Tappioputki poikki – Lukko taipui hurjan taistelun jälkeen!

HPK-Lukko 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Hämeenlinnassa nähtiin huima taistelu sarjapisteistä. Kerho siirtyi johtoon toisen erän alussa ja etumatka riitti loppuun saakka. Ottelun sankari oli nollapelin torjunut Emil Larmi. HPK:n maalin iski Oula Palve.

Ottelun avauserä oli vauhdikasta lätkää. Huippuluokan maalipaikoilla ei juhlittu, mutta pelissä oli järkeä. Molemmat joukkueet pystyivät pitämään oman maalinedustansa puhtaana. HPK voitti erän laukaukset 18-12.

Kerhon paras tekopaikka avatui Jaakko Turtiaiselle, joka pääsi alivoimalla nokikkain Lukko-vahti Kaapo Kähkösen kanssa. Turtiaisen rysty-yritys ei kuitenkaan yllättänyt Kähköstä.

Vieraat saivat jobinpostia, kun Lukon Lauri Tukonen törmäili Kerhon Miro Karjalaiseen harmittoman näköisesti. Tukonen loukkaantui tilanteessa ja joutui jättämään pelin kesken.

Lukko pääsi erässä kahdesti ylivoimalle. HPK-vahti Emil Larmi oli alusta alkaen pelipäällä, eikä vieraiden johto-osumaa nähty. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Palve taiteili upean johtomaalin

Kerho luisteli toiseen erään erittäin pirteästi. Joukkueella oli henki päällä ja peli pyöri jatkuvasti vieraiden päädyssä.

HPK siirtyi ansaitusti johtoon ajassa 21:41. Ykkössentteri Oula Palve luisteli vauhdikkaasti läpi keskialueen ja murtautui siniviivan jälkeen hyvään vetopaikkaan. Kiekko napakasti yläkulmaan ja kädet kattoon! Maali oli kultakypärälle kauden kahdeksas.

Kerholla oli toisessa erässä useita tekopaikkoja lisätä johtoaan. Parhaat tilanteet aukesivat Otto Paajaselle, mutta kapteenin ruuti oli tällä kertaa märkää.

HPK pääsi erässä kertaalleen 5-3-ylivoimalle. Teemu Turunen pääsi laukomaan suoraan syötöstä, mutta hieman epäonnistunut laukaus pysähtyi Kähkösen suojiin.

Lukko pääsi hyökkäämään harvoin, mutta sitäkin vaarallisemmin. Emil Larmi venyi kahteen huipputorjuntaan ja piti HPK:n kuskin paikalla lähdettäessä päätöserään.

Larmi nousee esiin

Kolmas erä oli HPK:n osalta puolustustaistelua. Lukko heräsi kunnolla peliin ja haki tasoitusta raivokkaasti. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen herätteli joukkuetta ottamalla aikalisän ajassa 46:42. Se myös rauhoitti Kerhon peliä hetkiseksi.

Erässä nähtiin pienimuotoinen mylläkkä, jossa HPK:n Miro Ruokonen ja Lukon Simo-Pekka Riikola ottivat toistaan mittaa. Molemmat palkittiin hässäkästä kahden minuutin jäähyllä.

Lukko otti Kähkösen hyvissä ajoin pois maaliltaan. Ottelun viimeiset kaksi ja puoli minuuttia olivatkin valtaisaa taistelua; Lukko painoi päälle ja Kerho sinnitteli Larmin huipputorjuntojen myötä. Myös Kerhon kenttäpelaajat laittoivat kroppaansa likoon blokkaamalla laukauksia uhrautuvasti. Lopulta hiekka valui tiimalasissa loppuun ja Lukko jäi nuolemaan näppejään.

Voittoa sekä nollapeliä vapautuneesti tuulettanut Larmi sai HPK-kannattajilta ansaitut suosionosoitukset ottelun jälkeen.

 

Ottelun tilastot

Seuraavaksi

HPK pelaa ensi viikolla kolme ottelua. Tiistaina joukkue matkaa Ilveksen vieraaksi Tampereelle. JYP saapuu Hämeenlinnaan torstaina 11.1. Viikon päättää vierasottelu Kärppiä vastaan lauantaina.

HPK-JYP
to 11.1. klo 18:30

Liput tästä

#illallahallille

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta! 

 

 

06.01.2018 19:50

Jaa artikkeli: