HPK jyräsi pelillisesti SaiPan yli

HPK – SaiPa 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Numerollisesti tasaisessa ottelussa HPK piti SaiPaa talutusnuorassa käytännössä koko 60 minuuttia ja otti täydet kolme sarjapistettä. Rasmus Reijolan ensimmäinen nollapeli meni harmittavasti rikki päätöserän loppuhetkillä.

Ottelun avauserä alkoi isäntien komennossa ja kiekon hallinta oli selvästi Kerholla. Hallinnasta huolimatta aivan huippuluokan paikoille ei kuitenkaan päästy ja avauskympin aikana lähimpänä maalintekoa oli SaiPa, mutta Topi Nättisen laukaus kilahti vain tolppaan.

Jotain HPK:n hallinasta kertoo se, että Rasmus Reijolan ensimmäinen torjunta kirjattiin vasta ottelun 11. peliminuutilla.

Erän lopussa HPK pääsi kokeilemaan ylivoiman tehokkuutta ja kertaalleen maalitilannetta katsottiin videolta, mutta kiekko ei kuitenkaan ylittänyt maalivivaa kokonaan.

Hallinta säilyi isännillä

Ottelun kuva ei juuri toisessa erässä muuttunut. HPK hallitsi ja SaiPa räpiköi mukana sen minkä kykeni.

Markus Kojolle tuomittiin kaksiminuuttinen ajassa 23:25. Ylivoimalla kiekko kilahti kerran Niclas Luceniuksen toimesta tolppaan, mutta maali jäi vielä tekemätä. Ylivoima ehti juuri ja juuri loppumaan, kun Jere Innala syötti Luceniukselle toiseen aaltoon ja tällä kertaa Lucenius ei erehtynyt, vaan laukoi kiekon tarkasti maaliin.

Maalin jälkeen ote siirtyi hetkellisesti SaiPalle, mutta HPK:n tiivis puolustus piti vierailijat pois parhailta paikoilta.

Eetu Tuulolalla on menossa hieman pitkäksi venynyt maaliton putki, mutta mies itse ei tästä ota turhia paineita.

– Ite en ajattele sitä niin paljoa. Mitä enemmän sitä miettii, niin sitä epätodennäköisemmin se maali syntyy. Kyllä mä luotan siihen, että se maali joskus tulee ja sokea kana löytää jyvän.

Toisessa erässä maali oli lähellä, mutta laukaus kilahti tolppaan.

– Tietysti maaliton putki olis kiva katkaista, mutta se tulee kun tulee. Niin kauan kun pääsee paikoille, niin ei auta harmitella liikaa.

Loppu jännäksi

Päätöserän alkuun Filip Riska sai kaksiminuuttisen ja SaiPa pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt ja seuraavasta maalista vastasi HPK ja Teemu Turunen, joka viimeisteli upeasti Robert Leinon tarjoilusta.

HPK:lla oli paikkoja tehdä ottelussa enemmänkin maaleja, mutta viime aikoina tutuksi tullut tehottomuus oli jälleen hieman riesana. Jere Innala epäonnistui läpiajosta ja hetkeä myöhemmin SaiPa tuli maalin päähän Erik Aution osumalla ajassa 57:30. SaiPa haki lopussa tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta puolustus Reijola viimeisenä lukkonaan kesti ja pisteet jäivät Hämeenlinnaan.

– Meiltä hyvä peli. Puolustettiin todella hyvin vastustaja pois parhailta maalipaikoilta.

– Sellaista peli välillä on, mutta kyllä me voitto ansaittiin, vaikka SaiPa lähelle pääsikin. Tärkeät kolme pistettä.

Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon perjantaina, jolloin vastaan luistelee sarjakärki Oulun Kärpät!