HPK jälleen Kärppiä parempi

HPK-Kärpät 2-1 (0-0,2-1,0-0)

Kerho nappasi jo kauden neljännen voiton Kärpistä. Ratkaisijaksi nousi tällä kertaa nelosketju Sihvonen-Paajanen-Sallinen. Voiton myötä viimeiseen playoff-paikkaan on matkaa seitsemän pistettä.

– Yritettiin alusta alkaen vetää 60 minuuttia täysillä ja siinä onnistuttiin. Täytyy myöntää, että jokainen kentällinen oli tänään huikea. Varsinkin Paajasen Oton nelosketju oli tosi hyvä. Ja kun maalivahti päästää vain yhden repun, niin silloin on mahdollisuus voittaa, HPK:n päävalmentaja Timo Lehkonen hekumoi taiston tauottua.

Ottelu oli vauhdikas alusta alkaen. Molemmat joukkueet halusivat hyökätä ja luoda peliä. Kärpät hallitsi hienokseltaa ensimmäistä erää, mutta myös HPK onnistui luomaan pari loistavaa tekopaikkaa. Ruudin ollessa märkää, siirryttiin ensimmäiselle erätauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Porseland käytti tuttua asettaan

Kärpät siirtyi johtoon toisen erän alussa. Moni katsoja ihmetteli vielä kahvijonossa, kun kiekko oli jo repussa. Maalin iski Kimmo Koskenkorva Jozef Stümpelin syötöstä. Tilanne käynnistyi HPK:n karmaisevasta harhasyötöstä oman maalin takaa.

HPK kuitenkin piristyi maalin jälkeen ja tuli tasoihin Kärppien Oskar Eklundin jäähyn aikana. Maalinteossa onnistui Mathias Porseland, jolle osuma oli kauden yhdeksäs. Maali syntyi ruotsalaisen tavaramerkiksi muodostuneella vetolaukauksella, jota kutsutaan yleisesti “porsariksi”. Sulavaliikkeinen laukaus upposi komeasti yläpeltiin.

Peliään alkukaudesta huomattavasti parantanut Porseland on puolustajien pistepörssissä kolmannella sijalla ja matkaa pörssiä johtavaa TPS:n Tomas Mojzisiin on vain kaksi pistettä.

Tapahtumarikas toisen erän loppu

Ottelun puolivälissä nähtiin illan parasta Kerhoa. Joukkue taisteli, väänsi ja riisti ja Kärpät joutui rikkomaan. Rinkelinmäen kotiyleisökin syttyi Kerhon taisteluun ja antoi oman panoksensa joukkueelle hyvällä kannustuksellaan.

HPK siirtyi ansaitusti johtoon ajassa 31.34. Nelosketju Kari Sihvonen-Otto Paajanen-Jere Sallinen pyöri mallikkaasti Kärppä-alueella ja lopulta räpsähti. Sallinen kiersi laidasta B-pisteelle ja sutaisi maalia kohden. Paajanen laittoi mailansa väliin ja ohjasi kiekon ohi Kärppä-vahti Johan Backlundin.

Aivan toisen erän lopussa HPK:n pakka sekosi hetkellisesti. Kärppien Ivan Huml pääsi kahdesti läpiajoon alivoimalla, mutta tshekkihyökkääjä epäonnistui molemmilla kerroilla. Kerhon maalissa torjunut Mika Järvinen oli hienosti mukana molemmissa läpiajoissa. Järvinen pelasi muutenkin erittäin varmasti ja oli joukkueen tukipilarina mies paikallaan.

Kolmannessa erässä HPK jatkoi hyvää taisteluaan, eikä Kärpät saanut ihmeitä aikaan. Ratkaisun makua oli ilmassa, kun Kärppien Joonas Kemppainen sai ulosajon ajassa 55.40. Kemppainen taklasi Porselandia, joka löi päänsä pleksiin. Taklaus vaikutti kuitenkin sääntöjen mukaiselta, joten tuomarikaksikon ratkaisu oli vähintäänkin erikoinen.

Kärpät hyökkäsi viimeisen viisiminuuttisen rohkeasti alivoimallakin, mutta HPK piti pintansa ja otti näin maistuvan kolmen pisteen voiton.

Sallinen ei tuijota sarjataulukkoa

Toisen ottelunsa HPK:n paidassa pelannut Jere Sallinen oli tyytyväinen ketjunsa suoritukseen.

– Kari on hirveä taistelija ja Otto pelaa järkevästi. Mä yritän roikkua siinä sitten mukana.

Sallisen mukaan joukkue ei laskeskele eroa playoff-viivaan.

– Keskitytään vain pelin sisäisiin asioihin ja yritetään tehdä asiat mahdollisimman hyvin. Ja kun niin tekee, on tulos yleensä hyvä. Tämän illan esitys oli hyvä esimerkki siitä.

Espoon Bluesia alkukauden edustaneella Sallisella ei ole vielä sopimusta ensi kaudesta minkään joukkueen kanssa.

– Tulevaisuus on avoin.

HPK pääsee nyt viettämään maaottelutaukoa kahden makean voiton siivittämänä. Seuraava ottelu pelataan 14.2., jolloin Kerho matkaa Poriin Ässien vieraaksi.

Karri Salo 3.2.2012

 

03.02.2012 20:37

Jaa artikkeli: