HPK selkeään voittoon Sportista – Jäähytasapaino puhutti

HPK-Sport 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

Lauantain nähtiin Pohjantähti Areenassa hyvin värikäs ottelu, kun HPK ja Vaasan Sport ottivat yhteen. HPK oli lopulta ottelussa selkeästi vahvempi, mutta oman lisämausteen otteluun toi jäähytasapaino, joka antoi lopussa vierailijoille pienen sauman nousta ottelussa vielä tasoihin.

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa.

Tuloksellisesti tasainen

Ottelun ensimmäinen erä alkoi isäntien osalta vauhdikkaasti. Siinä missä vierailija  Sport ei saanut muuta kuin satunnaisia hyökkäyksiä, niin isännät vyöryttivät peliä vaihto toisensa perään Sportin kenttäpuoliskolle.

Ensimmäinen läheltä piti tilanne nähtiin noin kuudennella peliminuutilla. Niklas Friman toimitti kiekkoa b-pisteen kaarelta maalille ja mailoineen välissä oli Philippe Cornet. Isäntien epäonneksi kanadalaisen ohjaus lipui vain senttien verran maalin etukulmasta ohi.

Isäntien vahva ote jatkui aina läpi erän ja seuraava maalipaikka avautui vain muutama minuutti edellisestä. Aleksi Mustonen ajoi vademmalta laidalta sisään hyökkäysalueelle ja rytmitti peliä maltillisesti. Lopulta Mustonen löysi poikittaissyötöllään Antti Pihlströmin joka laukoi suoraan syötöstä. Mustosen syöttö tuli kuitenkin hieman liian eteen, joten Pihlströmin laukaus suuntautui ohi maalin.

HPK sai erässä päätypelin kautta useamman pidemmän hallintajakson, jossa se pyöritti peliä pitkiäkin aikoja Sportin kenttäpäädyssä.

Yhden hallintajakson päätteeksi nähtiin hieno kuvio, kun Juuso Ikonen pelasi paikan hyökkäysalueen vasemmalta laidalta maalin eteen ja Markus Nenosen ohjaus jäi vain senteistä kiinni ettei se olisi pomppinut Sport -maalin perukoille, mutta vaasalaisten maalilla torjunut Rasmus Reijola selvitti tämän vaivoin.

Erän viimeisillä minuuteilla myös HPK:n neloskenttä petasi Miro Ruokoselle avotontin, kun rännistä tulleen irtokiekon maalin eteen pelasi Joel Janatuinen. Ruokonen yritti ampua suoraan syötöstä, mutta jälleen isäntien epäonneksi Ruokosen maila sanoi sopimuksen irti juuri kriittisellä hetkellä. Näin siis erätauolle jatkettiin vierailijoiden onneksi 0-0 lukemissa.

 

 

HPK ottaa niskalenkin

Toinen erä alkoi isäntien osalta hieman vaikeasti, sillä Michael Joly komennettiin ajassa 21.45 rangaistujen aitioon huitomisesta. Joly hieman protestoi annettua rangaistusta ja kandalaisen puolustukseksi pitää todeta, että vastaavia huitomisia nettitoimituksemme tarkat silmät löysi pelistä useita.

Sportin ylivoima oli melko tuskaista aina sen loppuhetkille asti, kun Axel Holmström petasi maalin takaa paikan maanmiehelleen Henrik Erikssonille, jonka ohjaus lipui vain niukasti ohi HPK -maalin takakulman.

Kotiyleisön iloksi maalihanojen aukaisusta vastasi HPK, kun ajassa 26.08 Niklas Friman syötti kiekon muutaman pompun kautta maalin eteen johon saapui vauhdilla Artturi Toivola. Kiekko pomppi kohti Toivolan jalkoja, joka vanhana jalkapalloilijana käänsi jalkaansa niin, että kiekko osui siihen ja jatkoi matkaansa aina maaliin asti. Osumaa tarkasteltiin pitkään tilannehuoneesta jossa se todettiin sääntöjen mukaiseksi.

Hetkeä myöhemmin HPK iski jälleen. HPK käänsi peliä nopeasti omalla alueellaan ja kiekko annettiin kentän oikeaan laitaan jossa vauhtiin pääsi Michael Joly. Joly spurttasi ohi Sport -puolustuksen ja ujutti kiekon Rasmus Reijolan jalkojen välistä verkkoon. Pelikello näytti tässä kohtaa aikaa 27.53, maaliin syötöt itselleen kirjautti Aleksi Mustonen sekä Arttu Pelli.

HPK:n maalin jälkeen Sport -valmennus käytti aikalisänsä, joka toikin uutta ilmettä vaasalaisten peliin.

Aivan erän lopussa tämä rynnistys näytettiin jo palkitsevan, kun Shaun Heshkan ylivoimalla viivalta lähettämä kiekko pomppi ohi Eetu Laurikaisen. HPK valmennus haastoi osuman, joten tilannetta lähdettiin katsomaan tilannehuoneesta. Videolta pystyttiin toteamaan, että maalin edessä maskia tehnyt Jesse Paukku seisoi keskellä maalivahdin sinistä aluetta, joten maali hylättiin maalivahdin häirintänä.

Tämä tarkoitti sitä, että erätauolle lähdettiin isäntien kahden maalin johdossa.

Jäähyt varastaa huomion

HPK pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, kun Sportille tuomittiin toisen erän lopulla joukkuerangaistus ja syynä liikaa pelaajia jäällä.

HPK iski heti ylivoiman sekä erän alkuun. Vain 45 -sekunttia erää takana ja Arttu Pelli laukoi siniviivan kulmasta, Pellin laukaukseen mailoineen pääsi väliin maalin edessä päivystänyt Juuso Ikonen, jonka ohjaus yllätti Sport -vahti Reijolan. Osumaan toisen syötön itselleen sai Michael Joly.

Tämän jälkeen ottelussa alkoi hieman sekavahko vaihe, jossa jäähyjä vihellettiin herkällä linjalla.

Ensin ajassa 45.25 Mario Grmanille vihellettiin rangaistus kampituksesta, vajaa puoliminuuttia tästä, niin Sportin Shaun Heshka sai rangaistuksen huitomisesta ja lopulta puoliminuuttia Heshkan jäähystä, niin Micahel Joly lähti istumaan rangaistusta. Tämä tarkoitti sitä, että Sport pääsi pyörittämään 4vs3 ylivoimaansa.

Tämän sauman vierailijat myös käytti, kun nopean syöttöketjun päätteeksi Turo Asplund ampui b-pisteen kaarelta kiekon ohi Eetu Laurikaisen ja kavensi ottelun lukemiin 3-1. Syötöt osumaan sai Olavi Vauhkonen sekä Valtteri Viljanen.

HPK joutui vielä kerran erässä pelaamaan alivoimaa kahden miehen alivoimalla, kun Niklas Friman ja Michael Joly istuivat rangaistuksiaan. Tämän alivoiman isännät kuitenkin kestivät hienosti ja tämä taistelu jopa sytytti Pohjantähti areenan kotiyleisön suureen huutoon.

Sport haki lopussa kavennusta ilman maalivahtia ja tämä kostautui nopeasti, kun Markus Nenosen nosto omasta päädystä osui keskelle tyhjää Sport -maalia.

HPK kohtaa seuraavaksi Lukon Raumalla tiistaina.

12.03.2022 20:43

Jaa artikkeli: