HPK punnersi voittoon Raumalla

Lukko-HPK 3-4vl. (2 – 0, 0 – 2, 1 – 1, 0 – 0, 0 – 1).

Rauman Äijänsuolla nähtiin keskiviikkoinen kiekkojännäri, kun HPK metsästi jatkoa voittoputkelleen. Ottelu säilyi tasaisena loppuun saakka, ja vasta voittolaukauskilpailu toi back-to-back  -otteluiden ensimmäisessä osassa ratkaisun. 

Artikkelin lopussa lehdistötilaisuuden videotallenne.

Kovassa liidossa oleva HPK ei tänään Äijänsuolla pystynyt parhaaseen ilmeeseensä pelin alkuhetkillä. Ottelu etenikin ensimmäisen erän alkuhetket pitkälti isäntien komennossa.  Peliä oli pelattu kuutisen minuuttia, kun Lukon Linus Nyman pääsi etenemään laitaa pitkin. Nyman lämäsi kuitenkin jo pian siniviivan jälkeen kiekon kohti Eetu Laurikaista, joka kenties hieman yllättyi tilanteessa. Kiekko sujahtikin Laurikaisen pään vierestä putken alle ja näin Lukko siirtyi ottelussa johtoon.

Raumalaiset lisäsivät johtoaan pari minuuttia myöhemmin. Scott Pooley katkoi Michael Jolyn  jättösyötön Kerho hyökkäyssiniviivalla ja karkasi tästä läpiajoon. Pooley napautti kiekon nuottaan rannelaukauksella ja Lukko siirtyi kahden maalin karkumatkalle.

Erän puolivälin tienoilla HPK:lle tarjottiin mahdollisuutta tulla mukaan peliin, kun Lukolle vihellettiin nopeasti kaksi kaksiminuuttista. Lähes minuutti ja viisikymmentä sekuntia 5-3 ylivoimaa ei kuitenkaan tuonut tulosta. Hetkeä myöhemmin Liigan paras ylivoima joutui testiin, kun Lukko pääsi vuorostaan kokeilemaan lisäosumia kahden miehen ylivoimalla. Kerhon alivoima oli tutun tehokasta, eikä kiekko Laurikaisen maaliin enää eksynyt kuin vihellyksen jälkeen työnnettynä.

Kerho tulee tasoihin

Toiseen erään HPK tuli paremmalla sykkeellä ja pääsikin vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä Lukon puolustusalueelle. Maalit antoivat kuitenkin odottaa itseään, kun hyökkäysten päättäminen oli vielä tahmeaa. Sen sijaan Kerhon puolustus terävöityi ja pitkiäkin jaksoja omalla alueella puolustettiin kurinalaisesti.

Ottelu ehti vanheta hieman yli puolenvälin, kun Kerho pääsi maalin makuun ja mukaan peliin. Ossi Ikonen lähetti kiekon viivasta  kohti Lukon maalia ja Lassi Lehtinen pudotti tästä eteensä riparin, johon ehti ensimmäisenä Miro Ruokonen. Ruokonen pääsi tästä iskemään kiekon pömpeliin.

Lukko joutui kavennusmaalin jälkeen rikkomaan ja Kerholle tarjottiin ylivoimaa, mutta tälläkin kertaa ylivoima vaikutti tehottomalta. Paras paikka Kerholle tuli, kun Elmeri Kaksosta rikottiin maalintekopaikassa ja tästä HPK:lle tuomittiin rangaistuslaukaus. Rankkaria laukomaan laitettiin Michael Joly, jonka viekas uitto tunnelista ei tällä kertaa onnistunut ja Lukon johto säilyi.

Rankkarin jälkeen ylivoima jatkui ja näpeistä livennyttä tasoitusta haettiin uudelleen Lopulta Ryan Johnston laukoi maskin takaa ranteella ja kiekko jäi pyörimään Lehtisen maalin edustalle Markus Nenosen ja Tommi Tikan välille. Lopulta paikalle osui Artturi Toivola, joka pääsi sutimaan kiekon väkisin reppuun ja Kerhon ansaitusti tasoihin.

Kiekkoherkkua loppuvihellykseen saakka

Kolmannesta erästä muodostui todellinen jännitysnäytelmä. Kerho siirtyi ensimmäistä kertaa kuskin paikalle ottelussa, kun Michael Joly väläytti kiekollista osaamistaan ja leikkasi itsensä vetopaikkaan. Jolyn ranne puhui ja lukon puolustuksen kautta kiekko painui kolmannen kerran ohi Lassi Lehtisen.

Ottelun viimeisellä kympillä isännät käynnistelivät loppukiriään, ja pelitapahtumat painottuivat ottelun alun tapaan vieraiden kenttäpäätyyn. Ottelun viimeisellä kympillä nähtiin harvinainen tilanne, kun Arto Laatikainen nosti tyylipuhtaasti kiekon katsomoon omalta alueelta ja Lukolle tarjoutui tästä ylivoimaa. Raumalaiset pystyivät myös tämän paikkansa hyödyntämään ja Julius Mattila pääsi nostamaan joukkueensa tasoihin kerhomaalin edustalta.

Kaksi minuuttia ennen loppua Tommi Tikalle tuomittiin kaksiminuuttinen laitataklauksesta Mattilaan ja lisäksi henkilökohtainen käytöskymppi. Tästä Tikka komennettiin pukukopin puolelle ja Lukolla oli vielä erinomainen tilaisuus viedä tapahtumarikas ottelu nimiinsä. HPK puolusti kuitenkin kurinalaisesti ja Laurikainen venyi tarvittaviin torjuntoihin, myös tolppien avustamana. Lopulta päätössummeri soi ja 3-3 -tilanteesta ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Loppuniitti ottelulle antoi odottaa itseään viimeiseen hetkeen saakka. Jatkoajalla kentällä oli runsaasti tilaa ja muun muassa Michael Joly pääsi tilaa myös käyttämään, mutta Lehtisen syliä lähemmäs ei jatkoajalla päästy. Ratkaisu venyikin aina voittolaukauskilpailuun ja viimeiseen laukojaan asti. Molempien joukkueiden rankkarit epäonnistuivat yksi toisensa jälkeen, ja kuudentena laukojana askiin laitettiin Ryan Johnston. Johnstonin samettiset kädet kävivät ja maukkaiden veivien päätteeksi Johnston pääsi nostamaan kiekon rystyllä yli Lehtisen.

HPK:n voittoputki sai näin jatkoa myös Rauman illasta. Joukkueet iskevät yhteen heti huomenna torstaina Pohjantähti-Areenalla back-to-back -hengessä, kun Kerho metsästää jo kymmenettä perättäistä voittoaan. Tätä herkkua ei kannata missata, vaan suunnata osoitteeseen lippu.fi:n kautta #illallahallille! Ottelu alkaa klo. 18:30.

Tuttuun tapaan liput www.lippu.fi/hpk

01.12.2021 21:48

Jaa artikkeli: