HPK kamppaili sarjakärjen kumoon Raumalla – Michael Joly ratkaisijana voittolaukauksilla

Lukko-HPK 2-3 vl. (0-2, 1-0, 1-0,0-0, 0-1) HPK haastoi viikon kolmannessa kamppailussaan Liigan runkosarjaa johtavan Rauman Lukon. Siipirikkoisen Kerhon ottelusta muodostui lopulta ankara puolustuskamppailu, jossa tarvittava tehokkuus ja Daniel Lebedeffin huippupelastukset toivat lopulta Kerholle torjuntavoiton omaisesti kaksi pistettä voittolaukauskilpailun jälkeen.

Kuva: Elmeri Elo

Ottelun avauserästä muodostui tasainen. Lukko oli ottelun avauskympin kenties hieman niskan päällä, mutta ei päässy parhaaseen maalintekosektoriin Kerhon puolustaessa hyvin isäntiä laidoille. Molemmat pääsivät kertaalleen myös kokeilemaan ylivoimaansa, mutta vain toinen joukkue sai erikoistilanteesta toivotun tuloksen.

Alkuhetkien paras maalipaikka tuli, ehkä yllätyksettömästi, Michael Jolylle. Joly polkaisi karkuun Lukon puolustukselta, mutta tällä kertaa kanadalaisen toinen tavaramerkki, rystyltä nosto ei purrut vaan Artjom Zagidulin sai kiekon kopattua räpyläänsä.

Kerho selvitti tämän jälkeen alivoimansa ja puolestaan Tomas Pavelka komennettiin isänniltä jäähyaition puolelle kiekottoman pelaajan estämisestä. HPK:n ylivoima on hiljalleen parantanut talven mittaan osumaprosenttiaan ja myös tänään ylivoimalla tuli haluttu tulos, kun kiekko päätyi pakkopelin seurauksena Michael Jolylle, joka laukoi lukkopuolustuksen jaloista kiekon ranteellaan ohi Zagidulinin ja vankisti asemiaan Liigan pistepörssin kärjessä.

Osuman jälkeen Kerho sai hyvän vaihteen päälle ja muutamaa minuuttia johtomaalin jälkeen kakkosketju painoi peliä lukon päätyyn. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi Ossi Ikonen ja Matti Järvinen toimittivat irtopalan keskustaan ja Arttu Pelli pääsi napauttamaan kiekon jo toistamiseen verkon perukoille.

Lukko ottaa hallinnan

Toiseen erään Marko Virtanen sekoitti isäntien ketjut uuteen uskoon ja Lukko sai tästä ryhtiä otteisiinsa. Viiden minuutin pelin jälkeen Daniel Lebedeffin käärmeenkielimäinen mailapelaaminen tuotti maalivahdille kaksiminuuttisen kampituksesta ja Lukko pääsi ylivoimalle. Lopulta Julius Mattila unohtui Kerhon puolustukselta melkoisen vapaaksi ja tämä pääsi kaventamaan tilanteeksi 1-2.

Tämän jälkeen peli kääntyi vastustamattomasti Lukolle. HPK pystyi pitkään ohjaamaan sinipaitaisen isäntäjoukkueen hyökkäyspeliä kulmiin hyvän keskialueen puolustuksen kautta, mutta ottelun edetessä Lukon painostus alkoi tuottaa tulosta. HPK joutui toisessa ja kolmannessa erässä rikkomaan useamman jäähyn arvoisesti, mutta lukemat taululla säilyivät. Lukon Zagidulin joutui kahden viimeisen erän aikana torjumaan vain neljä kertaa Lebedeffin venyessä kiekon tielle 20 kertaa, mikä kertoo kaiken olennaisen kenttätapahtumista.

HPK:n hyökkäyspelin ollessa käytännössä olematonta ja Lukon painostaessa Daniel Lebedeff nousi esiin kannattelemaan joukkuettaan. Lebedeffiltä nähtiinkin pari upeaa torjuntaa, muun muassa loikkaamalla kypärineen kiekon tielle sekä ryöstämällä jään pinnasta pelatessaan Sebastian Repon, jolla tarjolla oli täysin avoin maali Lebedeffin kilpikättä lukuun ottamatta.

Lopulta kolmannessa erässä Lebedeff joutui antautumaan lopulta toistamiseen, kun Anrei Hakulinen pääsi tasoittamaan ottelun aivan maalin edustalta. 2-2 lukemista lähdettiin myös hakemaan lisäpisteitä jatkoajalta.

Sitkeän Pallokerhon kamppailu palkitaan

Jatkoajalla parhaimmat maalipaikat tulivat HPK:lle ja kiekko saatiin kerran maaliin astikin. Eetu Liukas nousi voimalla maalin eteen ja runnoi lopulta väkisin kiekon ohi Zagidulinin. Tuomaristo lähti tarkistamaan tilannetta kuitenkin tilannehuoneesta, missä pitkän kelailun päätteeksi todettiin tilanteessa olleen maalivahdin häirintää. Tuomarit kävivät ratkaisusta vielä tiukkasanaisen keskustelun Jarno Pikkaraisen ja Eetu Liukkaan kanssa, mutta päätös tilanteessa pysyi.

Paremmuus ratkottiin lopulta voittolaukauskilpailussa. Tänään illan ainoana onnistujana oli Michael Joly, joka kaivoi repertuaaristaan jälleen uuden kikan ja harhautteli venäläisvahti Zagidulinig lopulta aivan ulos tilanteesta. Kun muita onnistujia ei voittolaukauksilla ollut, kaksi pistettä lähtivät lopulta Hämeenlinnaan ja kovasta puolustustaistelusta saatiin näin ansaittu palkinto.

Kerholle raskaan viikon päätteeksi kuusi sarjapistettä yhdeksästä, minkä rikkonaisella kokoonpanolla voi katsoa olevan erittäinkin hyvä tulos. Pelaajistoa parsitaan kasaan viikon mittaisella tauolla ja ensi viikon perjantaina 3.2. lähdetään ansaitun levon jälkeen kotikentällä Tampereen Ilveksen kaatoon.