HPK kehittää urheilutoimintaansa voimakkaasti

HPK Liiga Oy ja HPK-Juniorijääkiekko ry ovat rakentaneet yhdessä uudenlaista toimintamallia HPK:n urheilujohtamiseen. Kyseessä on laaja-alainen uudistus ja tulevan urheilujohtajan rooli kattaa molempien organisaatioiden urheilutoiminnan.

– Viemme urheilun johtamisen HPK:ssa aivan uudelle tasolle. Meille on tärkeää, että urheilujohtaja vastaa koko HPK:n urheilutoiminnasta. Tämä uusi malli haastaa nykyiset toimintamallit, joissa urheilujohtajan tehtävänä on pääsääntöisesti ollut ainoastaan Liiga-joukkueen rakentaminen. Me näemme urheilujohtamisen paljon laajempana kokonaisuutena, kuvaa HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.

Urheilujohtaja tulee vetämään mm. urheilun johtoryhmää, jossa rakennetaan HPK:n urheilustrategiaa. Johtoryhmään kuuluvat lisäksi pelaajakoordinaattori, fysiikkavastaava, Juniorijääkiekon valmennuspäällikkö sekä mahdolliset muut asiantuntijajäsenet molempien organisaatioiden hallituksista. Pelaajakoordinaattorin toimenkuvaan kuuluu kilpajoukkueiden rakentaminen, pelaajarekrytointi sekä pelaajatarkkailu. Fysiikkavastaava suunnittelee ja vastaa HPK:laisen fyysisen harjoittelun ja suorituskyvyn kehittämisestä sekä testaamisesta seuratasolla. Valmennuspäällikkö puolestaan vastaa juniorijoukkueiden toiminnasta ja juniorivalmentajien esimiehenä toimimisesta.

– Tällä uudenlaisella organisaatiolla haluamme luoda HPK:hon modernin ja kehittyvän urheilusta kokonaisuudessa vastaavan osaajien ryhmän, jossa osaamiset ja resurssit käytetään oikeisiin asioihin ja sitä kautta halutaan saavuttaa kilpailuetua tulevaisuudessa. Haluamme olla tulevaisuudessa merkittävissä määrin omavaraisempi Liiga-joukkueen pelaajien suhteen ja se on ollut yksi tärkeistä lähestymiskulmista, kun uutta toimintamallia on suunniteltu, kertoo Toivanen, mutta muistuttaa myös HPK:n toisesta tärkeästä vastuusta.

– HPK on yksi seudun tärkeimmistä lasten ja nuorten liikuttajista. Meillä on siten iso rooli kantahämäläisessä yhteisössä myös huippu-urheilun ulkopuolella. Haluamme pystyä jatkossakin tuottamaan tasokkaita harrastusmahdollisuuksia isolle yhteisölle sekä toisaalta tarjota laadukkaan ammattijääkiekkoilijaksi tähtäävän huippu-urheilijan polun. HPK haluaa jatkossa olla myös aktiivisempi toimija ja osallistuja, kun urheiluasioista päätetään Hämeenlinnassa. Koemme, että meillä on laaja yhteiskuntavastuu näiden asioiden parissa ja niiden edistämisessä.

Uusi johtamisrakenne ja sen mukanaan tuoma urheilujohtajan rooli on käyty läpi ja hyväksytty HPK Liiga Oy:n sekä HPK-Juniorijääkiekko ry:n hallituksissa. Lisäksi asian suunnitteluun on osallistunut HPK Liiga Oy:n pääomistaja HPK ry.

– On erittäin tärkeää ja hienoa, että koko HPK-perhe ja kaikki toimijat ovat sitoutuneita tähän uudistukseen ja näkevät sen tärkeyden ja mahdollisuuden HPK:lle olla edelläkävijänä uudistamassa urheilujohtamista ja sen merkityksellisyyttä koko toimialalla, Toivanen sanoo.

HPK-Juniorijääkiekko on Suomen Jääkiekkoliiton Hämeen alueen suurimpia kasvattajaseuroja, jonka kautta jääkiekkoa harrastaa Hämeenlinnasta ja lähipaikkakunnilta yli 600 HPK-Juniorijääkiekon lisenssipelaajaa.

HPK-Juniorijääkiekko ry:n joukkueet muodostuvat tyttöjen ja poikien U8 – U22 -junioreista.

HPK Liiga Oy vastaa miesten ja naisten edustusjoukkueiden sekä miesten U20-joukkueen toiminnasta. HPK Liiga työllistää vuosittain n. 60 henkilöä. Lisäksi sen ottelutapahtumissa työskentelee satoja osa-aikaisia työntekijöitä. HPK on Hämeenlinnan tunnetuin brändi ja tuottaa toiminnallaan Hämeenlinnalle vuosittain yli 5 miljoonan euron talousvaikutukset.

HPK ry, on HPK Liiga Oy:n suurin omistaja n. 30 % omistusosuudellaan.

Lisätiedot:
HPK Liiga Oy, toimitusjohtaja Antti Toivanen, 050 317 5777

27.02.2023 14:02

Jaa artikkeli: