HPK ryöstöretkellä Vaasassa

Sport-HPK 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

HPK matkusti perjantai-illan kamppailuun Vaasaan. Kuuman ottelun päätteeksi voitto irtosi Kerholle loppulukemin 1-2 Jere Innalan ja Eetu Tuulolan maaleilla.

Ensimmäinen erä tarkkaa peliä

Pisteet olivat tänään molemmille joukkueille erityisen tärkeitä, sillä HPK:n kamppaillessa suorasta pudotuspelipaikasta tai jopa kotiedusta puolivälieriin isäntäjoukkue Sport käy yhtä tiukkaa taistelua pääsystä pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Ottelun kovatempoisessa ensimmäisessä erässä molemmilla joukkueilla oli omat maalintekopaikkansa. Kerhon maalilla Antti Karjalainen virkaveljensä Sami Aittokallion tavoin joutui kiitettävästi torjuntatöihin, Karjalaisen ollessa hiuksenhienosti erässä työllistetympi.

Ottelun tuomaristo passitti vierasjoukkueen pelaajan erässä kolmesti istumaan kakkosta, eikä jäähyistä voinut tällä kertaa olla samaa mieltä raitapaitojen kanssa. Seuranneet alivoimat Kerho kuitenkin kesti yhden toisensa jälkeen. Ensimmäinen erä päättyi maalittomana.

Kerho kuskin paikalle

Toiseen erään HPK tuli myrskyn lailla, eikä Sportilla näyttänyt olevan mitään sanomista kenttätapahtumiin. Pitkien pyöritysten ja maalintekopaikkojen jälkeen kuitenkaan Eetu Tuulolan tolppalaukausta lähemmäs Kerho ei maalia näyttänyt pääsevän. Lopulta Sportin Eemeli Ylitalo joutui kuitenkin Kerhon painostaessa estämään jäähyn arvoiseseti.

Ylivoimalla vastikään jatkosopimuksen HPK:n kanssa tehnyt Niclas Lucenius lähetti millintarkan syötön läpi Sportin alivoimanelikon. Syöttö löysi b-pisteen tuntumasta Jere Innalan, joka laukoi tästä jo kauden 21. maalinsa. Hetkeä myöhemmin ehdittiin jo tuulettaa Filip Krivosikin 0-2 -osumaa, mutta ottelun tuomaristo näki tilanteessa maalivahdin häirinnän ja maali hylättiin. Antti Pennanen haastoi vielä tuomion, mutta tilannehuone näki asian samoin kuin päätuomaristo ja tuomio jäi voimaan.

Toinen erä mentiin HPK:n komennossa, mutta lisäosumia ei saatu aikaan Sami Aittokallion kirjauttaessa peräti 17 torjuntaa ottelun toiseen erään. Erän viimeisellä minuutilla Sport pääsi käytännössä ensimmäistä kertaa pidempään hyökkäykseen ja kuten niin monesti: jos et itse tee, kaveri tekee. Ajassa 39:24 Olavi Vauhkonen pääsi maalinedustalta punnertamaan joukkueensa tasoihin ja lukemissa 1-1 lähdettiin myös toiselle erätauolle.

Eetu Tuulola ratkaisi kolmannessa erässä

Kolmannesta erästä muodostui tunteikas niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolellakin. Tiukat kenttätapahtumat nostivat tunnetta kaukalossa ottelun tärkeyden arvoisesti ja muun muassa Markus Niemeläinen ja Erik Riska jakoivat runsaasti huomiota toisilleen ottelun kolmannessa erässä.

Tuomariston ratkaisut kuumensivat myös kotiyleisöä kolmannessa erässä, joka ilmaisi mielipiteensä kovana vihellyskonserttina ja päätyipä kaukaloon myös sinne kuulumatonta tavaraa kotijoukkueen kannattajapäädystä.

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 51:53. Tasavajaalla pelatessa Niclas Luceniuksen laukaus pomppasi korkealle ilmaan ja ilmeisesti ainakin kuluneen viikon jalkapallon Mestareiden liigan parhaat palat katsonut Eetu Tuulola pääsi ohjaamaan kiekon kypärällään Sami Aittokallion selän taakse. Videotarkistuksen jälkeen maali tuomittiin syntyneeksi ja Kerho 1-2 -johtoon.

Tämän enempää ei maaleja ottelussa nähty. Sport hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia erän loppupuolella, mutta onnistumiset jäivät puuttumaan. Loppusummerin soitua Hämeenlinnaan siis tärkeät kolme sarjapistettä.

Lauantaina pelataan kotona

HPK palaa tositoimiin heti huomenna, kun vuorossa on viikon kolmas ottelu ja toinen kotiottelu. Vastaan luistelee Risto Dufvan paluun jälkeen heräillyt traktori, JYP Jyväskylästä.

HPK-JYP -ottelun jälkeen Hämeenlinnan ja Tampereen Nuorkauppakamarit yhteistyössä järjestävät hyväntekeväisyyshuutokaupan,  jonka tuotto ohjataan lyhentämättömänä Tampereen Lastenklinikan tuki ry:lle käytettäväksi pienille syöpäpotilaille Tampereen Yliopistolliseen sairaalaan. Hyväntekeväisyyshuutokauppa alkaa ottelun jälkeen Kerho-ravintolassa n. klo 19.30.