HPK jäi ahnaan Ilveksen jalkoihin

Ilves-HPK 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

HPK lähti Tampereen lauantai-iltaan revanssihengessä, sillä kotijoukkue Ilves oli kukistanut Pallokerhon alkukaudesta Hämeenlinnassa selvin numeroin. HPK:lla oli allaan kaksi voitettua ottelua, joten kaikki hyvät eväät olivat matkassa, jotta velkojen maksureissu tulisi onnistumaan.

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa. Aktiivisesti liikkunut Ilves painoi hyökkäyksiä HPK:n päätyyn ja jo alkuminuuteilla Jyri Niemi joutui rikkomaan Ilves-hyökkääjää.

Niemen rangaistuksen aikana Ilves ei saanut kiekkoa kunnolla edes hyökkäysalueelle ja vaarallisin tilanne syntyikin HPK:lle.  Juha Koivisto ja Tuomas Vänttinen polkaisivat itsensä 2-1 –ylivoimahyökkäykseen, minkä päätteeksi Koivisto kilisytteli maalitolppia Juha Järvenpään selän takana.  Heti Niemen rangaistuksen päätyttyä Ilves sai kuitenkin hyvän painostuksen HPK:n päätyyn, minkä päätteeksi kiekko pelattiin siniviivan kulmaan Atte Pentikäiselle. Pentikäisen laukaus lipsahti Juuse Saroksen räpylän alta, kuin Paukun kolmospolttajalta kesällä konsanaan siirtäen kotijoukkueen johtoon.

Myös Pentikäisen maalin jälkeen ottelu jatkui Ilves merkkisenä mutta Saros pystyi estämään niin Teemu Rautiaisen, kuin Mark Hurtubisenkin yritykset. Erän puolivälin jälkeen HPK:kin pääsi hieman paremmin peliin mukaan ja etenkin Somervuori – Viedensky – Saarinen sai mukavan pyörityksen aikaan mutta maalia ei erässä enää nähty.

Toisen erän alkuun HPK:lle tuomittiin kaksi peräkkäistä jäähyä. Ensimmäisen kaksiminuuttisen aikana Ilveksen ylivoima jatkui tehottomana mutta toisella tilanne muuttui 2-0:aan. Kiekko pelattiin Rautiaiselle, jonka rannelaukaus muutti Aleksi Laaksosta suuntaa ja painui Saroksen jalkojen välistä maaliin.

Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin HPK pääsi jälleen peliin mukaan. Ilves puolusti kuitenkin tehokkaasti, eikä HPK päässyt murtautumaan parhaille maalintekopaikoille. Erän lopussa HPK pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle ja pyörittikin peliä mallikkaasti. Parhaat paikat ylivoimalla syntyivät Zach Hamillille Ja Joonas Vihkolle mutta Ilves maalissa Juha Järvenpää torjui loistavasti.

Kiri ei kanna pisteille

Kolmannen erän alkuun HPK pääsi viiden minuutin ylivoimalle Patrik Moision jyrättyä Eetu-Ville Arkiomaan polvitaklauksella.  Muutamista hyvistä laukauksista huolimatta kavennusmaalia ei edelleenkään saatu aikaan.

HPK hallitsi pitkälti koko kolmatta erää. erän puolivälin aikaan Craig Schira pääsi pyöräyttämään vanhanaikaista Ilves-maalin ammottaessa jo tyhjyyttään mutta Järvenpään ”tiikeriloikka” pelasti Ilveksen jälleen.

Erän toinen ylivoima tuotti lopulta tulosta. Jesse Saarinen syötti kiekon poikkikentän Eero Somervuorelle, jonka lämäri painui Järvenpään räpyläkäden ylänurkkaan. Somervuoren kavennus herätti viimeistään koko joukkueen lopulliseen loppukiriin ja taisteluun sarjapisteistä.

Ottelun viimeiset minuutit Ilves pelasi viisaasti ja piti HPK:n poissa aivan parhaista maalintekopaikoista pyörityksestä huolimatta. HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen komensi Saroksen jo hyvissä ajoin penkin puolelle ja tasoitusta haettiin kuudella kenttäpelaajalla. HPK heilutteli verkkoja kuitenkin ainoastaan sivuverkon puolelta, joten pisteet jäivät Tampereelle.

HPK:n pelit jatkuvat tiistaina, jolloin joukkue matkaa Poriin Ässien vieraaksi.