HPK Liiga Oy:n kannanotto viikonlopun tapahtumiin U20 SM-sarjan ottelussa

HPK Liiga Oy on monikulttuurinen yritys ja organisaatio, joka pyrkii edesauttamaan erilaisten tahojen ja erilaisista taustoista saapuvien yhtiön työntekijöiden ja seuran edustajien yhteistyötä. HPK:ssa ei suvaita syrjintää millään tavalla.

HPK on käynyt sisäistä keskustelua ja selvitystä viime viikonlopun tapahtumasta, jossa HPK U20-pelaaja käytti rasistista ilmaisua vastustajaa kohtaan. HPK ei julkaise tilanteesta videota pelaajien henkilötietosuojan vuoksi. Suomen Jääkiekkoliiton juniorisarjojen kurinpitopäätökset eivät ole julkisia.

Lauantain U20 SM-sarjan HPK-KalPa-ottelussa vihellyksen jälkeisessä tilanteessa HPK U20-pelaaja käytti ilmaisua, joka ei ole sovelias tai sallittu missään elämän tilanteessa, kaukalossa tai sen ulkopuolella. Kommentti oli asiaton ja sen tiesi välittömästi myös HPK U20-pelaaja. Ottelun päätyttyä HPK U20-pelaaja pyysi anteeksi kielenkäyttöään kohteena olleelta pelaajalta.

HPK U20-pelaajan luvalla HPK kertoo julkisesti, että Suomen Jääkiekkoliiton kurinpito on rankaissut pelaajaa viiden (5) ottelun pelikiellolla. Käynnissä olevassa U20 SM-sarjan alkusarjassa pelataan tällä kaudella 19 ottelua.

***

On etuoikeus pukea HPK-paita päälle ja sen mukana tulee myös vastuu. Edustaessaan HPK:ta pelaaja sitoutuu seuran arvoihin. Vastuullisuus omasta käytöksestä on ensiarvoisen tärkeää HPK-pelaajalle niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

Kukaan meistä ei ole täydellinen tai valmis. Jokainen voi parantaa omaa vastuullisuuttaan toiminnassaan. HPK Liiga Oy näkee, että tehtävää on vielä paljon. HPK:n vastuu huippu-urheilijan kasvattamisessa ei rajoitu pelkästään jääkiekkotaitoihin. Tuki jääkiekon ulkopuolisiin asioihin on myös tärkeää.

HPK Liiga Oy on päättänyt keskittyä käytöstään syvästi katuvan HPK U20-pelaajan ohjaamiseen ja tukemiseen eikä rankaisemiseen tilanteessa, jossa myös mediahuomio on ollut mittava. Jääkiekkoliiton antama rangaistus pitää pelaajan poissa kaukaloista viiden ottelun ajan.

Jo aiempien keskustelujen lisäksi HPK toteuttaa kehityskeskusteluja pelaajien kanssa joukkueen valmennustiimin johdolla ja lisäksi HPK:n U20-joukkue osallistuu Hyvin Sanottu-hankkeeseen yhdessä. Hankkeen tarkoitus on edesauttaa positiivisen puheen ja kuuntelemisen taidon lisäämistä.

HPK Liiga Oy ja pelaaja pyytävät anteeksi rasistista ilmaisua kohteena olleelta pelaajalta ja KalPa Hockey Oy:ltä sekä koko jääkiekkoyhteisöltä.

Rasismi ei kuulu jääkiekkoon.

 

Hämeenlinnassa 21.10.2021

 

Antti Toivanen

HPK Liiga Oy

21.10.2021 15:15

Jaa artikkeli: