HPK kirjoittamassa hienoa tarinaa – seuraavaksi Kärpät lomille?

Puolivälieräsarja Oulun Kärppiä vastaan alkaa perjantaina Oulun Raksilassa ja heti perään pelataan lauantaina Ritari-areenalla yli 5000-päisen Oranssin yleisön edessä. Nettitoimituksen Pakkipari & Lätty kehottaakin varmistamaan paikkansa lauantain ottelussa ostamalla lipun, sillä kohta se on jo liian myöhäistä.

Kämmen: No niin veljet, toisin kuin Helsingin joukkueiden nettitoimitukset, meillä on kunnia päästä ennakoimaan Liigan puolivälieriä.

Todellinen kiekkobuumi on syttynyt Hämeenlinnassa ja media pitää HPK:ta jopa koko kansan joukkueena, kun pudotettiin Jokerit. Kärpät onkin sitten seuraava uhri vai mitä mieltä olette?

Lätty: Todellakin! Ei ole taas hetkeen jännittänyt kiekkokatsomossa yhtä paljoa kuin sunnuntaina.

Faktahan on, että vastus kovenee vähintään muutamalla napsulla. Kärpät voitti runkosarjan ennätyspisteillä mutta nykyisessä hurmostilassa uskon, että HPK pystyy kampeamaan yhden suurimmista mestarisuosikeista ennenaikaiselle kesälomalle. Ennakkosuosikin asemasta ei kenelläkään liene epäselvyyttä. HPK:lle sopii altavastaajan asema ja korkeeltahan putoaa komeammin.

Rysty: Ottelusarjan kaksi ensimmäistä ottelua näyttävät suunnan. Perjantaina pelataan Oulussa ja heti lauantaina Hämeenlinnassa. Palautumisaikaa jää todella vähän. On tärkeää, että HPK saa muutaman päivän vetää happea ennen kuin puolivälierät alkavat. Kärpillä pelitaukoa on reilun viikon verran, joten energinen joukkue luistelee vastaan. Kerhon pelituntuma voi kuitenkin antaa pientä etua Oulun ottelun alkupuoliskolla.

HPK on näyttänyt, että pystyy haastamaan minkä joukkueen tahansa. Kärppien materiaalietu on kiistaton, mutta ei kuitenkaan ylivoimainen mikäli Kerho pystyy pitämään puolustuspelin kasassa yhtä hyvin kuin Jokereita vastaan. Jos ottelut pysyvät vähämaalisina, nostaa se HPK:n osakkeita.

Ketä nostaisitte Kärppien joukkueesta framille? Itse olen seurannut Julius Junttilan esiinmarssia Liigan tähdistöön. Juhamatti Aaltonen on luonnollisesti hyökkäyksen kirkkain jalokivi. Essi Pirnes oli mielestäni hieman erikoinen hankinta, mutta on ilmeisesti paikannut hyvin Jari Viuhkolaa, joka aloittaa pleijarit sairastuvan puolella.

Kämmen: Omat nostoni tulevat Kärppien maalinsuulta. Sekä Jussi Rynnäs, että Tomi Karhunen miehittivät runosarjan maalivahtitilaston kärjen. Periaatteessa Kärpille onkin aivan sama, kumman maalilleen heittävät.

Tosin, niinkuin viimeisissä otteluissa on nähty, meidän pojilla ei niin väliä ole kuka siellä maalissa seisoo. Tehottomuus on historiaa ja verkko tuntuu heiluvan.

Lätty: Vielä täytyy nostaa esiin Ivan Huml. Herra on toisinaan loistava pelimies mutta sopivasti lämmitettynä vati saattaa porista yli ja pilaa oman pelinsä ohessa myös kentällisen pelin. Katsotaan miten nuppi kestää kun kiukaalle isketään kunnolla vettä.

Mutta mihin ottelusarja tulee ratkeamaan?

Kämmen: Tilastotappio Kerholle tulee väistämättä tässä ottelusarjassa ja yhteensä niitä tulee Kärppiä vastaan kaksi. HPK naulaa siis tämän homman 4-2 ja samalla tekee yhden Suomi-kiekon suurimmista teoista.

Kääntääkö Rysty takkinsa vai onko sen väri edelleen Oranssi?

Rysty: Kyllä se on oranssi ’til I die. Neljän pelin jälkeen ollaan tilanteessa 2-2 ja sen jälkeen Kerho hakee ison voiton Oulusta ja paketoi sarjan Rinkelinmäellä. Näillä mennään!

Lätty: Pakkipari on liikuttavan yksimielinen ottelusarjan kulusta. Kaivanpa mielenkiintoisen yksityiskohdan vielä tähän loppuun, eli Kärpillä ei ole kokemusta Saroksesta, sillä Tuohimaa pelasi kaikki runkosarjaottelut Kärppiä vastaan ja se tuottaa siinä määrin ongelmia pohjoisen pojille, että sarja napsahtaa poikki jo viidennessä kamppailussa. 4-1 Kerho semeihin.

Tarina jatkuu – #lisäälämpöö

Rysty, Kämmen & Lätty

20.03.2014 11:57

Jaa artikkeli: