HPK sopimuksiin Aleksi Mustosen ja Miihkali Tepon kanssa

Aleksi Mustonen saapuu HPK:hon kevääseen 2024 kestävällä sopimuksella, jonka ensimmäinen kevät on lainasopimus Kärpistä. Miihkali Teppo pelaa HPK:ssa lainasopimuksella kauden loppuun.

HPK ja Kärpät ovat sopineet pelaajalainoista. Aleksi Mustonen ja Miihkali Teppo saapuvat vahvistamaan HPK:ta loppukauden lainasopimuksilla. Aleksi Mustonen jatkaa HPK:ssa myös seuraavat kaksi Liiga-kautta. HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo molempien pelaajien osuvan suunnitelmaan, joka HPK:ssa on luotu tätä kautta varten.

– Meillä oli vakaa tavoite, kun mietimme joukkueen vahvistamista, että löydämme suomalaisia pelaajia, jotka istuvat hyvin joukkueeseemme. Olemme pärjänneet nimenomaan joukkueena hyvin ja tullaan menemään mahdollisimman pitkälle kevääseen yhdessä, joukkueena. Meillä on hyvä tiivis paketti kemiallisesti ja kun katsoo peliä, pelin rakennetta sekä pelaamista, niin me nimenomaan laajalla rintamalla joukkueena haluamme menestyä. Nämä uudet pelaajat tiivistävät pelaamista entisestään.

26-vuotias Mustonen on pelannut viimeiset kaksi kautta Kärpissä. Sitä ennen hän on ehtinyt edustaman Liigassa Pelicansia, Ilvestä ja Jokereita. Keväällä 2020 hyökkääjä pelasi SHL:n Färjestadissa siirryttyään sinne kesken kauden Pelicansista. Toivolan mukaan Mustonen tuo keskushyökkääjänä lisää variaatioita loppukaudeksi.

– Aleksi tuo hyvää keskikaistan pelaamista ja pystyy tarvittaessa pelaamaan myös laidassa. Saamme näin kentällisiin lisää variaatioita. Olemme tyytyväisiä, että siirto onnistui jo nyt, sillä Aleksi kuuluu tulevien kausien suunnitelmaamme isolla ruudulla.

Kerhon puolustukseen saapuva Teppo on puolestaan pelannut kolmella viime kaudella Kärpissä. 2013 alkaneen Liiga-uransa aikana 29-vuotias puolustaja edusti viisi kautta HIFK:ta ja on sen jälkeen pelannut Pelicansissa ja Kärpissä.

– Miihkali on hyvä yleispuolustaja. Hän tuo meille leveyttä pakkipäähän, joka on tällä hetkellä aika kapea. Hän on luotettava, hyvä yleispuolustaja.

Korjaus aiemmin virheellisesti kirjattuun siirtorajan umpeutumiseen: Pelaajasiirtojen takaraja umpeutuu tänä vuonna tiistaina 1.3. klo 23.59. 

HPK pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona Kuopiossa.

27.02.2022 13:30

Jaa artikkeli: