saatu millään aikaan, joten täysi pistepotti jäi Kuopioon.

HPK tiukka viikko jatkuu kotiottelulla keskiviikkona, jolloin Hämeenlinnaan saapuu HIFK.