HPK-Tappara – meneekö 5000 katsojan raja rikki ?

HPK-Tappara 23.11.2012 klo 18.30

Huimassa myötäpuhurissa seilaava HPK saa vastaansa tänä iltana Tampereen Tapparan. Lipunmyynti on käynyt todella vilkkaana ja yli 4000 katsojaa on varma. Olisihan se kuitenkin huikea homma saada yhteisvoimin halliin yli 5000 katsojaa.

Päivän puntari

HPK:n tilanteen tietää lähes jokainen, kun viimein myös kansallinen media on sen huomioinut. Vieraskiertueelta kotiin palaava Kerho on ansainnut viimeisistä 11 ottelusta ainakin pisteen. Viimeksi 16.10. tuli tappio Pelicansille varsinaisella peliajalla. Tiistaina HPK kukisti vakuuttavasti JYP:n 5-2.

– JYP-ottelun kaltainen alku ei saa toistua, joskin tehtiin hyvä ryhtiliike sen jälkeen. Tappara on hieman muuttanut pelaamistaan edellisotteluista ja se on otettu huomioon, kertoi Kari Lehtonen HPK-valmennuksesta.

Tappara on sarjataulukossa kahdeksas, mutta kunto on olut nousujohteinen. Tamperelaiset ovat viimeisistä kahdeksasta pelistä saalistaneet ainakin pisteen. Alexander Barkov jr. johtaa joukkuetta esimerkillään ja huikaisevalla taidollaan, jonka kanssa on oltava hereillä.

– Barkov on tosi iso ja varmasti vaarallisin mies Tapparalta. Toki siellä on kaikki kovia pelimiehiä ja Tappara haasta nykyään enemmän pakkeja myös 1vs1-tilanteissa, kertoi HPK-kuopus Juuso Vainio.

Näillä mennään

Kari Lehtonen oli varovainen kokoonpanoja valottaessaan ja kertoi niiden selviävän tuttuun tyyliin vasta pelipäivän aamuna. Pieniä kysymysmerkkejä vielä torstaina olivat Antti Miettisen ja Marko Tuulolan pelaaminen. Jesse Saarinen on ainakin varmuudella pois Aleksi Laakson, Arsi Piispasen ja Juha Alenin tapaan ja maalissa torjuu Mika Järvinen.

Tapparalta on varmuudella poissa Kurtis Foster, joka teloi IFK-ottelussa solisluunsa. Muutoin miehistön pitäisi olla iskussa.

Suurennuslasin alla

Mika Järvinen, HPK – Huippuvireessä oleva ”Järä” johtaa liigan maalivahtitilastoja. Vahvana veikkauksena voinee heittää, että Järvinen toimii tänäänkin viimeisenä lukkona Tapparan nyljennässä.

Jannik Hansen, Tappara – Barkovin ja Niemisen vierelle istutettu NHL-apu tekee vitjasta todella kuuman. Vancouverin NHL-miehistöön kuuluva Hansen iski ison veden takana viime kaudella 39 tehopistettä.

Niklas Heinonen 23.11.2012

23.11.2012 07:59

Jaa artikkeli: