HPK naulasi tiukan voiton Ässistä

HPK-Ässät 3-1 (1-0,0-1,2-0)

Keskiviikko-iltana ansaitut kolme pistettä maistuivat makealle. HPK kampesi voiton Ässistä tiukan kamppailun jälkeen lukemin 3-1. Voittomaalista vastasi Lopen Larionov, Otto Paajanen.

DSC_5627

Ensimmäisen erän perusteella olisi voinut kuvitella, että Ässät on HPK:lle pelkkä suupala. Kerho pelasi erinomaista lätkää. Oman pään lähdöt onnistuivat ja nähtiin myös pitkiä syöttöketjuja. HPK vei ensimmäisen erän nimiinsä lopulta lukemin 1-0.

Ensimmäisen maalin iski puolustaja Aleksi Laakso, joka laukoi kiekon ohi Ässä-vahti Rasmus Rinteen ajassa 5.37. Syöttöpisteet kirjattiin kokoonpanoon pitkästä aikaa palanneelle Jyri Niemelle ja Juha Koivistolle.

Ensimmäisen erän Kerho-painostuksesta kertoivat osaltaan myös maalivahtien torjunnat. Ässien Rinteelle niitä kertyi 11, kun taas HPK:n Saros joutui kiekon eteen vain kahdesti.

DSC_5701

Pikku-Hakki toi pelin tasoihin

Ottelun aikana suu kävi monella pelaajalla. Ässistä selvästi silmätikuksi otettiin Niklas Hagman, joka tuntui jo ensimmäisessä erässä kiukuttelevan jokaiselle kerholaiselle. Liekö Ässien vaisut otteet tuottavan tuskaa konkarille? Toisen erän puolivälissä Antti Bruun haki jo niskalenkkiä Hagmanista maalin edessä.

Hagman kuitenkin osoitti pelimiehen merkkejä tasoittamalla ottelun ajassa 31.23. Ässien kakkosketju järjesteli tilanteen maalin eteen ja Hagman jatkoi Dragan Umicevicin syötön ohi Saroksen.

Hagman väläytteli toisessa erässä myös Ässien ylivoiman aikana. Taitava pujahdus laidasta sisään ja tarkka syöttö maalille Umicevicille. Tämä tilanne päättyi kuitenkin samoin kuin moni muukin Ässien maalintekoyritys, Saroksen räpylään.

DSC_5736

Jesse Saarinen tyytyväinen omaan comebackiinsa

Ensimmäisen erä Kerho-hallinta muuttui kolmannessa erässä osin Ässien hallinnaksi. Juuse Saros joutui tosissaan taiteilemaan maalinsuullaan, jotta numerot pysyivät tasoissa. Kerhoa tuntui ottelussa vaivaavan se kuuluisa tehottomuus.

Ajassa 49.42 Ossi-Petteri Grönholm sai hämeenlinnalaisyleisön haukkomaan henkeään, kun hänen viivasta lähtenyt veto päätyi Ässä-maaliin. Maalin jälkeen nähtiin epäuskoinen tuuletus, sillä maali olisi ollut Grönholmin ensimmäinen sitten vuoden 2011. Aluksi Grönholm kuulutettiinkin maalintekijäksi ja kapteeni-Viitaluoma haki miehelle muistoksi kiekonkin. Otto Paajanen oli kuitenkin saanut mailansa väliin ja lopulta maali merkkautettiin Paajaselle. OPG antaa vielä sittenkin odottaa itseään.

Niklas Hagmanilla tuntui olevan kolmannessakin erässä asiaa monelle kerholaiselle ja ajassa 54.24 tönimiskaveri löytyi HPK:n Petteri Nikkilästä. Nikkilä ei Hagmania kumarrellut vaan tuikkasi jopa yhden nyrkiniskun “Pikku-Hakin” päähän. Tilanteesta nahkapäätöksellä molemmat kärsimään kakkosta.

DSC_5638

HPK:n Juuse Saros kesti lopun Ässä-rynnistyksen ja toimi jälleen kerran voiton takuumiehenä. Pelin lopussa Jesse Saarinen kaunisteli vielä lukemia yhdellä osumalla ja Kerholle pisteet luvuin 3-1.

Saarinen palasi kokoonpanoon pitkähkön tauon jälkeen.
– Ihan ok meni tänään. Viime kaudesta opin sen verran, että poljin pyörää ja luistelin paljon, että paluu olisi helpompi.

Saarinen otti paikan tutusta paikasta Vihkon laituriparina. Sentterinä agitaattori Kiilholma.
– Joo sehän alkaa tosiaan olla jo klassinen ketju, naureskeli Saarinen. Mukava siinä on pelata ja “Kinu” (Kiilholma) on kyllä aika hyvä suustaan, mutta ei ehkä niin paha kuin ennen.

HPK:n Pasi Arvonen huokui tyytyväisyyttään.
– Saatiin tänään pirun hyvä startti, varmaan paras mitä ollaan tällä kaudella kotona pelattu. Ässät kyllä laittoi meidät sen jälkeen ahtaalle. Juusea saa taas kiittää pisteistä, huikeita pelastuksia lopussa. Nämä olivat todella tärkeät pisteet.

Perjantaina pelataan Tampereella Tapparan vieraana ja heti perään lauantaina Hämeenlinnassa, kun vastassa on Lahden Pussinokat.

Kämmen

30.01.2014 10:13

Jaa artikkeli: