HPK tehokas tänään ainoastaan aloitusympyrässä – Sport jyräsi 1-4 vierasvoittoon

Tasapisteissä ennen iltaa olleet HPK ja Sport kohtasivat Pohjantähti Areenassa, kohtaaminen oli joukkueiden kauden kolmas. Ennen iltaa HPK oli onnistunut kukistamaan Sportin kummallakin kohtaamisella, mutta tänä iltana Sport sai ensimmäisen voittonsa Kerhosta. Loppulukemat selvät 1-4.

Murheellinen alku antoi suunnan ottelulle

Ottelu alkoi Kerhon kannalta murheellisesti, kun vain 53 sekunnin jälkeen Stålberg laukoi sivuttaisliikkeestä Sportin 0-1 johtoon. Viimeaikaisten peliesitysten johdosta kovin moni tuskin tässä vaiheessa huolestui, vaan ei HPK kuitenkaan saanut omasta pelistään kovin hyvin kiinni maalin jälkeenkään. Erätauolle Sportin 0-1 johdossa.

Toinen erä oli selvästi Sportin. HPK joutui erässä paljolti puolustuskannalle ja vetäytyi keskialueelle trappiin toistuvasti – Sport hallitsi peliä kiekolla. Vierasjoukkue siirtyi toisen erän kahdeksannella minuutilla 0-2 johtoon, kun kiekko pomppi hieman ikävästi Kerhon kannalta maalin edessä ja ensimmäisen maalin tehnyt Stålberg osui toistamiseen. Maalin jälkeen Kerho sai hieman paremmin pelistä kiinni ja tempo nousi, mutta taso ei noussut tarpeeksi. HPK hävisi myös toisen erän maalilla ja kolmanteen lähdettiin täten kaksi maalia perässä.

Svoboda piti maalinsa puhtaana aina 56. minuutille saakka. Kuva: Teemu Hannula

Kolmannessa erässä peli oli jo parempaa, vaan ei riittänyt. Sport pääsi maalin edestä viemään vieraat 0-3 johtoon jo erän kolmannella minuutilla. Peli ratkesi lopullisesti käytännössä erän puolenvälin jälkeen, kun Sport pääsi 5-3 ylivoimalle ja hyödynsi tilanteen tehokkaasti kasvattaen eroa neljään maaliin. Teemu Rautiainen katkaisi maalittoman putkensa ja kavensi viimeisillä minuuteilla pelin 1-4, mutta tämä ei pelin kannalta enää auttanut – Sport vei ottelun lopulta selvin lukemin.

Kapteeni Juuso Hietanen haastattelussa ottelun jälkeen

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

HPK pääsee heti huomenna tekemään töitä pisteiden eteen, kun joukkue kohtaa KooKoon vieraskaukalossa. Seuraavan kerran Kerho pelaa kotikaukalossa viikon kuluttua perjantaina, kun Kärpät-tripla starttaa HPK-Kärpät -ottelulla poikkeuksellisesti kello 19:30. Lauantaina HPK Naiset pelaavat Kärppiä vastaan klo 13 Pohjantähti Areenassa (otteluun pääsee sekä perjantain, että lauantain HPK-Kärpät -Liiga-ottelun lipulla). Viikonloppu päättyy HPK:n Liiga-joukkueen ja Kärppien viikonlopun toiseen kohtaamiseen lauantaina klo 17:00. Vietä koko viikonloppu hallilla Kerhon kanssa!