HPK ja Lasten Liikunnan Tuki lähtevät koulukiertueelle

HPK-Edustusjääkiekko ry ja Lasten Liikunnan Tuki ry aloittavat koulukiertueen maanantaina 17.1.2011. Kiertueen tarkoituksena on muistuttaa lapsia siitä, että jokaisen 7-18-vuotiaan tulisi harrastaa liikuntaa joka päivä. Opetusministeriön antaman suosituksen mukaan lapsen tulisi liikkua 1-2 tuntia päivässä monipuolisesti ja ikään sopivalla tavalla.

HPK ja LLT tietävät, että nykypäivän kiireisessä arkitahdissa liikkuminen saattaa unohtua. LLT:n puheenjohtaja Sari Rautio painottaa erityisesti vanhempien roolia lasten liikkumisessa.

– Vanhemmille pitäisi viestittää, että lasten liikkuminen ei ole tänä päivänä itsestään selvyys, vaan lasten ajasta ja mielenkiinnosta kilpailee niin moni muukin asia. Uusien suositusten mukaan yhtämittainen paikallaan olo pitäisi rajoittaa kahteen tuntiin, samoin ruutuaika. Katse peiliin, kuinka usein me vanhemmat patistamme pieniä lapsia olemaan paikoillaan ja tekemään jotain rauhassa? Varmasti useammin kuin kehotamme heitä liikkumaan, toteaa Rautio.

Nummen koulu aloittaa

Koulukiertue alkaa Nummen koulusta, jossa liikuntamahdollisuudet ovat liikunnanopettaja Tiina Hahl-Kulmalan mukaan paremmat kuin monessa muussa Hämeenlinnan koulussa. Jyrätien liikuntahalli antaa mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan. Välineistöä pyritään pitämään ajantasaisena, vaikka resurssit ovat vähissä.

– Koulussamme on oppilaita paljon ja välineistöllä on suuri käyttäjämäärä. Uudet urheiluvälineet ovat suuri menoerä vuosittain. Myös kaupungin säästöt ulkokenttien jäädyttämisen osalta haittaavat talviliikuntaa osittain, kertoo Hahl-Kulmala.

Hyvät liikuntamahdollisuudet eivät kuitenkaan korvaa liikunnan määrää. Hahl-Kulmala kertoo, että tällä hetkellä liikuntaa koulussa on kaksi oppituntia viikossa. Viikoittainen oppituntimäärä vastaa siis vain yhden päivän liikkumissuositusta.

HPK:n kultakypärä Ville Viitaluoma lähtee koulukiertueelle julistamaan tärkeää asiaa.

– Vaikka harrastin jääkiekkoa pienenä, pelasin ja liikuin muidenkin lajien parissa. Tärkeää on muistaa, että koulutyöt tehdään aina ensin ja sen jälkeen lähdetään liikkumaan!

Koulukiertue alkaa siis Nummen koulusta. HPK:n myyntipäällikkö ja D- ja E-juniorien valmentaja Mika Kannisto kertoo, että kiertuetta halutaan jatkaa myös ensi kaudella.

– Ennen playoffeja ehdimme kiertää pari kolme koulua, riippuen oppilasmääristä. Nummella käymme esimerkiksi kaksi kertaa. Ensi kauden aikana tarkoituksena on kiertää kaikki Hämeenlinnan ja lähiympäristön koulut.

Nummen koulun kuulumiset ja ensimmäisen koulukiertue-oppitunnin kuulumiset voit lukea keskiviikon Hämeenlinnan Kaupunkiuutisista tai HPK:n nettisivuilta.

17.01.2011 10:00

Jaa artikkeli: