HPK päätti kesäharjoitusjakson onnistuneisiin testeihin

HPK palasi maanantaina jääharjoituksiin. Kesä oli valmennusjohdon mukaan onnistunut, jokainen pelaaja oli tehnyt hyvää työtä kesän aikana. Viime viikolla Kuortaneen urheiluopistolla valmennus testasi joukkueensa perusteellisesti ja totesi, että joukkue ei ole muutamaan vuoteen ollut näin hyvässä kunnossa.

– Kestävyyspuoli on parantunut viime kaudesta ja nopeudessa olemme noin vuoden 2009 tasolla. Voimapuolella saimme nähdä parhaimmat tulokset neljään vuoteen, kertoo valmentaja Pasi Arvonen.

Arvosen mukaan ennen kaikkea nuoret pelaajat osoittivat kykynsä kesäharjoittelussa. Muun muassa A-Nuorista tutut Teemu Rautiainen, Otto Paajanen, Ville-Veikko Eerola ja Ville Järveläinen saavuttivat huimia nousuja testituloksissaan.

Kaksi päivää testistä testiin

HPK:n testit koostuivat perinteisistä rasvaprosenttien mittauksista sekä nopeusvoima- ja kestävyystesteistä. Nopeusvoimaa testattiin kevennyshypyillä, joissa painoja lisättiin pelaajille ensin 20 kiloa, 40 kiloa ja lopulta 60 kiloa. Lisäksi nopeuspuolella nähtiin torstaina monelle tuttua 10 x 20 m viivajuoksua.

Perjantaina HPK:n pelaajat kävivät läpi raskaan kestävyystestin, jolla mitattiin maitohappoarvoja. Kuuden kilometrin tuntivauhtia juostu 2000 m antoi niin sanotun pohjan mittauksille. Tämän jälkeen pelaajat jatkoivat matkaa kilometrin, nostaen samalla sykettään 20 %.

– Tämän jälkeen mentiin vielä kilometri täyttä laukkaa ja päälle punttitreeni.

Perjantain nopeustestissä mentiin täysillä

– Olimme merkinneet perjantain ohjelmaan vielä nopeustestit. Tämä nopeustesti tapahtui kuitenkin mikroautoradalla. Kyllä oli iloisia ilmeitä joukkueessa, kun kaikille valkeni, ettei enää pyydetty muuta kuin ajonopeutta.

joukkue

Kymmenen minuutin aika-ajojen jälkeen A-finaaliin selviytyi joukko kovia kuskeja. Finaalissa pisimmän korren vei nuoriso-osasto. Otto Paajanen nappasi ykköstilan, ja häntä seurasivat Robert Leino ja Jaakko Turtiainen. Ratahuhut kertovat myös päävalmentajan kipeytyneistä kylkiluista kolaritilanteessa.

voittajat

Perjantain nopeimmat kierrokset kellottivat:
Leino 56,91 sek
Porseland 57,52 sek
Laamanen 57,58 sek

Autoista luistimiin

Maanantaina alkaneet jääharjoittelut ohjaavat HPK:n perjantaiseen Pitsiturnaukseen Raumalle. Arvosen mukaan Pitsiturnauksesta ei voi kuitenkaan vielä tehdä kovin suuria johtopäätöksiä tulevaa liigakautta ajatellen.

– Joukkueet ovat olleet vasta tämän viikon jäällä. Toki meidän joukkueestamme on hyvä päästä katsomaan miten uudet pelaajat suorittavat pelitilanteessa. Myös nuoret saavat näyttöjä tässä turnauksessa, päättää Arvonen.

Pitsiturnauksesta lisää tietoa Rauman Lukon nettisivuilta.

03.08.2011 18:12

Jaa artikkeli: