HPK sopimuksiin viiden junioripelaajansa kanssa

HPK on solminut yhteensä viisi pelaajasopimusta omien junioreidensa kanssa. Liigajoukkueeseen kiinnitettiin Janne Jokinen, Valtteri Puustinen, Jere Jokinen, Joonas Uimonen ja Santtu Hakanen. Jere Jokisen ja Valtteri Puustisen juniorisopimukset ovat 2+1-vuotisia, muiden kolmen juniorisopimukset ovat 1+1-vuotisia.

Tänä vuonna 19 vuotta täyttävät hyökkääjät Valtteri Puustinen ja Janne Jokinen ovat kuuluneet HPK:n liigajoukkueen harjoitusvahvuuteen koko kesän ajan. Molemmat kuuluivat päättyneellä kaudella HPK U20 -joukkueen tehokkaimpiin ja ansaitsivat myös näytön paikkoja U20 maajoukkueessa. Janne Jokinen on HPK:n oma kasvatti, Valtteri Puustinen siirtyi B-juniori-ikäisenä KalPasta HPK:hon.

Joonas Uimonen on vanhin sopimuksen nyt tekevä HPK-juniori. 1998-ikäluokan Uimonen palasi viime kaudella vahvasti kaukaloon yhden kauden loukkaantumisen jälkeen. HPK U20 -puolustaja teki laadukkaasti 37 ottelussa pisteet 7+19.

Nuorimmat sopimuksen tekevät pelaajat ovat hyökkääjät Jere Jokinen (s. 2000) ja Santtu Hakanen (s. 2001). Molemmat pelasivat päättyneellä kaudella HPK B-SM -joukkueessa. HPK-kasvatti Jokinen teki tehot 27+24 42 ottelussa ja Hakanen puolestaan 17+23 36 ottelussa. Valkeakosken Kiekko-Ahmojen kasvatti Hakanen avasi myös Nuorten SM-liigauransa 12 ottelulla HPK U20:ssa. Hakasen otteet veivät hänet myös U17-maajoukkuerinkiin.

– HPK panostaa strategiansa mukaisesti nuorten pelaajien kehittymiseen. Tässä on jälleen yksi mahdollisuus nuorille pelaajille nousta liigajoukkueeseen. Paikka pitää tietysti ansaita omilla teoilla, mutta ovi on nyt auki ja sopimukset antavat nuorille pelaajille rauhan kehittyä, kommentoi HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen muistuttaa, että kokonaisvaltainen kehittyminen vaatii aikaa.

– Monipuolinen kattaus omia junioreita on tehnyt sopimuksen. Löytyy laitureita, puolustaja sekä keskushyökkääjä. Lisäksi ominaisuuksissa on sopivasti eroja, mikä on pelkästään hyvä asia. Kaikilla on hyvät mahdollisuudet nousta pelaamaan Liigassa, asiat tapahtuvat ajallaan, kunhan pelaajat ja heidän ympärillään olevat ihmiset pitävät huolta siitä, että kehitys on kokonaisvaltaista. Kokonaisvaltainen kehittyminen vaatii usein aikaa ja sitä myös nämä pelaajat tarvitsevat. Pelata Liigassa on eri asia kuin olla Liigapelaaja.

19.06.2018 15:57

Jaa artikkeli: