HPK tasoitti finaalisarjan hornankattilassa

HPK-Kärpät 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

Finaalisarjan ensimmäisessä kotiottelussa nähtiin vauhtia, vaarallisia tilanteita ja upeita maaleja. HPK oli lopulta parempi maalein 3-1 ja Ritari-areenan hornankattilassa päästiin juhlimaan ensimmäitä kiinnitystä mestaruuteen.

Hermostunut alku

Lämpötila Ritari-areenassa oli ehtinyt päivän mittaan jo nousta vähintäänkin tyydyttäviin lukemiin keväisen auringon ja hämeenlinnalaisen finaalihuuman lämmittäessä rakenteita Rinkelinmäen kupeessa. Runsaslukuinen yleisö saapui jo hyvissä ajoin viihtymään areenalle ennen ottelua, luoden odotuksia ja alkutahteja illan kiekkojännärille.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kenties hieman hermostuneelta vaikuttanut kotijoukkue, vaikka tietenkin kentällä on aina kaksi joukkuetta. Ottelun alkuhetkillä pyrotekniikasta vauhtia saanut kotijoukkue oli jo onnistua maaliteossa, mutta valitettavasti tällä kertaa epäonnistuen. Lähellä olivat myös Kärpät, kilauttaen yläputkea vain yhdentoista sekunnin pelin jälkeen.

Tämän jälkeen ottelu siirtyi hienokseltaan Kärppien haltuun. Kiekko tuntui polttavan isäntien lavoissa ja peli meni molemmin puolin tarkaksi ja räiskymättömäksi. Molemmat pääsivät kokeilemaan ylivoimaa, mutta niinikään tuloksetta. Tilastonikkarien aikakirjoihin voitiin kirjata HPK:n viides kaksiminuuttinen korkeasta mailasta finaalisarjassa, kun sarja oli ehtinyt vanhentua alle 70 minuuttia.

Kerhon parhaita maalipaikkoja oli Teemu Turusen haasto alivoimalla, mutta juhlimaan ei vielä päästy. Sen sijaan Kärpät kuittasi lopulta ottelun avausmaalin, kun vaihtovirheen tuloksena Mikko Niemelä pääsi ujuttamaan kiekon maaliin Emil Larmin jalkojen välistä.

Tehohetki sytytti hurmoksen

Toisessa erässä nähtiin Kerholta ryhtiliike ja peliin tultiin aivan uudella ilmeellä. Erän alkuhetkillä peli oli kuin yhtä päätä, mutta maalit antoivat vielä odottaa itseään. Peli sen sijaan oli sitä mitä tältä sarjalta oli odotettukin, eli vauhdikasta päästä päähän -kiekkoa. Myös torikokoukset tilanteiden jälkeen tekivät paluun sarjan ensikohtaamisen oltua tältä osin hiljaisempi.

Ottelu ehti edetä melkein puoliväliinsä, kun Kerho pääsi pelaamaan ylivoimaa Teemu Kivihalmeen istuessa kakkosta poikittaisesta mailasta. Lopulta esiin astui Kerhon kokenut pudotuspeliratsu Janne Tavi, joka pääsi lapioimaan Niclas Luceniuksen ja Jesper Lindgrenin esityöstä kiekon maalin kattoon Veini Vehviläisen nenän edestä ja räjäyttämään Ritari-areenan huutomyrskyyn. Videotarkistus oli tällä kertaa nopea ja kiekko vietiin keskiympyrään.

Kultakurkkuinen Ville-Veikko Sulin-Saaristo ei ehtinyt tällä kertaa huudattamaan edes Kerhon maalintekijää, kun jälleen tapahtui Kärppien päädyssä. Otto Paajanen antoi maukkaan jättösyötön Teemu Turuselle, joka tälläsi kiekon verkkoon vain neljätoista sekuntia edellisen jälkeen. Jos ensimmäisessä osumassa oli Ritari-areenan katto kovilla, vaikutti se tällä kertaa olevan valmis lähtemään lennolle kotiyleisön äänijänteiden avustuksella!

Maalien jälkeen peli jatkui rannikolta rannikolle -hengessä, mutta lisäosumia erässä ei kuitenkaan nähty molempien joukkueiden fanien raivoisasta kannustuksesta huolimatta.

Tavin toinen sinetöi voiton

Kolmannessa erässä jatkettiin hurmostilassa ja Kärppien junioritähti Rasmus Kupari joutui vuorostaan rikkomaan kaksiminuuttisen arvoisesti. Vajaat puoli minuuttia ehdittiin tällä kertaa pelata ylivoimaa, kun Janne Tavi pääsi ampumaan illan toisen osumansa puolityhjään maaliin Eetu Tuulolan nappisyötöstä.

Maalista oranssi vyöry sai vieläkin lisää virtaa ja peliä painettiin vastustamattomasti kohti Kärppien maalia. Neljäs osuma oli enemmän kuin lähellä ja Kärpät joutui ottamaan kaikki keinot käyttöön kotijoukkueen pysäyttämiseksi. Tuomaristo oli kuitenkin tarkkoina sääntöjenvastaisten otteiden kanssa ja vierasjoukkueen vaihtoaition ovi kävi tiuhaan. Vuorollaan Kärppien pelaajistosta rangaistusaiton penkkiä kuluttivat nimivahvasta rosterista niin Atte Ohtamaa, Oskar Osala kuin Jussi Jokinenkin.

Hornankattilassa meininki yltyi ottelun tapahtumien myötä entistä hurmioituneempaan tilaan ja kuudes kenttäpelaaja oli tänään todella Kerhon mukana. Erässä ei vaikuttanut olevan pienintäkään epäselvyyttä siitä, kumpi paikalla olevista joukkueista oli tänään parempi. Loppukirinsä aikana ilman maalivahtia Kärpät pääsi vielä hyökkäysalueen pyörityksiin, mutta Emil Larmin varusteita lähemmäksi kiekko ei maalia mennyt.

Päätössummerin soidessa taululla olivat lukemat 3-1 ja juhlat olivat valmiit alkamaan. Joukkue ja yleisö kiittivät toisiaan voittoisan kamppailun suorituksesta, minkä jälkeen katse suunnattiin kuitenkin jo tulevaan torstaihin ja sarjan kolmanteen otteluun Oulussa.

Seuraava finaaliottelu Ritari-areenalla pelataan tulevana lauantaina 27.4. Ottelun lipputilannetta voit seurata alla olevan linkin takaa sekä muista kanavistamme.

PAIKAT HÄMEENLINNAN KUUMIMPAAN LAUANTAISAUNAAN TÄSTÄ!

23.04.2019 23:27