HPK taisteli voiton kotiavauksessa

HPK – Sport 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

HPK aloitti kauden kotiotteluidensa osalta räväkästi, kun se kellisti kotiavauksessaan Vaasan Sportin, jolle Pohjantähti areenan kirkkaat valot olivat liikaa. Vaikka tuloksellisesti ottelu oli tasainen, niin varsinkin ensimmäisessä erässä kenttätapahtumia hallinnut kotijoukkue olisi voinut takoa taululle melko tylyt lukemat.

 

 

HPK ottaa komennon

HPK aloitti kauden ensimmäisen kotiottelunsa räväkästi. Vajaa minuutti oli peliä takana, kun Antti Pihlström karkasi läpiajoon, mutta kotiyleisön epäonneksi Sportin maalilla torjunut Rasmus Reijola nollasi Pihlströmin yrityksen.

Vierailija Sport sai erässä oman mahdollisuutensa, kun ajassa 3.49 HPK -puolustaja Ossi Ikonen sai rangaistuksen estämisestä. Vaasalaisten ylivoima ei kuitenkaan ottanut onnistuakseen ja peliä jatkettiin tasatilanteessa.

HPK:n illan ensimmäinen ylivoima koitti ajassa 8.13, Sportin Shaun Heshka koukattua Steve Mosesta Vaasalaisten vaihtoaition edessä.

Toisin kun vierailija Sportin, niin HPK:n ylivoima sai luotua paikkoja. Hämeenlinnassa taikurin asemaan itsensä pelannut Michael Joly antoi napakan poikittaissyötön Steve Mosekselle, jonka laukaus ei kuitenkaan löytänyt verkon perukoille.

Kotijoukkueen ylivoima katkesi hieman kesken, kun Vaasalaisten Henrik Eriksson karkasi läpiajoon ja Eetu Liukas joutui koukkimaan tämän nurin jäähyn arvoisesti.

Erää jatkettiin jäähyjen osalta tasatahtiin, kun ensin ajassa 11.43 Sportille vihellettiin rangaistus väärästä vaihdosta ja erän loppuun HPK:n Mathias Trettenes sai rangaistuksen koukkaamisesta.

Kummankaan ylivoima ei kuitenkaan saanut ratkaisua aikaiseksi, joten erätauolle jatkettiin tasatilanteessa 0-0.

 

Maalihanat auki

HPK aloitti toisen erän siitä mihin ensimmäisessä jäi, eli räväkästi. Erää oli pelattu vajaa minuutti, kun Mathias Trettenes teki itselleen maalipaikan, mutta kotiyleisön epäonneksi laukaus kolisutteli ainoastaan ylärimaa.

Tämä kuitenkin antoi kotijoukkueen pelille suuntaa ja seuraava maalipaikka tuli hetkeä myöhemmin. HPK:n se toinen norjalainen Eskil Wold karvasi kiekon nousi vasemmalta laidalta vetopaikoille. Wold ampuikin räväkästi ja irtokiekossa oli sitäkin räväkämmin Michael Joly, mutta jälleen Rasmus Reijola piti vaasalaiset ottelussa mukana.

Ajassa 25.59 Sport sai pelissä jo neljännen mahdollisuutensa ylivoimalla, mutta silti parhaan paikan onnistui luomaan HPK. Jaakko Niskala sekä Antti Pihlström karkasivat 2vs1 hyökkäykseen jossa Niskala haki omaa ratkaisua laukauksen muodossa, mutta kuten monta kertaa aikaisemminkin, niin Rasmus Reijola Sport maalilla kesti jälleen.

Illan kuparinen saatiin rikottua ajassa 33.56. Artturi Toivola teki esityön ja toimitti kiekon päädystä maalille, tästä esityöstä nautiskeli Oliver Kiljunen ja kamppaili kiekon Sport -puolustuksen estelyistä huolimatta maalin perukoille. Osumaan toisen syötön sai Jere Jokinen.

Kauaa ei kuitenkaan HPK johdostaan kerennyt nauttia, kun muutamaa minuuttia myöhemmin Steve Moses menetti kiekon keskialueella ja Sport pääsi kääntämään peliä. Sebastian Stålberg nousi laidasta sisään ja ampui kiekon tarkasti takanurkkaan, osumaan ei syöttäjiä merkitty.

Loppu erän mennessä lähinnä pelailuksi ilman suurempia tilanteita, niin erätauolle päästiin tasatilanteessa 1-1.

 

 

HPK ratkaisee

Ei kahta ilman kolmatta, HPK:n kolmannen erän ensiminuutit noudattivat tuttua kaavaa, kun Eetu Liukas karkasi erän alkupuoliskolla Matti Järvisen kanssa 2vs1 hyökkäykseen. Liukas yritti ratkaisua itse, mutta tällä kertaa laukaus viuhui metrikaupalla ohi maalin.

Kauaa ei kuitenkaan HPK:n erän alun hyvä vaihe kestänyt, kun sille vihellettiin jo illan viides rangaistus, Michael Jolyn mailan osuessa Sport -pelaajaa kasvoihin hyökkäysalueella.

Tällä kertaa vaasalaisten ylivoima pyöritti kiekkoa ihan näyttävästikin, mutta kunnon tekopaikkoja se ei kyennyt luomaan, joten peli jatkui tuloksellisesti tasaisena.

Erän puolivälissä HPK:n hyökkääjä Steve Moses vilautti luisteluvoimaansa murtauduttuaan puolittaiseen läpiajoon. Moses ei kuitenkaan kerennyt virittämään laukaustaan, kun Sport -pakisto ennätti mailoineen väliin.

Ottelun voittomaali antoi odottaa itseään aina ottelun viimeisille minuuteille asti, kun vierailija Sport otti lyhyen ajan sisään kaksi rangaistusta joista jälkimmäisestä HPK iski.

Matti Järvinen otti selkeän aloitusvoiton, Steve Moses jakoi kiekon toiselle laidalle Michael Jolylle, jonka syöttö löysi takatolpalle hiipineen Järvisen. Järvinen pääsi namuttelemaan tyylikkään voitto-osuman tyhjään maaliin.

Voitto-osuman tehnyt Järvinen kommentoikin ottelua tyytyväisenä.

– Hyvä taisteluvoitto meiltä, Sportia vastaan nämä tuppaavat olemaan vähän tällaista painia, mutta onneksi löydettiin tänään vaadittava energia.

– Jäähyt tappoi tänään hieman meidän rytmiä pois, mutta onneksi saatiin maali tuohon loppuun ja kyllähän sen aina tietää, kun Jolylla on kiekko, niin pistät vaan lavan jäähän, niin usein se peliväline lapaan löytyy.

Lehdistötilaisuus HPK-Sport 17.9.2022

 

Seuraava peli pelataan Tampereella Tapparaa vastaan keskiviikkona 21.9. klo 18.30. Kotona pelataan seuraavan kerran heti perään torstaina kun JYP saapuu Hämeenlinnaan! Liput tästä!

17.09.2022 20:50

Jaa artikkeli: