HPK päätti vuoden voitolla – Raportti kera lasten kommenttien

HPK-JYP 4-2(1-1, 3-1, 0-0)

HPK lähti vuoden viimeiseen otteluun hakemaan voitokasta päätöstä vuodelle. Pohjantähti Areenan kirkkaissa valoissa nähtiinkin tunnerikas ottelu. Ottelu oli myös perhepeli, joten HPK:n nettitoimitus kysyikin joka erän jälkeen hallissa olleiden lasten kommentit kenttätapahtumista. Ääneen pääsi tällä kertaa Verneri, Aapo ja Niilo.

Tuloksellisesti tasainen

Ottelun avauserä oli tuloksellisesti tasainen, mutta kenttätapahtumia hallitsi enimmäkseen kotijoukkue HPK.

Vierailija JYP kuitenkin tuli ottelun alkuun terävästi. Ajassa 4.39 JYP sai hyökkäyspään aloituksen. Aloitusvoiton itselleen kaivanut Juha-Pekka Hytönen siirsi kiekon viivan, josta puolustaja Jaakko Jokinen siirsi pelivälineen viivaa myöden siniviivan kulmaukseen pakkipari Mikko Kaltevalle, joka jatkoi Jokisen syötön yhdellä kosketuksella ristikulmaan Antti Kalapudakselle. Kalapudas ampui suoraan syötöstä tulisen onetimerin aivan Voutilaisen vartioiman maalin takakulmaan. Peli 0-1 vieraille.

Kauaa ei HPK jäänyt ihmettelemään Jyväskyläläisten vahvaa aloitusta vaan se otti nopeasti pelin hallinnan itselleen. Hallinta tuottikin tulosta ajassa 13.06, kun Niclas Lucenius antoi kiekon kulmasta keskustaan unohtuneelle Henri Kanniselle, joka sijoitti pelivälineen Markus Ruusun vartioiman JYP -maalin takakulmaan. Tasoitusmaaliin toisen syötön itselleen nappasi huimaan vireeseen yltynyt Elmeri Eronen.

Erän loppua kohden HPK:n vauhti vain kiihtyi, mutta hyvistä tekopaikoista huolimatta lukemat säilyivät. Näistä paikoista paras tuli Filip Krivosikille, joka karkasi Jere Innalla kanssa 2vs1 hyökkäykseen. Slovakialaisen kädet kuitenkin olivat hieman kohmeessa, joten erätauolle siirryttiin tasalukemissa.

Erä lapsen silmin:

Verneri 5v.

– Erä ollut hyvä. Lisää maaleja pitäisi tehdä. Tikka ollut hyvä tässä erässä yhden jutun takia, mutta mä en enää muista sitä. Nikkilän pitäisi parantaa vaan. Se on ollut huono, kun ei ole tehnyt oikein pisteitä tänään. Mutta kyllä HPK voittaa.

Kotijoukkue ratkaisee

Toinen erä ei kerennyt vanhentua kuin reilun minuutin, kun Markus Nenonen kaivoi kiekon hyökkäysalueen kulmassa itselleen ja antoi loistavan syötön p-pisteiden väliin yksin jääneelle Cody Kunykille. Kunyk ei jättänyt paikkaansa käyttämättä ja siirsi HPK:n varmalla laukauksella johtoon.

Reilu 6min edellisestä ja kotijoukkue iskee jälleen. Hienon syöttöketjun päätteeksi kiekko pelattiin suorasta hyökkäyksestä poikittain JYP -maalin takakulmalle, josta Markus Nenonen siirsi kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon. Syötöt upeaan maalin itselleen sai Cody Kunyk ja Philippe Cornet. Nenoselle maali oli liigauran sadas ja syöttö oli Kunykille liigauran sadas tehopiste.

HPK:n kolmannesta maalista vierailija JYP hieman sisuuntui ja tulikin mukaan otteluun, kun ajassa 29.06 HPK -puolustus epäonnistui kiekon siivoamisessa ja Jani Tuppurainen käytti tämän hyväksi sutimalla irtokiekon ohi Joona Voutilaisen.

Jos JYP sisuuntui HPK:n maalista, niin isännät vastasivat samalla tavalla huutoon. Ajassa 34.21 puolustaja Miro Karjalainen päätti, että hän ei halua olla joukkueen ainoa, joka lähtee tulevaan vuoteen kiikaritehoilla. Karjalainen teki tykkimäisen nousun maalin takakulmalla JYP -puolustuksen huomaamatta ja siirsi kotijoukkueen jälleen kahden maalin johtoon Niclas Luceniuksen loistavasta syötöstä.

Ottelun toisessa erässä nähtiin myös rangaistuslaukaus, kun Petteri Nikkilä koukki Petrus Palmua. Palmu koittikin harhautella minkä käsistään sai irti, mutta Joona Voutilainen nollasi yrityksen notkealla jalkatyöskentelyllä, joten erätauolle lähdettiin HPK:n 4-2 johdossa.

Aapo 8v.

– Mä käyn paljon HPK:n peleissä ja harrastankin HPK:ssa F11 -junioreissa. HPK oli hyvä maalien teossa. Mun suosikkipelaaja oli tässä erässä ja muutenkin Valtteri Puustinen, se pelasi ihan hyvin. Miro Karjalainen oli myös hyvä. Ylivoima ja alivoima oli hyvää myös tässä erässä. Syöttelyä voisi tosin parantaa. Viimeisessä erässä varmaan isoimmin nousee esiin Innala.

Pelaillen uudelle vuosikymmennelle

Kolmannessa erässä ei juurikaan tilastomerkintöjä tullut, vaikka aivan erän alkupuoliskolla Filip Krivosik pelasi avopaikan Niclas Luceniukselle maalin takatolpalle. Lucenius päätti kuitenkin syöttää vielä takaisin keskustaan Henri Kanniselle, mutta tässä kohtaa JYP -puolustus kerkesi jo hätiin.

Muutamaa rangaistusta lukuun ottamatta ei erässä, isompia tapahtunut hyvästä insentiteetistä huolimatta, joten HPK korjasi täyden pistepotin vuoden viimeisessä ottelussa lukemin 4-2.

Niilo 6v.

– Ihan hyvin se HPK pelasi. Lucenius oli tosi hyvä tässä vikassa erässä. Enemmän voisi vaan joukkue tehdä maaleja, niin pääsisi laulamaan Se On Siellä -kappaletta. Minä tykkään paljon myös laulaa tuon fanikatsomon tahdissa. Se on kivaa.

30.12.2019 21:52