HPK lopetti kauden tyylikkäällä ja pelirohkealla esityksellä – voittoon se ei riittänyt

Kerho lähti Tampereelle päättämään kauden Tapparan vieraana. HPK:lla oli Nokia Arenalta kauden ajalta yksi voitto, mutta toisesta hallissa majoittuvasta joukkueesta. Tappara oli kaatanut Kerhon jokaisella kerralla kuluvan kauden aikana. HPK lähti otteluun mainiolla ilmeellä ja jopa hallitsi hienoisesti peliä. Ottelussa kahdessa ensimmäisessä erässä nähtiin vähän tilastomerkintöjä, kun kahden erän jälkeen tilastoihin oli merkitty ainoastaan yksi maali ja yksi jäähy. Taistelu jatkui tiukkana maalin erolla kolmanteen erään saakka, jolloin Tappara otti pelin haltuunsa ja paketoi ottelun. Ottelun tasaisuudesta kertovat maaliodottamalukemat (3.34-3.42) sekä tasan menneet torjunnat (24-24).

Vain maalit jäivät puuttumaan, kuten monesti kauden aikana

HPK lähti hyvällä ilmeellä kauden viimeiseen otteluun jättääkseen hyvän viimeisen jäljen kaudesta. HPK onnistui ensimmäisessä erässä luomaan maalipaikkoja, mutta kiekkoa ei millään saatu maaliin asti. Tappara onnistu ajassa 11:58 avaamaan maalitilinsä, Liedes onnistui erinomaisella laukauksella ohittamaan Rajaniemen. Erätauolle mentiin 1-0 lukemissa.

Toinen erä oli hyvin samankaltainen kuin ensimmäinen. Ainoa tilastomerkintä nähtiin, kun Baptiste laitettiin jäähypenkille kampituksesta. HPK onnistui ylivoimalla saattamaan kiekon maaliin Teemu Rautiaisen toimesta, mutta tuomareiden käytyä luureissa todettiin maali väärin menettelyin tehdyksi – tilanteessa korkea maila. Toiselle erätauolle mentiin samoissa lukemissa kuin ensimmäiselle.

Kuva: Jooel Hilden

Kolmas erä oli Tapparan heiniä, HPK:n potku hieman hiipui. Kahdessa ensimmäisessä erässä hyvin aloituksista voittoja kaapineet sentterit eivät enää kolmannessa erässä pystyneet kaapimaan kiekkoa samaan tahtiin omille ja Tappara sai pelivälineestä usein hallinnan. Tappara siirtyi 2-0 johtoon erän neljännellä minuutilla. Tappara antoi painetta, mutta HPK puolusti sinnikkäästi ja onnistui välttymään lisäosumilta, hyökkäyspäähän HPK ei kuitenkaan tahtonut päästä. Lopulta kun erää oli jäljellä vajaa 6 minuuttia, pääsi HPK pyörittämään pitkään Tapparan päädyssä, maalia ei kuitenkaan syntynyt. Tappara iski lopulta vastaan ja Somppi pääsi tekemään illan kolmannen Tappara-osuman. Kerhon Veikko Loimaranta kavensi tyylikkäällä yksilösuorituksella pelin vielä 3-1 lukemiin ja HPK pääsi hakemaan toista kavennusta ilman maalivahtia. Ei onnistumisia ja lopulta Tappara pääsi juhlimaan runkosarjan voittoa ottamalla viimeisestä ottelusta täyden pistepotin.