HPK Naiset – katsaus sarjatauolla

Naisten liigaa on takana 28 kierrosta ja sarjan kärkikolmikko on pysynyt läpi kauden muuttumattomana. Piikkipaikalla majaileva KalPa on kerännyt 80 pistettä, eikä joukkue ole hävinnyt vielä kertaakaan varsinaisella peliajalla. Kauden ensimmäisen tappion KalPa koki juurikin HPK:ta vastaan voittolaukauskilpailun päätteeksi lukemin 4-3.

Toisena oleva HIFK on jäänyt kuopiolaisista tässä vaiheessa kymmenen pistettä ja kolmannelta sijalta löytyy Kiekko-Espoo. Pisteitä espoolaisilla on 59, joten ero KalPaan on 21 pistettä.

HPK on tällä hetkellä äärimmäisen kovassa lyönnissä, sillä joukkue on voittanut peräti kahdeksan ottelua putkeen. Voitoista kuusi on tullut varsinaisella peliajalla ja kaksi jatkojen kautta. Mainittakoon, että kahdessa edellisessä ottelussa on kaatunut kärkikolmikosta niin KalPa kuin myös Kiekko-Espoo.

Pistepörssiä dominoi tällä hetkellä KalPan Elisa Holopainen. 26 pelaamassaan ottelussa on Elisa taituroinut 74 (40+34) tehopistettä. HIFK:n Michaela Pejzlova on pistepörssin toinen ja hänellä pisteitä on 64 (26+38).

HPK:n kovin pistelinko on ollut slovakialainen Julia Matejkova, jolla tehopisteitä on 26 pelatun ottelun jälkeen 31 (11+20). Maaleja on eniten tehnyt Kiti Seikkula, jolla osumia on 14.

Kuva: Inka Kuusinen

 

Peliin tullut tasaisuutta

Vaikeahkon ja epätasaisen alun jälkeen HPK:n joukkue on löytänyt pienimuotoisen kultaisen keskitien pelaamiseen. Maalinteko on parantunut, mutta edelleen pelaaminen saattaa hieman ailahdella pelien sisällä maalivahti Salla Sivulan mukaan.

– Ollaan saatu peli uomilleen ja alkukankeuksien jälkeen peli on lähtenyt kulkemaan sillä tavalla miten ollaan pyrittykin pelaamaan.

Tiivis pelitahti on auttanut pelin parantumisessa.

– Nyt on ollut paljon pelejä, niin on päästy hiomaan peliä koko ajan. Edelleen se vähän heittelee otteluiden sisällä, mutta on se paljon tasaisempaa kuin mitä se alkukaudesta oli. Maalintekoon on tullut tehokkuutta, mutta myös puolustuspelaaminen on parantunut ja tuon puolustuksen takana on kyllä helppo pelata.

Sivulan omaa pelaamista on helpottanut myös se, että joukkueessa on paljon tuttuja pelikavereita. Viime kaudella Sivula pelasi Ilveksessä, mutta sitä aiemmin hän oli kolme kautta HPK:ssa, joten meneillään oleva kausi on kaikkiaan neljäs oranssissa.

– Paljon on vanhoja tuttuja joukkueessa, niin sekin helpottaa kun tietää vähän mitä kukakin tekee missäkin tilanteessa.

Kuva: Inka Kuusinen

 

Maalivahdiksi jo nuorena

Salla Sivula aloitti jääkiekon 3-vuotiaana kahden isoveljen vanavedessä. Veljeksistä vanhin pelasi maalivahtina ja sitä kautta on myös pelipaikka valikoitunut.

– Jääkiekon olen aloittanut kahden isoveljen perässä 3-vuotiaana. Vanhempi veli oli maalivahtina ja kinusin sitten itsekin isältä varusteita niin kauan, että ne sitten lopulta sain noin 7-vuotiaana.

Maalivahtina Sivula sanoo olevansa rauhallinen, vaikka myös se toinen puoli löytyy. Myös ääntä hän pyrkii kentällä käyttämään.

– Pyrin olemaan rauhallinen ja sellainen, että en näytä sitä pelaajille jos sattuu olemaan huono päivä. Pääsääntöisesti onnistun piilottamaan sen, jos on huono päivä, mutta kyllä se välillä sitten näkyy kaikille, jos ei tänään lähde. Sitten kun kuppi menee nurin, niin se menee nurin.

– Koitan käyttää ääntä, mutta aina kaikki sanoo, että ääni ei sieltä mihinkään kuulu vaikka kuinka koitan huutaa.

24-vuotiaan Sivulan tavoitteena on terve ura, mutta tietenkin myös maajoukkue. Naisten peleihin hän toivottaa kaikki tervetulleiksi rikkomaan ennakkoluuloja.

– 1,5 vuotta olin loukkaantuneena yhdessä vaiheessa, joten terveenä haluan tietenkin pysyä, mutta kyllä se maajoukkue tietysti tuolla tavoitteissa on.

– Vauhdikkaita pelejä, eikä ikinä voi tietää mitä tapahtuu. Hyvää peliä, vaikka moni sitä epäilee.

Kuva: Inka Kuusinen

HPK Naiset pelaavat harjoitusottelun artikkelin julkaisuhetkellä Kiekko-Espoota vastaan, sarjapelit jatkuvat 21.1. lauantaina Kuortanetta vastaan vieraskentällä.

12.01.2023 19:01

Jaa artikkeli: