HPK kaatoi Löwen Frankfurtin

HPK – Löwen Frankfurt 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)

HPK:n tämän kevään ensiesiintyminen Pohjantähti Areenalla päättyi voitokkaasti lukemin 4-1.

Vierailija Löwen Frankfurt väläytteli ajoittain, mutta laadukas puolustuspelaaminen takasi lopulta nuorella joukkueella liikkeellä olleelle HPK:lle voiton lukemin 4-1.

Kerhon komennossa

Kotijoukkue otti välittömästi tukevan otteen kuljettajan paikasta ja vei ottelua ensiminuutit miten tahtoi. Avausmaali nähtiin ajassa 4:37, kun Markus Nenosen syöttö tavoitti ylivoimalla Joona Monton, joka viimeistelu perjantai-illan ensimmäisen maalin.

HPK:ssa try-outilla olevan Joona Monto mukaan hyvä startti antaa aina potkua koko ottelulle.

– Hyvä startti saatiin ja luotiin muutama paikka ja ylivoimalla heti onnistuminen. Se auttaa peliä mukavasti, kun saa hyvän alun.

Johto-osuman jälkeen myös vierailija Löwen pääsi paremmin peliin mukaan, mutta HPK puolusti oman keskustan erittäin laadukkaasti eikä Löwenin hienoinen hallinta tuottanut vaarallisia maalipaikkoja.

Avauserässä nähtiin vielä yksi osuma, kun ajassa 19:04 oli Nenosen vuoro viimeistellä Monton syötöstä.

Toisessa erässä pelin kuva pysyi samana: HPK puolusti laadukkaasti, eikä Löwenillä ollut asiaa ykkössektorin maalipaikoille, vaikka se peliä hienokseltaan ehkä hallitsikin.

Maaleja ei erässä nähty, mutta hieman erän puolivälin jälkeen maalilla aloittanut Antti Karjalainen vaihdettiin pois ja maalille luisteli Tuomas Aalto.

Löwen rikkoi kuparisen alivoimalla

Ottelun päätöserässä nähtiin kaikkiaan kolme maalia.

Santtu Hakanen viimeisteli upealla laukauksella lukemiksi 3-0 erän alkupuoliskolla. Maalille vaihdetun Aallon nollapelin rikkoi Löwen Frankfurtin Lukas Koziol alivoimalla. Koziol riisti kärkikarvaajana kiekon ja pääsi nokikkain Aallon kanssa ja viimeistely kylmän viileästi lukemiksi 3-1.

Neljännen ja viimeiseksi jääneen maalin laukoi kolmen tehopisteen mies Nenonen, jonka ohjaukseksi tarkoitettu laukaus painui ohi Löwenin maalilla pelanneen Patrick Kleinen.

– Toka erä ja kolmannen erän loppu pelattiin hieman huonosti ja siinä meinasi hieman alkaa hapottamaan. Kovaa on harjoiteltu, mutta pelaaminen on kuitenkin aina vähän erilaisista reeneihin verrattuna, summasi Monto.

Juhlaturnaus jatkuu huomenna klo 11.30, jolloin yhteen iskevät tänään Pelicansin kaatanut Sibir Novosibirsk ja Löwen Frankfurt. Klo 16.00 toisistaan ottavat mittaa HPK sekä Pelicans!

09.08.2019 23:08