HPK kaatoi Ässät perjantain maalijuhlassa

HPK-Ässät 6-3 (4-1, 0-1, 2-1)

HPK kohtasi perjantai-illan maalikarkeloissa Porin Ässät. Pohjantähti Areenalla yleisölle tarjoiltiin reilusti makeaa mahan täydeltä, kun kotijoukkue takoi taululle jopa kuusi maalia. Suuresta maalimäärästä huolimatta ottelu oli kaikkea muuta kuin helppo isännille. Ässät oli pelillisesti niskan päällä suurimman osan iltaa, mutta HPK:n laadukas viimeistely varmisti pisteet isännille.

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa.

HPK ei anna armoa

Ensimmäinen erä ei olisi voinut isäntien osalta olla parempi. Se latoi neljä maalia Ässien verkkoon ja otti heti ottelun alkumetreiltä tukevasti otteen pelitapahtumista.

Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 4.19, kun päätypelin kautta kiekko pelattiin Tommi Tikalle. Tikka kiersi kulman kautta vauhdin pelasi keskustaan jossa odotti Michael Joly. Joly teki tutut kärkiveivit ja pelasi itsensä laukaisupaikkaan, jonka hän käytti. Terävä rannelaukaus painui ohi Ässät -vahti Konstantin Volkovin ja peli oli 1-0.

Kauaa ei peli kerennyt vanhentua, kun isännät iski jälleen. Ajassa 7.39 Tommi Tikka voitti hyökkäyspään aloituksen ja pelasi kiekon takaviistoon Markus Nenoselle. Nenonen antoi ranteensa puhua ja tällä kertaa siinä oli onneakin matkassa. Nenosen laukauksen Volkov vielä Ässien maalilla selvitti, mutta kiekko nousi tämän torjunnasta korkeuksiin josta kädellä sen koitti ottaa haltuunsa puolustaja Aleksi Heimosalmi. Heimosalmen ja Ässien epäonneksi kuitenkin kiekko pomppi maaliin ja tulostaululle merkattiin lukemiksi 2-0.

Ja kun alkuun oltiin päästy, niin antaa mennä vaan. HPK käänsi peliä nopeasti keskialueella josta kiekko pelattiin oikeaan laitaan Antti Pihlströmille. Pihlström pisti jalkansa tuttuun tapaan liikkeelle ja nousi laukaisupaikkaan. Hetken näytti jo, että Konstanttin Volkov selvitti Pihlströmin laukauksen, mutta ei. Kiekko lipui hiljalleen kainalosta ja nipin napin maaliviivan yli. Peli 3-0 kellon näyttäessä aikaa 14.05.

Ja vain reilu minuutti tästä kun jälleen iski HPK. Arttu Pelli toimitti kiekkoa siniviivalta maalille jossa operoi Sean Collins sekä Oliver Kiljunen. Kiekko pomppi suotuisasti Kiljusen lapaan, joka ampui lukemiksi tylyt 4-0.

Tämän jälkeen Ässät ottivat aikalisän ja se kannatti. HPK -puolustaja Otto Latvala menetti kiekon hyökkäyspäässä siniviivan tuntumassa Derek Barachille. Barach karkasi tästä puolittaiseen läpiajoon ja vaikka Petteri Nurmi kerkesi hieman hätiin, niin Barach sijoitti tarkalla laukauksella kiekon takanurkkaan ohi Eetu Laurikaisen.

Niinpä erätauolle siirryttiin lukemissa 4-1.

Ässät palaa peliin mukaan

Jos ottelun ensimmäinen erä oli HPK:n hallintaa, niin toiseen erään tuli sisuuntunut Ässät.

Jos HPK iski nopeasti ottelun ensimmäisessä erässä, niin saman teki Ässät ottelun toisessa. Antti Pihlström istui erän alun jäähyaitiossa kampituksesta, kun vierailijat iski. Roni Sevänen toimitti kiekkoa maalille, tämän vielä Laurikainen HPK -maalilla selvitti, mitta irtokiekko tippui Laurikaisen taakse ja sen sisään suti maalin kulmalta Nick Moutrey, pelikellon näyttäessä aikaa 21.23.

Tämän jälkeen vierailijat saivat selkeästi henkeä päälle ja ottivatkin hallintaa kenttätapahtumista. HPK kuitenkin sai mahdollisuuden nousta jälleen tilanteen päälle, kun Ässät sai “väärästä vaihdosta” joukkuerangaistuksen.

HPK:n ylivoima ei kuitenkaan ottanut millään onnistuakseen vaan Ässät tyrehdyttivät sen jo alkuaskelille kovan paineensa ansiosta.

Hetkeä myöhemmin HPK kuitenkin sai uuden mahdollisuuden ylivoimalla, kun Ässien Derek Barach taklasi keskialueella Ossi Ikosta päähän. Barachille tilanteesta tuomittiin 2+10 minuuttia.

Tällä kertaa HPK:n ylivoima jo sai hieman pakkopeliänsä käyntiin, mutta se ei kyennyt rakentamaan juurikaan mitään järkevää, kiitos jälleen Ässien kovan paineen.

Ässät saikin aivan uutta virtaa jäähyjensä taposta ja erän viimeisellä kahdeksalla minuutilla nähtiinkin pitkiä jaksoja jossa peli pyöri HPK:n kenttäpäädyssä. Tämän jakson aikana Ässien ote pelistä oli jopa sen verran dominoivaa, että siinä missä HPK joutui peluuttamaan samaa viisikkoa, niin Ässät sai parhaimmillaan käytettyä kaikki kenttänsä jäällä. HPK:n onneksi kuitenkin Eetu Laurikainen oli vireessä ja nollasi vierailijoiden paikat yksi toisensa perään, joten erätauolle päästiin HPK kahden maalin johdossa.

Ässät tekee peli

Ottelun viimeinen erä mukaili hyvin ottelun aikaisempia tapahtumia. Ässät oli kiekollisesti vahvempi, mutta HPK taas tehokkaampi.

Erän ensimmäinen tekopaikka nähdään ajassa 44.00. HPK Petteri Nurmi avaa peliä hieman verkkaisesti oman maalin takaa ja Ässien Derek Barach pääsi karvaamaan kiekon itselleen. Barach nousi terävästi maalin eteen, mutta Eetu Laurikainen nollasi tämän yrityksen.

Erän ensimmäinen maali nähtiin ajassa 50.32. Ässät pyöritti ylivoimaansa ja viivasta lähteneen kiekon karoilla oli terävästi Nivk Moutrey. Moutrey löi kiekon aivan maalin ylänurkkaan ja lukemiksi 4-3.

Hetken näytti, että Ässät nousee jopa tasoihin, mutta HPK -debyttinsä tehnyt Miihkali Teppo oli toista mieltä. Tepon viivasta ampuma laukaus upposi maalin takanurkkaan ohi vahvasti maskissa olleen Konstantin Volkovin.

Ja vain reilu minuutti tästä kun HPK ratkaisi pelin lopullisesti ajassa 54.32. Joel Janatuinen nousi hyökkäysalueen oikeaa laitaa pitkin, antoi syötön toiselle puolelle Artturi Toivolalle, joka voitto oman kaksinkamppailunsa Derek Barachia vastaan. Toivola upotti rystyltä kiekon Volkovin jalkojen välistä ja niittasi pelin loppulukemiksi 6-3.

Seuraava peli Sportia vastaan lauantaina klo 17.00 Pohjantähti Areenalla.

11.03.2022 21:44