HPK roikkui tuloksessa – Pelillisesti vahvempi Lukko voittoon

HPK-Lukko 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)

HPK kohtasi viikon toisessa ottelussaan Rauman Lukon, joka yritti kasvattaa voittoputkeaan jo kahdeksaan. HPK:lla oli takanaan pelillisesti melko tuskainen ottelu Jukureita vastaan ja se hakikin selkeää parannusta otteisiinsa, mutta toisin kävi. Vaikka isännät roikkuivatkin sitkeästi tuloksessa, niin lopulta Lukko oli askeleen edellä lähes koko illan.

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa videolla.

Domivoiva vierailija

Ottelun avauserä ei olisi voinut kotijoukkueen osalta olla yhtään huonompi vaikkakin se tuloksessa roikkuikin kiinni. Se ei erän aikana saanut kertaakaan kunnolla koneitansa käytiin vaan vierailija Lukko rymisteli sen ylitse vakuuttavasti. Ensimmäisestä erästä kertoo hyvin myös torjunnat. HPK:n Daniel Lebedeff 16 ja Lukko -maalilla Zagidulin 0.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 7.18. Tilanne syntyi HPK:n kenttäpäädyn irtokiekosta. Puolustaja Arto Laatikainen laittoi karmaisevan avauskiekon poikittain oman maalin edestä. Tämän avauksen kuitenkin katkaisi siniviivan tuntumas Lukon Ondrej Slovacek joka käänsi pelivälineen keskustaan, josta löytyi ex-HPK Harri Kainulainen. Kainulainen löysikin kiekon mentävän aukon Daniel Lebedeffin vartioiman maalin yläkulmasta ja siirsi vierailijat johtoon.

Kotijoukkueen kuitti tuli kuitenkin nopeasti. Vajaa pari minuuttia Lukon maalista, niin HPK -hyökkääjä Tommi Tikka katkaisi vierasjoukkueen avauksen oman siniviivan päällä ja lähetti Michael Jolyn läpiajoon. Joly viimeisteli läpiajosta tyylikkäästi ujuttamalla kiekon maalivahti Artjum Zagidulinin jalkojen välistä verkkoon. Peli tasan 1-1.

HPK ei kuitenkaan saanut maalinsa jälkeen juurikaan pelijuonesta sen paremmin kiinni vaan vierailija Lukko jatkoi suorastaan dominoivaa esitystään.

Vierailijoiden dominointi johti lopulta odotettuun lopputulokseen kun ajassa 17.12 se siirtyi jälleen johtoon. Danie Lebedeff ei saanut irtokiekkoa hallintaansa ja HPK -puolustus ei myöskään sitä onnistunut siivoamaan, vaan se löysi muutaman pompun kautta tiensä p-pisteellä odottaneelle Matthew Abtille. Abt latasi sydämensä kyllyydestä kiekon HPK -maalin takakulmaan. Osumaan syöttäjiksi merkattiin Thomas Gregoire sekä Linus Nyman. Näistä nuneroista lähdettiin myös erätauolle.

Isännät löytää juonen

Ottelun avauserän jälkeen HPK:lla oli paljon parannettavaa sillä se vaivoin roikkui pelissä mukana. Eeätauolla oli ilmeisesti Jarno Pikkarainen saanutkin joukkojaan kasaan sillä toisessa erässa HPK oli jopa hieman pelin päällä ja loi muutaman hyvä maalipaikan.

Ensimmäinen näistä nähtiin jo erän avausvaihdossa, kun Micahel Jolylle aukeni paikka maalin etukulmalle. Lukko -puolustaja Samuli Piipponen siirsi paineistettuna kiekon huolimattomasti maalin taitse ja tähän iski väliin juurikin Joly. Joly nappasi kiekon ja yritti nopealla liikkeellä ja ujuttaa sen jälleen Zagidulinin jalkojen välistä, mutta Lukko -vahti oli hereillä ja selvitti tilanteen.

Erä eteni isäntien kannalta hieman jo paremmin kuin ottelun avauserä, mutta kunnon maalipaikkoja se ei onnistunut luomaan kovasta yrityksestä huolimatta.

Ensimmäinen hyvä maalipaikka nähtiin noin erän puolivälissä, kun Sean Collins sai kiekon oikeassa laidassa ja terävällä vartaloharhautyksella nousi Lukko -puolustajan ohitse. Collins jatkoi nousuaan kohti maalin etukulmaa josta hän rystysyötöllään löysi keakustaan nouseen Juuso Ikosen. Ikonen ei kuitenkaan saanut Collinsin syöttöä kunnolla haltuun, joten laukaus ja samalla maalipaikka kuivuivat kasaan.

Toista erää jatkettiin melko tasaiseen tahtiin ja nopeilla suunnan muutoksilla, mutta hyvistä hallintajaksoista huolimatta ei kumpikaan joukkue pystynyt tilastomerkintöjä merkkauttamaan, joten erätauolle jatkettiinkin edelleen vierailijoiden 1-2 johdossa.

HPK:n kiri jää piippuun

Kolmannessa erässä nähtiin aikalailla toisinto siitä mitä tapahtui toisessa erässä. HPK yritti ja pyristeli, mutta taidollisesti vahvempi Lukko katkaisi sen hyökkäykset useasti jo keskialueella tai ohjasi ne kulmiin, mutta oli isännillä myös erässä muutamat omat hetkensä.

Ensimmäinen näistä tuli, kun erää oli noin muutama minuutti takana. Päädystä pomppi irtokiekko maalin eteen kuin tarjottimelle paikalle tulleen Miro Ruokosen lapaan. Ruokosen rystylaukauksen kuitenkin Lukon maalilla Artjum Zagidulin selvitti helposti.

Myös Lukko sai erässä omat paikkansa. Ajassa 45.15 HPK -puolustaja Mario Grman antoi hieman huolimattoman syötön, jonka katkoi Sebastian Repo. Repo nousi maalipaikkaan ja laukoi, mutta Daniel Lebedeff torjui tämän yrityksen vaivatta.

Lukko sai myös erän puolivälissä loistavan paikan lisätä johtoaan jälleen, kun se katkaisi HPK:n kiekottelun siniviivan tuntumassa. Tästä Lukko -hyökkäys säntäsikin 3vs1 -hyökkäykseen Julius Mattilan johdolla. Mattila haki ratkaisua itse, mutta terävä laukaus viuhui ohi HPK -maalin takakulman.

HPK sai aivan ottelun lopussa oivan mahdollisuuden tasoittaa ottelu, kun Lukon Thoma Gregoirelle tuomittiin rangaistus huitomisesta. Koko kauden alavireisesti suorittanut ylivoima ei ottanut taaskaan onnistuakseen ja Lukko selvisi lopun tulikokeestaan melko helposti.

Lukon lopun kruunasi se kun Sebastian Repo niittasi tyhjiin ottelun loppulukemiksi 1-3.

14.01.2022 20:23