HPK nousi kahden maalin takaa upeaan voittoon

Sport-HPK 2-4 (1-0, 1-3, 0-1)

Vaasassa häntäpään lujassa pistetaistelussa kohtasivat Sport sekä HPK. Viihdyttävä ottelu päättyi lopulta Kerhon 2-4-voittoon. Sakari Manninen ja Charles Bertrand viimeistelivät molemmat kaksi maalia, Antti Miettinen teki paluun kokoonpanoon.

Rikkonainen ja sekava avauserä

Ottelu alkoi sekavissa merkeissä ja tempo muistutti lähinnä ikämiesten sunnutai-läpsyttelyä. Erän ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin ajassa 04:13, kun Juhani Jasu sai keskialueen “nojaamisesta” varsin kevyesti kahden minuutin rangaistuksen. Sportin hyvin pyörinyt ylivoima oli kuitenkin vielä tässä vaiheessa tehotonta ja maalillaan Samu Perhonen oli valppaana.

Sport sai jäähyn jälkeen ottelusta selvästi otetta ja sai vyörytettyä pitkiä hyökkäyksiä Kerhon päätyyn. Vastaavasti HPK:lla tuntui olevan vielä bussijalat ensimmäisessä erässä eikä hyökkäyspeli lähtenyt rullaamaan alkuunkaan.

Sport pääsi toista kertaa ylivoimalle erän puolivälissä, mutta tälläkin kertaa Kerhon neliö selvitti hyvin vaasalaisten pyristelyt. Myös HPK pääsi yrittämään tämän jälkeen ylivoimalla avausmaalin tekemistä, mutta erikoistilanteesta ei jäänyt tällä kertaa lapsenlapsille kerrottavaa.

Sport jatkoi erän hallintaa ja sai hankittua hyvällä liikkeellä Kerholle jo avauserän kolmannen jäähyn. Tällä kertaa kolmas kerta myös sanoi Sportille toden, kun Charles Bertrand pamautti suoraan syötöstä lämärillä Sportin 1-0-johtoon. Samalla maali oli ensimmäinen liigamaali, jonka Sport on koskaan pystynyt Vaasassa HPK:lle tekemään.

Ensimmäisen erän hallinnasta kertovat maalivahtien torjunnat: Järvinen 9, Perhonen 16.

Viihdettä koko rahan edestä

Kerho tuli toiseen erään selvästi terävämmin ja sotakirveet oli kaivettu pukukopista mukaan. Erän ensimmäinen puolittainen maalipaikka syntyi, kun Waltteri Hopponen murtautui röyhkeästi Sport-maalille. Mika Järvinen torjui kuitenkin Hopposen nousun hyvin.

Toinen erä eteni vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet saivat rakennettua pitkiä hyökkäyksiä. Tempo nousi vaisusta avauserästä noin 200%, jonka seurauksena yleisölle tarjottiin hyvinkin viihdyttävää lätkää.

Sport pääsi ottelussa neljättä kertaa ylivoimalle pelin puolivälin tienoilla, kun Miro Ruokosen maila kolahti Aleksi Laaksoa naamatauluun. Kotijoukkue hyödynsi Kerhon jäähyilyn toistamiseen. Asialla oli tälläkin kertaa Charles Bertrand, joka teki lähes identtisen ylivoimamaalin kuin ensimmäisessä erässä. Bertrandin lämärimaaliin oivallisen syötön alivoimaneliön läpi antoi Jarkko Immonen.

Kerho tuli heti Sport-maalin jälkeisessä vaihdossa takaisin maalin päähän, kun hienon vastahyökkäyksen päätteeksi Sakari Manninen viimeisteli Kerhon illan ensimmäisen. Upean esityön Mannisen maaliin teki Otto Paajanen.

HPK pääsi kavennusmaalin jälkeen pelaamaan 5-3-ylivoimapeliä, kun Sport otti kaksi jäähyä kymmenen sekunnin sisään. Kauaa ei Kerhon kahden miehen ylivoimaa ehtinyt kulua ennen kuin helähti Järvisen selän takana. Kiekko pelattiin Antti Miettisen toimesta maalin eteen Vojtech Polakille, joka namutteli Sakari Manniselle lähes tyhjän maalin. Kultakuuppainen Manninen ei tästä paikasta erehtynyt vaan toi illan toisellaan Kerhon tasoihin.

Erä jatkui edelleen todella viihdyttävänä ja päästä päähän mentiin lähes apinanraivolla. Kerhon huima noin kolmen minuutin jakso kruunautui ajassa 34:31, kun Juha Koivisto ampui suoran hyökkäyksen päätteeksi kiekon Järvisen vartioiman maalin ylämummoon. Koiviston maaliin syöttöpiste merkittiin Waltteri Hopposelle. Värikkään toisen erän jälkeen tilanne oli HPK:lle 3-2.

Kerho taistelee – kolme pistettä lähtee Hämeenlinnaan

Kerho lähti kolmanteen erään puolustamaan yhden maalin johtoasemaansa. Tällä kertaa ei kolmanteen erään lähdetty peruuttelemaan, sillä erän alkuhetket mentiin selvästi HPK:n komennossa. Kerhon hyvä ote kuitenkin stoppasi ajassa 46:50, kun Sport pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla. Kerhon alivoimanelikko kuitenkin taisteli Sportin ylivoiman tällä kertaa mainiosti.

Kotijoukkue sai ylivoimasta selvästi lisävirtaa ja otti samalla pelin hallinnan itselleen. Kerhon maalin johtoasemassa pelaamista ei helpottanut Sport-painostuksen alla alkuunkaan se, että Henrik Forsberg sai erän puolivälin tienoilla kiekon kasvoihinsa ja joutui jättämään pelin hetkeksi kesken. Forsberg kuitenkin palasi pelaamaan vielä loppuhetkille, joten pahemmasta vammasta ei onneksi ollut kyse.

Sport jatkoi erän loppuhetkillä painostamistaan ja HPK oli lähes hätää kärsimässä. Kotijoukkue sai pyörityksen myötä aikaan muutamia hyviä hässäköitä, mutta Samu Perhonen oli maalillaan tänään loistava. Myös HPK:lle avautui Sportin painostuksen myötä vastahyökkäyksestä yksi hyvä paikka, kun Vojtech Polak pääsi puolittaiseen läpiajoon. Mika Järvinen kuitenkin torjui Polakin yrityksen ja piti Sportin unelman pisteistä vielä elossa.

Sport otti noin kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Järvisen pois maaliltaan ja yritti tasoittaa ottelua kuudella kenttäpelaajalla. Erikoistilanteesta huolimatta Kerho kuitenkin taisteli loppuhetket todella urheasti eikä päästänyt vaasalaisia hyville maalintekopaikoille viimeisten hetkien aikana.

Lopullisen niitin ottelulle löi tyhjään maaliin Juhani Jasu, jonka keskialueen lerppu lipui ihanan hitaasti Sportin maaliin. Näin kolme tärkeää pistettä lähtivät Hämeenlinnaan.

Kerhon kausi jatkuu lauantaina Hämeenlinnassa, kun vastaan asettuu Lahden Pelicans. Nyt kaikki kynnelle kykenevät kannustamaan lauantaina Kerho toiseen peräkkäiseen voittoon!