HPK kuittasi kolme pistettä Espoosta

BLUES-HPK 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

HPK vieraili keskiviikko-iltana Espoossa. Ottelusta muodostui tasainen ja vähämaalinen kamppailu. HPK:n osumista vastasivat Juhani Jasu ja Waltteri Hopponen. Maalissa Samu Perhonen pelasi mainion ottelun ja auttoi joukkueen voittoon.

Ennen illan ottelua HPK:n saldo Bluesia vastaan oli murheellinen, sillä edellinen voitto espoolaisista oli miltei tarkalleen kahden vuoden takaa. HPK joutui lähtemään korjaamaan tätä tilastoa ilman loukkaantumisen takia sivussa ollutta Antti Miettistä.

Ensimmäisen erän avauspuolikas kiekkoiltiin lievästi Bluesin tahdissa. Blues pääsi pariinkin kertaan hyvään maalintekopaikkaan mutta HPK pystyi selvittämään, niin Jussi Makkosen, kuin Peter Tiivolankin yritykset. HPK:n paras paikka avautui Petr LeBlancille, kun mies kiepautti vanhanaikaista ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. LeBlancin pyöräytys jäi kuitenkin hieman vajaaksi.

HPK siirtyi johtoon ajassa 14.16, kun Heikki Liedeksen laukaus jäi pomppimaan Blues-maalille, josta Juhani Jasu pystyi nostamaan sen maaliin kaatuessaankin. Maali oli Jasun kauden seitsemäs.

Jasun maalin jälkeen HPK otti peliä enemmän haltuunsa ja pääsi pari minuuttia ennen loppua ylivoimallekin mutta Blues-maalissa Kaapo Kähkönen pystyi liimaamaan viivasta tulleet laukaukset syliinsä.

Toinen erä tarkkaa pelaamista

Toisen erän alkajaisiksi molemmille joukkueille tuomittiin peräkkäiset kaksiminuuttiset mutta kumpikaan joukkueista ei ennättänyt saada kuvioitaan kunnolla kasaan lyhyiden ylivoimiensa aikana.

Jäähyjen jälkeen ottelu jatkui tasaisena, Bluesin saadessa aikaan muutamia pitkiä hyökkäyksiä Kerhon päädyssä. HPK pystyi kuitenkin pitämään Blues-hyökkääjät poissa aivan parhailta paikoilta ja maalissa Samu Perhonen jatkoi virheetöntä työskentelyä.

Myös HPK sai muutaman maalipaikan mutta niistä ei saatu muutosta aikaan tulostaululla. Molemmat joukkueet pääsivät erän aikana vielä kertaalleen ylivoimalle mutta ottelun kolmanteen erään lähdettiin HPK:n johtaessa 0-1.

Johto pitää – HPK takaisin voittojen tielle

Kolmannen erän alku noudatteli pitkälti kahden ensimmäisen kaavaa. HPK pelasi järkevää vieraskiekkoa ja kotijoukkue pyrki väkisin kampeamaan ottelua tasoihin.

Kun erää oli pelattuna seitsemän minuuttia, siirtyi HPK kahden maalin karkumatkalle. Kiekko pomppasi onnekkaasti Waltteri Hopposen lapaan Bluesin huonon purkukiekon jälkeen. Hopponen ei epäröintyt, vaan latasi “ranteet lukkoon”  ja kiekon ohi Kähkösen.

Ottelun tunnelma tiivistyi, kun Henrik Forsberg komennettiin jäähyaitioon kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria. Blues pyöritti aikansa ylivoimaa, kunnes kiekko pelattiin Markus Poukkulan ja Sebastian Mobergin kautta Jussi Makkoselle, joka iski Bluesin maalin päähän lähietäisyydeltä.

Ottelun loppu pelattiin pitkälti HPK:n päädyssä espoolaisten jahdatessa vimmatusti tasoitusta. Blues otti Kähkösen maalistaan pois noin puolitoista minuuttia ennen loppua mutta ei saanut kunnollista paikkaa enää tasoitukseen ja HPK palasi jälleen takaisin voittokantaan kiinni.

Ottelun tilastot tästä linkistä

HPK:n ottelut jatkuvat viikonloppuna tuplapelillä, joista ensimmäisessä HPK isännöi KooKoo:a. Siispä #illallahallille.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

13.01.2016 21:05