HPK nousi upeasti voittoon A-Nuorten välierässä

Lukko oli kaksi erää kiinni vierasvoitossa, mutta HPK:n maaginen kolmas erä käänsi ottelun ja loppulukemat olivat lopulta 5-4 (0-1, 0-2, 5-1).

HPK tuli otteluun fyysisesti ja avauserässä nähtiin tukku komeita taklauksia. Kone käynnistyi kunnolla vasta kolmannessa erässä, jossa kotijoukkue takoi peräti viisi maalia. Päävalmentaja Matti Tiilikainen oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon.

– Tietysti kun ollaan kotona, niin halutaan olla fyysinen joukkue. Yritetään antaa painetta ja kuluttaa vastustajan puolustajia taklaamalla loppuun asti. Ensimmäinen kavennusmaali kolmannessa erässä oli tietysti tärkeä ja saatiin siitä energiaa sekä uskoa omaan tekemiseen. Jaksettiin jauhaa omaa juttua loppuun asti ja tällä kertaa se tuotti tulosta.

Ottelussa nähtiin pudotuspeleille tyypilliseen tapaan peräti yhdeksän maalia, mutta voitosta kun pelataan, numeroilla ei ole väliä.

– Voitto täytyy kairata ja sillä ei ole väliä, että tuleeko se lukemin 5-4 vai 1-0.

Lukko matkalla voittoon

Lukko siirtyi avauserässä johtoon Matias Lainion (2+2) ylivoimamaalilla. Eetu Koivistoinen (1+2) laukoi napakasti b-pisteen kaarelta ja Lainio iski paluukiekon vastustamattomasti ohi HPK-vahti Ukko-Pekka Luukkosen. Myös HPK pääsi avauserässä kertaalleen ylivoimalle, mutta kaksiminuuttisesta ei jälkipolville jäänyt kerrottavaa.

– Ensimmäinen erä oli tasainen ja kaverilla on hyvä ylivoima, niin tietysti laittoivat heti sisään, kun saivat paikan.

Toista erää oli ehditty pelata vain reilu minuutti, kun Lukko siirtyi kahden maalin karkumatkalle Jere Fribergin osumalla. Maalin jälkeen HPK ei saanut peliään toimimaan ja erän loppupuolella hyvin pelannut Koivistoinen vei Lukon 3-0-johtoon.

– Toinen erä oli haasteellinen eikä lähtenyt meidän osalta mitenkään käyntiin. Oltiin hieman uunoja ja tyhmiä, kun juostiin Lukon kiekottelun perässä.

Vilkku päälle ja ohi

Kiri alkoi ajassa 45.36, kun Niilo-Kustaa Määttä (1+0) kavensi tilanteeksi 1-3 ylivoimalla. Erän puolivälin jälkeen ajassa 51.22 Harri Kainulainen (1+0) painoi tulisen onetimerin ohi Lukko-vahti Lassi Lehtisen ja vain 27 sekuntia myöhemmin Miro Ruokonen (2+1) murtautui läpi ja tasoitti ottelun.

HPK sai maalien myötä hengen päälle ja voittomaali syntyi lopulta vasta kun ottelua oli jäljellä enää minuutti ja 40 sekuntia. Niklas Helin (0+1) antoi loistavan syötön ja maalille unohdettu Niko Lahtinen (1+1) ohjasi kiekon varmasti verkkoon.

Lopullisen niitin tyhjään maalin iski illan toisellaan Ruokonen. Lukko tuli vielä näennäisesti maalin päähän 13 sekuntia ennen loppua. Välierät jatkuvat torstaina Raumalla ja Tiilikainen odottaa ottelua innolla.

– Tiedetään, että Raumallakin on pieni hurmos päällä ja on hieno päästä sinne pelaamaan ja katsomaan se meininki.

Teksti: Tero Kivistö
Kuvat: Teemu Hannula

21.03.2017 21:45

Jaa artikkeli: