HPK taisteli – voitto matkasi Turkuun

HPK-TPS 2-3 (0-1, 1-1, 1-1) Pohjantähti-Areenalla kohtasivat perjantai-illassa keskiviikon kierroksella tappiot kärsineet joukkueet,TPS saapui Kerho vieraaksi. Katsomoon löytänyt 3400-päinen yleisö sai nauttia vauhdikkaasta jääkiekko-ottelusta, josta ei tapahtumia ja kuumia tunteitakaan puuttunut. Tiukan kamppailun päätteeksi Kerho joutui kuitenkin tällä kertaa toteamaan Tepsin paremmaksi paikalla olleista.

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa.

Vierailija TPS tuli otteluun latautuneena ja otti nopeasti pelin hallinnan itselleen. HPK näytti jäävän ensimmäisessä erässä täysin jalkoihin vierailijoiden kontrolloidessa kenttätapahtumia. TPS siirtyikin ottelussa johtoon kun pelikello oli ehtinyt ylittää viisi minuuttia. Elmeri Eronen tarjoili syötön vierelleen vapaana odottavalle Emil Virolle, ja Viro napautti kiekon reppuun Eetu Laurikaisen patjan alta.

TPS jatkoi hallintaa myös maalinsa jälkeen ja Kerholla oli vaikeaa. Paras paikka tarjoutui Antti Pihströmille, joka karkasi läpiajoon. Kiekko päätyi kuitenkin ensin Andrei Karejevin varusteisiin ja paluukiekkokin ohi maalin. Kerho sai kuitenkin tämän jälkeen juonesta kiinni ja pääsi paremmin mukaan todella vauhdikkaaseen peliin, jossa ei juurikaan pelikatkoja nähty. TPS:n johto kuitenkin varjeltui vielä ensimmäisen erän ajan.

HPK ei suostu nöyrtymään

Pelissä vauhti pysyi kovana myös toisessa erässä ja myös perjantai-illan kamppailun arvoisesti tunteetkin alkoivat kuumeta. Otto Latvala ja TPS:n venäläisvahvistus Vjatsheslav Ushenin olivat erässä jatkuvasti toistensa iholla ja jakelivat kovuutta puolin ja toisin. Tuomaristo kuitenkin onnistui hillitsemään isoimpia kuohuntoja, vaikka asiaa kaksikolle riitti toisilleen myös pitkin iltaa.

HPK oli edelleen hieman ottavana osapuolena erässä, vaikka muun muassa Antti Pihlström karkasi toistamiseen ottelussa läpiajoon, joskin tälläkin kertaa Karejev veti tilanteessa pidemmän korren. HPK tuli lopulta tasoihin ylivoimalla erän loppupuolella. Markus Nenosen kaatuessaan antama epäonnistunut laukaus päätyi Michael Jolylle maalin kulmalle ja kanukki ei paikassa taaskaan erehtynyt, vaan toimitti mustan vuorenvarmasti verkkoon.

TPS kuittasi kuitenkin nopeasti jo maalin jälkeisessä vaihdossa. Niklas Frimanin ja Ossi Ikosen yhteispeli ei omalla alueella toiminut, vaan TPS riisti kiekon ja lopulta Mikael Pyyhtiä laukoi turkulaiset uudelleen kuskin paikalle ottelussa. Näistä lukemista lähdettiin myös toiselle erätauolle.

 

Loppukiri ei riittänyt

Ottelun viimeisessä erässä nähtiin edelleen kovatempoista jääkiekkoa ja  molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen maalipuiden väliin. Erä alkoi lähetä jo puoliväliään, kun Kerho pääsi kokeilemaan jälleen ylivoimansa toimivuutta. Jos Kerhoa onkin tällä kaudella vaivannut tehottomuus ylivoimalla, tänään tulosta tuli toistamiseen. Ensimmäisen tehopisteensä oranssissa nutussa metsästänyt Aleksi Mustonen ja Juuso Ikonen kiekottelivat paikan keskustaan uineelle Markus Nenoselle, joka toi Kerho uudelleen tasoihin ja ottelun loppu menikin todella jännittäväksi.

Kerhon epäonneksi TPS kuittasi kuitenkin vielä kolmannen kerran johtoaseman. Turkulaisten Markus Nurmi katkaisi keskialueella Ryan Johnstonin syötön ja pääsi karkaamaan puolittaiselle karkumatkalle. Puolustuksen estelyistä huolimatta Nurmi pääsi iskemään kiekon tolpan kautta kolmannen kerran ohi Laurikaisen. Osuma tuli Kerhon kannalta todella huonoon kohtaan, kun ottelua oli tässä kohtaa jäljellä enää kolmisen minuuttia.

HPK haki lopussa tasoitusta vimmatusti, ja kiekko pyörikin jo TPS-maalin edustalla Karejevin tietämättömissä. Enää kolmatta kertaa Kerho ei enää kuitenkaan onnistunut kipuamaan, vaan TPS puolusti johtoaan uhrautuvasti ja otti kolme pistettä mukaansa kotimatkalle. Pitkään tappiota ei voida kuitenkaan murehtia, vaan kolme pistettä on jaossa uudemman kerran heti huomenna kun HPK matkustaa Sportin vieraaksi hakemaan voittoa viikon päättävästä ottelusta. HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa ensi viikon perjantaina.

04.03.2022 21:38

Jaa artikkeli: