HPK taisteli – Jukurit niukasti parempi

HPK – Jukurit 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

HPK sai lauantain perhepeliin vieraita Mikkelistä. Kerho nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin, mutta kolmatta tasoitusosumaa ei videotarkistuksen jälkeen hyväksytty eikä kiri riittänyt. Pisteet lähtivät Mikkeliin lopulta lukemin 2-3.

Ottelu sai isäntien kannalta karmean alun, kun Robert Leino otti hyökkäyspäässä estämisjäähyn. Jukurit kiitti ja rokotti ylivoimalla välittömästi. Kultakuuppa Ville Leskinen latasi suoraan Jesper Piitulaisen passista verkot tötterölle ohi hölmistyneen Emil Larmin. Peliä ehdittiin pelata vain 48 sekuntia.

HPK ei kauaa takaiskua murehtinut, vaan tuli välittömästi tasoihin. Kristian Vesalainen yllätti kääntölaukauksella Jukuri-vahti Sami Rajaniemin, kun erää oli pelattu vajaa viisi minuuttia. Ote siirtyi hienoisesti isännille ja oranssi aalto vyöryikin vastustamattomasti Jukurien päätyyn.

Vauhtia oli ajoittain enemmän kuin järkeä ja maalia kohti ajettiin molemmissa päissä kovalla intensiteetillä. Isäntien vauhtikiekko tuotti puolittain tulosta, kun Zach Budish joutui koukkimaan Teemu Turusta jäähyn arvoisesti. Ylivoimapyöritys ei kuitenkaan jalostunut maaliksi asti.

Maalivahdit molemmissa päissä pitivät pintansa, eikä ensimmäisessä erässä lisäosumia nähty.

Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä jäätiin ja vauhtia riitti, Kuin salamana kirkkaalta taivaalta iski Jukurit toisen maalinsa. Teemu Henritius yllätti etukulmavedolla Emil Larmin ja vei vieraat 1-2 johtoon.

Jukurit sai maalinsa jälkeen ottelun haltuunsa ja HPK joutui peruuttelemaan. Kerho kuitenkin käänsi peliä nopeasti ja pääsi lyömään painetta Rajaniemen maalille. Kiekko pyörikin Jukurien päädyssä pitkään, mutta tuhannen taalan paikoille ei HPK päässyt.

Jukurit oli juuri selättänyt alivoiman ja näytti päässeen pälkähästä, kun iski HPK. Helpottava tasoitusosuma syntyi vihdoin pitkän pyörityksen päätteeksi, kun Otto Paajanen punnersi limpun maalinedustalle ja Oula Palve puttasi kiekon verkkoon.

HPK joutui tappamaan jäähyn välittömästi tasoitusosumansa jälkeen, mutta erinomaisesti suoriutunut alivoima ja Emil Larmi kestivät Jukurien lähentelyt. Lukuisista maalipaikoista huolimatta lukemat säilyivät kahdessa kahdessa summerin soidessa.

Jukurit tuli kolmanteen erään pahat mielessään ja saikin kiekon ohi Larmin jo muutaman minuutin pelaamisen jälkeen. Maali kuitenkin hylättiin, sillä Emi Larmi oli siirtänyt maalin pois paikoiltaan ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan. Tilanteesta Larmille tuomittiin jäähy ja Jukurit pääsi ylivoimalle.

Ylivoimalla Jukurit sitten täräytti johto-osuman hyväksyttävästi maalinedustalta, vaikka Kerhon valmennusjohto haastoi tuomion maalivahdin estämisenä. Toistamiseen ei koira kuitenkaan päässyt veräjästä. Maali merkittiin Julius Vähätalon nimiin.

Kerho haki tasoitusta vimmatusti, mutta Jukurit puolusti vähintään yhtä suurella sydämellä. Kerhon etsikkoaika tuli kun Teemu Turusta rikottiin jäähyn arvoisesti ja isännät pääsivät hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Kerho onnistuikin iskemään tasoitusosuman, mutta videotarkistuksen jälkeen maalin todettiin olleen pois paikoiltaan. Kotiyleisö ei tietenkään näkemänsä perusteella hylkäystä sulattanut.

Ei auta, Kerhon kiri tyssäsi lopulta tähän ja Jukurit vei pisteet lukemin 2-3.

Ottelun tilastot tästä

Illan erikoinen

Kerhon kolmannen osuman hylkäyksen jälkeen kentälle lensi varsin arvokkaan näköinen nahkakenkä. Emme tietenkään hyväksy moista käytöstä, mutta kotiin palaaminen ilman toista kenkää lienee kuitenkin varsin ikävä rangaistus jo sinällään.

Seuraava ottelu

HPK vetää henkeä lähes viikon verran, kun seuraava ottelu pelataan vasta perjantaina Helsingissä HIFK:a vastaan. Kotiin Kerho palaa isännöimään SaiPaa lauantaina 28.10. klo 17:00.