HPK Naisten katsaus kauteen 2021–2022 – uudeksi päävalmentajaksi Jari Risku

HPK Naisten jääkiekkokausi 2021–2022 päättyi neljännesfinaaleissa HIFK:ta vastaan. Minimitavoite pudotuspelipaikasta täyttyi ja nuorten pelaajien kehittyminen jatkui Hämeenlinnassa. Alkavalla kaudella HPK:n Naisten Liigan joukkuetta valmentaa Jari Risku. Riikka Noronen päättää pitkän pelaajauransa.

HPK Naisten manageri Jorma Hassinen kertoo joukkueensa kauden olleen pelaajavaihdosten värittämä ja samalla myös nousujohteinen.

– Kausi oli vivahteikas pelaajaliikenteen vuoksi. Monia muutoksia tuli erityisesti ulkomaalaispelaajien kanssa. Ehkä myös näistä syistä jouduimme pettymään ja jäimme alempaan jatkosarjaan, jonka hoidimme puhtaalla pelillä, kuten kuuluikin. Pelimme kehittyi kohti kevättä ja pudotuspelit osoittivat, että kuulumme ylempään sarjatasoon Naisten Liigassa ja siellä haluamme jatkossa olla. Muutamat nuoret pelaajat nostivat tasoaan edellisvuoteen verrattuna, ja heidän on hyvä jatkaa ensi kaudella siitä mihin jäivät.

Jari Risku on HPK:n uusi päävalmentaja

Naisten jääkiekon asiantuntija ja pitkän linjan valmentaja Jari Risku ottaa HPK:n naisjoukkueen päävalmentajan tehtävät vastaan kaudeksi 2022–2023. Risku on valmentanut mm. kahdeksan kautta Team Kuortanetta Naisten Liigassa ja samalla toiminut päävalmentajana U18 tyttöjen maajoukkueessa. Viimeisimmät vuodet Risku on viettänyt Itävallan maajoukkueen päävalmentajana.

Hassisen mukaan Risku vakuutti HPK:n valtavalla määrällä kokemusta ja tietoa naisjääkiekosta.

– Saimme hyvän määrän hakijoita, yhteensä 12 hakemusta, joista yhdeksän täytti kriteerit. Jarin kokemus ja tietotaito huippujääkiekosta ja huipulle pääsemisen vaatimuksista vakuutti meidät. Saamme hyvän päävalmentajan ja kokeneen pelin johtajan joukkueeseemme.

Risku itse on palaa tuttuun Liigaan odottavalla mielellä.

– Hyvä ja odottava fiilis on palata takaisin. Naisten Liiga on elänyt murrosvaihetta monella tapaa ja näkyvissä on selkeästi se, että seurat panostavat enemmän naiskiekkoon ja sen valmennukseen sekä pelaajakehitykseen.

HPK:sta päävalmentajalla on hyvä tunne ja hän haluaa pelaajiensa heittäytyvän täysillä mukaan urheilulajiin nimeltä jääkiekko.

– HPK:ssa on vahvaa pohjaa ja seurassa on tehty hyvää työtä pitkään. Aika näyttää, millaiseksi joukkue lopulta muodostuu. Haluan tehdä työtä pelaajien kanssa, jotka ovat valmiita heittäytymään urheiluun ja nauttivat kirkkain silmin kiekosta. Pitää olla valmis tekemään töitä ja kehittämään itseään ja joukkuetta. Ihminen edellä ja lisäksi urheilullisuus, näitä seuraavat hyvä peli, jyvittää Risku.

Riikka Noronen päättää upean pelaajauransa

39-vuotias Riikka Noronen on päättänyt lopettaa pelaajauransa tähän kevääseen. Vuonna 1995 ensimmäiset naisten SM-sarjan pelinsä pelannut Noronen pelasi urallaan yhteensä 652 runkosarjan ottelua ja 162 pudotuspeliä. Runkosarjassa Norosen tehot kirjataan lukemin 334+457=791 ja playoffseissa Noronen teki 59+64=123. Noronen pelasi urallaan myös kuusi poikien U16 SM-sarjan ottelua pistein 1+1.

Viidesti urallaan Noronen on päässyt pelaamaan Suomen mestaruudesta ja kolmesti hän on saanut kultamitalin kaulaansa. HPK:ssa hän voitti mestaruuden vuonna 2011. Kaksi muuta mestaruutta hän on voittanut kasvattiseurassaan JYPissä.

Naisten Liigassa Noronen pitää hallussaan nuorimman pelaajan ennätyksiä. Hän on nuorin pelaaja, joka Naisten Liigaa on pelannut ja nuorin myös maalitilastossa, pistetilastossa ja syöttötilastossa. Kaudella 2017–2018 Noronen sai Naisten Liigan All-Stars-valinnan ja kaudella 2018–2019 hänen pistekeskiarvonsa oli Naisten Liigan paras.

HPK:n manageri Jorma Hassinen kiittää suunnannäyttäjää menneistä vuosista.

– Riikan jääkiekkoura on huima ja persoona uran takana on vielä huimempi. On ollut hienoa seurata hänen tekemistään ja säntillistä harjoittelua, josta moni pelaaja on voinut ja pitäisi ottaa mallia. Tekemisen taso oli päivittäin vaikuttavaa.

HPK kiittää Norosta upeista jääkiekkohetkistä, joita koimme yhdessä 12 Kerho-kauden aikana!

07.04.2022 08:57

Jaa artikkeli: