HPK-nuoriso pääosassa KalPaa vastaan

HPK-KalPa 3-2 vl. (1-1,1-1,0-0,0-0,1-0)

Fyysinen jääkiekko ilta huipentui vasta voittolaukauskilpailussa, jossa HPK:n Ville Viitaluoma ratkaisi pelin. HPK sai myös kaksi uutta liigamaalintekijää, kun sekä Robert Leino, että Juuso Vainio tekivät uransa ensimmäiset SM-liiga-osumat. Debytantti Johan Larsson selvisi liigakasteestaan tyylikkäästi.

Ensimmäinen erässä KalPa hallitsi kenttätapahtumia ajoittain jopa mielensä mukaan. Vaarallisuutensa näytti etenkin KalPan ykkönen Kapanen-Smith-Lehkonen, joka toimituksen tarkkojen silmäparien mukaan loi viisi täysin avointa maalipaikkaa.

Maalinteon aloitti kaikesta huolimatta HPK. KalPa-puolustus pelasi huolimattomasti omalla alueellaan, jonka seurauksena Otto Paajanen karkasi läpiajoon. KalPa-vahti Juha Toivonen torjui Paajasen yrityksen taiturimaisesti, muttei voinut mitään irtokiekolle sännänneen Robert Leinon laukaukselle. Tilanteeksi 1-0 ja Leino sai ensimmäisen liigamaalinsa kunniaksi kiekon koristamaan takan reunustaa.

KalPa tuli hetkeä myöhemmin tasoihin ajassa 13.10. Sakari Salminen sutaisi kiekon nollakulmasta maalille, josta se lurahti sisään Mika Järvisen patjan ja tolpan välistä. Onnenkantamoiseen syöttöpisteet Antti Haloselle ja Janne Kolehmaiselle.

Lisää kiekkoja kirjahyllyyn

Toiseen erään tuli uudelleenherännyt HPK. Selin joukkoineen piiskasi Kerhoon energiaa ja taistelutahtoa, joka alkoi näkyä kenttätapahtumissa. Ottelu muuttui fyysiseksi ja taklauksia ei kaihdettu. O-P Grönholm ja Antti Aarnio vastasivat erän, ja koko ottelun kovimmista pommeista.

Ajassa 23.10 maalisireeni pärähti toisen kerran soimaan. Tuomas Vänttinen ja Marko Tuulola pelasivat kiekon nuorelle Juuso Vainiolle, jonka viivaveto upposi KalPan maaliin. Loistavia otteita puolustajana esittänyt Juuso Vainio sai Leinon ikään ensimmäisen liigamaalin vyölleen.

KalPa tuli kuitenkin vielä tasoihin ennen erän puolen välin krouvia. Tommi Miettinen löi kellotaululle 2-2 maalin edestä irtokiekosta Antti Aarnion istuessa kaksiminuuttistaan.

Viitaluoma ratkaisee

Kolmas erä mentiin tasatahtiin ja molempien joukkueiden hattulalaislähtöiset maalivahdit Järvinen ja Toivonen pitivät veräjänsä puhtaana.

Ratkaisu haettiin vasta voittomaalikilpailusta. KalPa vaihtoi maaliin Toivosen tilalle Mikko Koskisen, joka joutui lopulta nöyrtymään HPK-kapteeni Ville Viitaluomalle. ”Vili” laukoi tarkasti kiekon Koskisen längistä maaliin ja takasi näin tärkeät kaksi pistettä hämeenlinnalaisille.

Isoja minuutteja HPK-puolustuksessa luutiva Juuso Vainio ei kaihda vastuuta.
– Kun peli kulkee, se tuo mukanaan itseluottamusta. Johtajuuden ottaminen kentällä ei pelota, vaan sen tuloksena syntyy onnistumisiakin.

Marko Tuulolan pakkiparina pelaava Vainio on tyytyväinen rooliinsa.
– Tuuskin kanssa käydään hommia läpi yhdessä. Hän antaa palautetta tekemisestä ja aika paljon siellä fläppitaulukin esillä.

Sivuhuomiona Vainio kommentoi myös haastatteluhetkellä ohi menneen O-P Grönholmin otteita.
– Kyllähän O-P pelasi taas tänään tosi fyysisen pelin. Kovia pommeja jakeli koko ajan!

HPK jatkaa taisteluaan vasta ensi perjantaina Tampereella Tapparaa vastaan ja heti perään lauantaina HIFK:ta vastaan Hämeenlinnassa.