HPK otti kuudennen peräkkäisen voittonsa – Ässät roikkui tuloksessa loppuun asti

Ässät-HPK 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

HPK lähti Porin lauantai-iltaan hakemaan jo kuudetta peräkkäistä voittoaan. Varovaisen alun jälkeen HPK otti kuitenkin otteen pelistä ja tiukasta tuloksesta huolimatta hallitsi kenttätapahtumia lähes yksipuolisesti.

Varmistellen liikkeelle

Ottelun avauserä alkoi kummankin joukkueen osalta tunnustellen. Varovaisuudesta kertoi myös se, että ensimmäinen laukaus maalia kohden nähtiin vasta ottelun kolmannella peliminuutilla.

Vierailija HPK kuitenkin piristyi hieman alun kangistelun jälkeen ja loikin muutaman erinomaisen maalipaikan.

Näistä ensimmäinen tuli, kun erää oli takana noin kuusi minuuttia. Tommi Tikan johtama kentällinen karkasi 3vs1 hyökkäykseen, Tikka jakoi lättysyötön oikealta laidalta Markus Nenoselle, joka lähti ampumaan kohti Konstantin Volkovin vartioiman Ässät -maalin etukulmaa, mutta tällä kertaa venäläisvahti veti pidemmän korren.

Heti Nenosen paikan perään Ässät käänsi peliä nopeasti ja nuori hyökkääjän alku Eero Niemi karkasi läpiajoon. Niemi hieman sotkeutui omiin jalkoihinsa ja tässä kohtaa HPK -puolustus ehti hätiin. Niemi sai kun saikin hyvä laukauksen aikaiseksi, mutta sen Eetu Laurikainen HPK:n maalilla torjui vaivatta.

Vierailijoiden seuraava maalipaikka nähtiin ajassa 8.50. HPK piti kiekkoa hyökkäysalueella ja hyvän pyörityksen päätteeksi kiekko pelattiin siniviivan kulmaan Arto Laatikaiselle. Laatikainen löysi syötöllään keskustasta Michael Jolyn lavan jonka onetimer lähti terävästi, mutta Jolyn sekä HPK:n epäonneksi se osui tolppaan.

Ottelua jatkettiin pitkän tovin HPK:n hallinnassa kunnes ottelun tuomaristo otti hieman isompaa roolia.

Ensin ajassa 13.57 Artturi Toivola komennettiin koukkaamisesta rangaistusaitioon tilanteessa, jossa jopa kotijoukkueen kannattajat ihmettelivät, että mistä jäähy vihellettiin.

HPK kuitenkin kesti alivoimansa hyvin, mutta hetkeä myöhemmin vierailijat jälleen pyörittelivät päätään ottelun tuomariston suuntaan, kun ajassa 17.54 Miro Ruokonen sai rangaistuksen estämisestä. Ruokonen tilanteessa kyllä antoi hieman vauhti Ässien Jarno Kärjelle, mutta Kärki astui jäässä olevan hajonneen mailan päällä ja kaatui tämän seurauksesta. Keskialueelta tilannetta katsonut tuomari kuitenkin näki tilanteessa virheen ja tuomitsi rangaistuksen täytäntöön.

HPK:lla ei kuitenkaan suurempaa hätää alivoimaisena ollut, joten erätauolle jatkettiin tasatilanteessa 0-0.

HPK hallitsee, Ässät sinnittelee

Jos oli ottelun ensimmäinen erä kummaltakin joukkueelta hieman tunnustelevaa, niin toiseen erään lähdettiin jo hieman pelaamaan.

HPK:lle avautui heti erän alkuun loisto mahdollisuus ylivoimalla, kun Ässien Aleksi Heimosalmi lähti istumaan rangaistusta kampituksesta.

HPK:n ylivoima on tuottanut tuskaa koko kauden ja helppoa se ei ollut nytkään. Ylivoiman paras paikka tuli Jere Jokiselle, joka pääsi ampumaan pienen kiekon siirtelyn päätteeksi. Kiekko pelattiin viivaan Michael Jolylle, joka siirsi kiekon vasempaan laitaan Ryan Johnstonille. Johnston lätytti kiekon toiselle puolen kenttää johon Jokiselle avautui tilaa. Jokinen pääsi ampumaan pienestä liikkeestä, mutta tällä kertaa Konstantin Volkov torjui pienestä maskista huolimatta.

Ottelua ei montaa minuuttia keretty jatkamaan tasakentällisin, kun jälleen miestä istutettiin “boksiin”. Ajassa 27.36 komennettiin HPK:n Joel Janatuinen puolestaan rangaistujen penkille.

Jos on ollut HPK:lla ongelmia ylivoimansa kanssa, niin samoin on ollut illan isännillä Ässillä. Ässät saivat kyllä muutamaan otteeseen kiekon hallintaan hyökkäysalueellaa, mutta HPK:n neliö puolusti keskustan pois hyvin ja näin peliä jatkettiin maaleitta.

Ässien huonon ylivoiman kruunasi vielä jälkimmäisellä minuutilla otettu rangaistus, kun puolustaja Heimosalmi esti siniviivan tuntumassa kiekotonta Miro Ruokosta ja pääsi tämän seurauksena jälleen istumaan rangaistusta.

HPK ei kuitenkaan vieläkään onnistunut hyödyntämään tuota reilun minuutin ylivoimaansa. Tällä kertaa siinä oli kuitenkin jo hieman enemmän yritystä ja se loikin yhden vaarallisen maalipaikan. Hanakasti läpi ottelun ampuneen Jere Jokisen lähettämän kiekon irtopalalle pääsi Sean Collinsin, mutta tämän tökkäys lipui kuitenkin ohi Ässien maalin.

Mitä enemmän erä eteni, niin sitä reippaammin HPK otti hallintaa pelistä, mutta inhottavasti tulos jäi uupumaan, osittain tehottoman ylivoiman takia. Toiselle erätauolle jatkettiinkin ensimmäisen tavoin maalittomassa tasatilanteessa.

HPK saa palkinnon

Ottelun viimeinen erä ei juurikaan suurta muutosta kenttätapahtumiin tuonut. HPK hallitsi ja Ässät oikeastaan yritti vain roikkua tuloksessa kiinni.

Kolmatta erää oli pelattu vain muutama minuutti, kun HPK jo rakensi ensimmäisen tekopaikan. Petteri Nurmi toimitti kiekkoa viivasta ja Volkovin torjumassa irtokiekossa oli paikalla Michael Joly. Joly siirsi kiekon rystylle ja yritti nostaa ottelun avausmaalia, mutta hän ajautui hieman liian lähelle Ässät -vahtia ja rystynosto tökkäsi Volkovin patjaan.

Seuraava hyvä tekopaikka nähtiin kun otteua oli takana jo 47 -minuuttia. Tuore lainapelaaja Alex Lindroos toimitti kiekkoa maalille ja irtokiekko tippui Volkovilta. HPK:n epäonneksi kuitenkin Joel Janatuisen maila oli tilanteessa pidetty ja hän ei päässyt siirtämään kiekkoa tyhjään rysään.

HPK oli ottelussa suurimman osan ajasta kuskin paikalla ja varsinkin päätös erän tapahtumia se hallitsi lähes suvereenisti. Tämä hallinta toi lopulta palkinnon kun ajassa 52.32 kapteeni Markus Nenonen iski.

Kiekko pelattiin Sean Collinsin ja Arttu Pellin kautta keskialueelta hyökkäysalueen vasempaan reunaan. Sieltä irtokiekkoon ensimmäisenä pääsi Nenonen, joka huomasin ruuhkan maalilla ja päätti hänelle tuttuun tapaan ampua. Nenosen laukaus yllätti Ässät -vahti Volkovin ja kiekko painui tämän jalkojen välistä verkon perukoille. Peli ansaitusti vierailijoille 0-1.

HPK oli ottelun lopussa lähellä jo toista maalia kun se pääsi 2vs1 hyökkäykseen. Michael Joly jakoi vasemmalta laidalta kiekkoa keskustaan josta Sean Collinsin ohjaus osui Ässät -maalin tolppaan. Peliä oli tässä kohtaa vain muutama minuutti jäljellä.

Isännät hakivat tasoitusta lopussa ilman maalivahtia ja lähelle Ässät sitä pääsikin. Se loi ottelun viimeisillä sekunneilla järkyttävän hässäkän Eetu Laurikaisen maalin eteen ja tuon kasan keskeltä Jarno Kärki pääsi ampumaan kiekon. HPK:n onneksi tolppa pelasti ja vierailijat nappasivat jo kuudennen peräkkäisen voittonsa sekä tärkeitä kolme pistettä.

20.11.2021 20:05