HPK oli Raumalla kaksi askelta perässä – Lukko iski maalin erää kohden ja piti Kerhon nollilla

HPK lähti Raumalle haastajan roolissa. HPK on pystynyt taistelemaan voitoista viime kierroksilla, mutta maalinteko on ollut tuskaa, korostetummin vielä vieraissa. Ottelu käynnistyi Lukon komennuksessa ja isännät pitivät ottelun näpeissään läpi pelin. Kotijoukkue teki maalin per erä ja kun Kerho ei saanut tulosta taululle, päättyi ottelu lukemin 3-0.

Lukko oli etevämpi läpi ottelun

Ensimmäisessä erässä Lukko kävi hanakasti päälle eikä HPK tahtonut päästä omista pois. Kerhon hyökkäykset olivat yksittäisiä pistoja eikä vaarallisille paikoille päästy. Lukko sen sijaan pääsi toistuvasti lähelle maalia, mutta monesti kiekon tieltä löytyi HPK-nuttuinen, useimmiten Sami Rajaniemi. Lopulta kahdeksannella peliminuutilla Morand laukoi suorasta hyökkäyksestä tarkan laukauksen yläkulmaan ja HPK oli yhden perässä. Molemmilta joukkueilta löytyi yksi istuja jäähylle erän aikana, tosin HPK pääsi yrittämään ylivoimaansa vasta toisen erän alussa Kerhon pyöritettyä kuudella kenttäpelaajalla erä loppuun. Erätauolle Lukon 1-0 johdossa.

Kuva: Elmeri Elo

HPK:n ylivoima ei lähtenyt pyörimään toisen erän alussa kunnolla ja Lukko sai pysäytettyä Kerhon yritykset. Ensimmäisen erän merkeissä mentiin, sillä Lukko puolusti aktiivisesti eteenpäin, eikä HPK päässyt missään vaiheessa pitämään kiekkoa pidempään Lukon päässä. HPK:lta lähinnä maalintekoa oli Alitalo, joka laukoi 2-1 hyökkäyksessä tolpan juuresta ohi. Krannila vei Lukon 2-0 johtoon ajassa 34:33 maalin edestä, joten Kerho lähti viimeiseen erään kahden maalin takaa. Ensimmäisessä erässä Lukon maalivahti Gibsonille kirjatut neljä torjuntaa puolittuivat toisessa erässä, ainoastaan kaksi torjuttua laukausta Lukko-vahdille.

Viimeisessä erässä HPK sai ottelussa eniten laukauksia maalia kohti, mutta maaliin asti kiekko ei päätynyt. Lukko-puolustaja Almari viimeisteli pitkällä toimituksella kiekon tyhjiin ja loppulukemat 3-0 olivat valmiit. Sami Rajaniemi pelasi hyvän ottelun HPK:n maalilla torjuen 32 laukausta.

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

HPK:n pelit jatkuvat perjantaina Vaasassa. Lauantaina vietetään kauden viimeistä Perhepeliä! Perhepeleissä on ollut mahtava tunnelma kauden aikaisemmissa otteluissa, liity mukaan koko perheen voimin! Lippukampanjana 2 aikuisten ja 2 lasten lippua 40€ ja 1 aikuinen + 1 lapsi 34€! Lue lisää perhepelistä.