HPK Liiga Oy:n katsaus kauteen 2017-2018

HPK Liiga Oy kaudella 2017-2018

HPK lähti Liigakaudelle 2017-2018 vastaavilla tavoitteilla kuin aiempaankin kauteen, tavoitteenaan pelata strategian mukaisesti playoffseissa. Liikevaihdossa tavoiteltiin noin 5,7 miljoonaa euroa ja tulostavoite oli positiivinen.

Kauden aikana liiketoiminnassa tehtiin monta vaativaa ja laajaa uudistusta. HPK:lle rakennettiin oma CRM-järjestelmä, kassajärjestelmien ja taloushallinnon integraatiotyö on käynnissä. Kauden alussa tehtiin uusi sopimus Lippu.fi kanssa, jonka tarkoituksena on yhdistää heidän markkinointikanavat ja HPK:n asiakaskanavat. Nämä tulevat täysimääräisesti käyttöön kaudella 2018-2019 ja tehostavat toimintaa.

Elofest -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran ja se on avaus HPK:n muissa tapahtumatuotannoissa. Muita merkittäviä tapahtumia kauden aikana olivat U18 maajoukkueiden viiden maan turnaus, Sami Hedberg Show ja miesten A-maaottelu Suomi-Valko-Venäjä.

HPK osallistui Spengler Cupiin ensimmäistä kertaa historiansa aikana. Urheilullinen menestys jäi kovatasoisessa turnauksessa vaisuksi. Taloudellisesti osallistuminen oli kannattavaa.

Talous

Liikevaihto laskee kaudesta 2016-2017 noin 500 000€. Merkittävimpinä tekijöinä ovat playoffs-tuotot, jotka olivat edelliskaudella noin 300 000€ sekä markkinointiyhteistyö, jossa yhteistyösopimuksissa olevat playoffs-bonukset sekä yhden yksittäisen tukijan poisjäänti tekevät noin 240 000€. Lisäksi runkosarjan ottelutuotot olivat noin 180 000€ pienemmät edelliskauteen verrattuna.

Ydinliiketoimintojen ulkopuoliset tuotot kuitenkin kasvoivat merkittävästi noin 300 000€. Merkittävimpinä Elofest, Spengler Cup ja pelaajaoikeustuotot. Lisäksi kausikortti myynnissä tehtiin uusi ennätys (1700 kpl) ja tuotot kasvoivat samassa suhteessa.

Palkkakulut sekä liiketoiminnan muut kulut ovat pienemmällä tasolla kuin edeltävällä kaudella, mutta riittävän paljon joustoa niissä ei tullut, että liiketulos kääntyisi positiiviseksi. Lopullinen tulos saadaan selville toukokuun aikana.

Tulevaisuuden projektit

HPK suunnittelee parhaillaan mittavaa klubitilan remonttia. Remontista päätetään huhtikuun lopussa.

Muut investoinnit ohjataan pääasiassa juhlakaudelle 2019-2020, jolloin HPK seurana täyttää 90 vuotta. Juhlakauden suunnittelu on aloitettu yhdessä HPK:n yhteistyötahojen kanssa.

HPK Urheilu

Ihmisten kehittyminen

Jääkiekko on peli, jonka pelinopeuden haasteet kasvavat pelaajalle. Tämän asian takia kesäharjoittelussa lähdettiin hakemaan muutosta voimantuoton parantamiseksi. Elokuun testit osoittivat, että kestävyydessä oli vielä parannettavaa. Asiaan reagoitiin lisäharjoittelulla kestävyyden parantamiseksi. Kauden aikana tehdyt muutokset harjoitteluun osoittautuivat onnistuneeksi.

Odotuksia ja niiden hallintaa työstettiin paljon. Ennen kaikkea siksi, että odotukset olivat tulokseen painottuvia, eikä olennaiseen eli suoritukseen ja toiminnan kehittämiseen. Lisäksi odotuksia peilattiin viime vuoden menestykseen. Se, mitä joskus on tapahtunut ei ole huippu-urheilussa olennaista.

Uusia pelaajia opetettiin elämään huippu-urheilijan elämää ja olemaan kurinalainen sekä arvostamaan perustekemistä ja sen laatua. Moraali säilyi koko kauden ajan hyvänä, ja myös harjoittelun laatu ja tekeminen. Siitä osoituksena pelaajien kehittyminen, mutta myös se, että HPK ei kärsinyt yhtään murskatappiota kauden aikana.

Pääpainopisteet olivat pelinopeuden kehittäminen ja laitojen lähellä pelaamisen taidot kamppailupelistä haltuunottotaitoihin. Kaikilla pelaajilla ei ollut riittävää kykyä pelata nopeatempoista jääkiekkoa ja myös kamppailupelissä oli haasteita. Tilastojen valossa asia meni eteenpäin kauden aikana monella pelaajalla, mutta löytyi myös pelaajia, joilla ei kehitystä tapahtunut.

Vaikeudet opettivat valmennusta eniten pelin, fysiikan ja pelaajien luonteen kehittämisen sekä tavoitteen asettelun kohdalla. Kokonaisuudessa pelaajat ottivat isompia kehitysaskelia kuin edellisellä kaudella. Tänä vuonna valmennuksen tueksi hankitut apuvälineet tehostivat kehitystä.

Toimintaympäristön kehittyminen

Akatemiamalli kehitettiin kauden aikana vastaamaan nuorten pelaajien kehittymisestä ja parantamaan Nuorten SM-liiga – Mestis – Liiga -yhteistyötä sekä tehostamaan HPK:n pelaajapolkua.

Pelin kehittyminen

Tavoitteena oli jatkaa 5vs5 -pelaamista samalla tavalla, jota toteutettiin viime kaudella. Muutamia painopistealueita haluttiin tarkentaa, mutta iso kuva säilyi samana. Isoimmat kehitystavoitteet olivat erikoistilanteissa. Erikoistilanteet menivät eteenpäin viime kaudesta.

Pelaamisessa oli haasteita kauden alussa monestakin eri syystä ja se aiheutti epätasaisuutta. Ennen joulua puolustuspelimuotoja muutettiin ja ne toivat lisää intensiteettiä ja tiiviyttä peliin. Lisäksi kevätkaudella pelaajakehitystyö alkoi näkymään ja se teki joukkueesta kilpailukykyisemmän.

Rekrytointi

Nuorten NHL-varausten hankkiminen oli yksi onnistunut strategia. NHL-organisaatiot ovat käyneet Hämeenlinnassa viikoittain ja he ovat pääsääntöisesti olleet tyytyväisiä näkemäänsä.

Kauden aikana ajettiin sisään HPK:n omia junioreja ja työ jatkuu edelleen. Ensi kauden joukkueesta noin puolet pelaajista ovat pelanneet HPK:n junioreissa. Kokonaisuutena pelaajien rekrytoinneissa oli sekä epäonnistumisia että onnistumisia.

 

HPK:n strategiaan voit tutustua täällä.

 

 

11.04.2018 11:50

Jaa artikkeli: