HPK hurjasteli voiton Jypistä

Jyp – HPK 3-6 (0-1,3-2, 0-3)

Orastavaa tappioputkeaan katkaisemaan lähtenyt Pallokerho tuli hirmuisella sykkeellä Jyväskylän urheilupyhättöön Synergia-areenalle. Kuin raivohärkänä ottelun ensimmäistä puolikasta hallinnut Kerho menetti kertaalleen kolmen maalin johdon, mutta kampesi kuitenkin värikkäiden vaiheiden jälkeen mahtavan vierasvoiton. Loppunumerot 3-6 kertovat olennaisen vaiherikkaasta ottelusta.

Räväkkä alku Kerhon tahtiin

HPK:n back-to-back vierasotteluista ensimmäinen alkoi energisissä merkeissä. Molemmat joukkueet tulivat otteluun hyvällä jalalla ja peli soljui vauhdikkaasti päästä päähän. Eetu Tuulola oli yllättää Jyp-maalia vartioineen Veini Vehviläisen jo ensiminuuteilla, mutta maalin takana seikkaillut veräjänvartija ehti vaivoin kiekon tielle. HPK hallitsi ottelun alkua, mutta tuhannen taalan paikkoja ei pystytty luomaan hyvästä pyörityksestä huolimatta.

Erän puolessa välissa HPK-pakki Matias Haaranen joutui kahvaamaan sääntöjen vastaisesti ja jäähyboksi kutsui. Seuranneella ylivoimalla Jypin pakkopeli pyöri tyylikkäästi mutta HPK:n uhrautuva alivoima kesti, vaikka Tuomas Pihlman pääsikin nostamaan avopaikasta päätyverkkoon.

Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue HPK ajassa 14.07 .  Kultakypärä Petteri Nikkilä toimitti siniviivalta kiekon harmittoman näköisesti roikkona kohti maalia, jonka edustalta Vojtech Polak ohjasi tyylikkäästi mailanvarrella limpun ohi voimattoman Vehviläisen. Maalia tarkisteltiin pitkään videolta, mutta Polakin maila pysyi kuin pysyikin sääntöjen sallimissa korkeuksissa.

Yllättävä avausosuma lamautti Jypin, eikä Kerhokaan onnistunut luomaan enempää vaarallisia maalipaikkoja. Erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 0-1 johtoasemassa.

Toisen erän hurlumhei

Pallokerho tuli toiseen erään hurrikaanin lailla ja lähenteli välittömästi vaarallisesti jyväskyläläisten maalia. Peter LeBlanc oli lähellä osumaa puolittaisesta läpiajosta, mutta Vehviläinen kesti. Illan toinen osuma nähtiin, kun Jypin nelosketjun huolimattoman kiekonmenetyksen seurauksena HPK:n Heikki Liedes karisti Jyp-puolustaja Juuso Pullin kannoiltaan, karkasi läpi ja hassutteli kiekon rystykärjellä yläpönttöön. Yksilösuoritukseen ei merkitty syöttäjiä.

Liedeksen osuman jälkeen Jyp pääsi yrittämään kavennusmaalia ylivoimalla, mutta HPK:n alivoima kesti miehekkäästi. Seuraavasta osumasta vastasikin jälleen vierasjoukkue HPK. Vojtech Polak karkasi Eetu-Ville Arkiomaan kanssa 2-1 hyökkäykseen, jälleen Jypin hyökkäyspään kiekonmenetyksen seurauksena. Tsekkitaituri napautti ranteet lukkoon b-pisteen kohdalta ja Vehviläinen oli voimaton. Maalin jälkeen Jypin valmentaja Marko Virtanen turvautui aikalisään.

Aikalisä tuotti konkreettisesti tulosta välittömästi, kun seuraavassa vaihdossa aina HPK:ta vastaan loistava Miika Lahti täräytti napakalla rannelaukauksella Myllyniemen kuparisen rikki. Maali oli kuin toisinto vain 47 sekuntia aiemmin syntyneestä Polakin osumasta – pääty oli vain eri.

Kotijoukkue pääsi kylmän suihkun jälkeen otteluun mukaan, eikä aikaakaan, kun rumpuryhmä sai jälleen aihetta riemuun: Janne Tavi lähetti kiekon kohti HPK-maalia, missä Markus Nenonen oli kärppänä paikalla lapioimassa Myllyniemeltä pudonneen kiekon uuniin. Tästä kului vain reilu kaksi minuuttia, kun kiekko löytyi jälleen Myllyniemen selän takaa. Henri “Brooks Orpik” Auvisen avaussyöttö ajautui epäonnekkaasti suoraan Mikko Kaltevalle maalin edustalle, eikä puolustajakolossi epäröinyt tykittää kiekkoa yläriman kautta pömpeliin. Hippoksen hiipivä tunnelma räjähti silkaksi riemuksi. Erätauolle lähdettiin sopuisasti 3-3 tasalukemissa.

Kolmas erä toden sanoo

Kolmanteen erään tuli jälleen aktiivinen vierajoukkue ja verkko heiluikin jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Sakari Manninen lähetti jäänuoliaisen siniviivasta ja kiekko lipui helponoloisesti Vehviläisen puikoista maalin perukoille. Maalin syntyä edesauttoi mailoineen kiekkoa sohinut Antti Miettinen, joka ilmiselvästi onnistui hämäämään Vehviläistä vaikkei pelivälineeseen koskenutkaan.

Jyp haki tasoitusta raivokkaasti ja saikin aikaan ajoittaista painetta Kerhon päädyssä. Pallokerhon puolustuspeli pysyi kuitenkin tiiviinä eikä Jyp päässyt maalintekosektoriin Myllyniemen poimiessa kauempaa lauotut marjat hyvällä prosentilla. Kerho naulasi viimeisen naulan Jypin arkkuun vajaa kolme minuuttia ennen loppua, kun Mikko Luoma istui jäähypenkillä. Ylivoimaspesialisti Otto Paajanen sai kunnian täräyttää ratkaisevan osuman maalinkulmalta Vojtech Polakin ja Joni Tuulolan toimiessa syöttäjinä.

Sama mies oli asialla vielä alivoimalla Jypin hakiessa kavennusosumaa ilman maalivahtia. Lopen lahja hämeenlinnalaiselle kiekkoilulle iski loppunumeroiksi 3-6 tyhjään maaliin ja ryöstöretki Jyväskylään sai arvoisensa päätöksen.

HPK:n pelit jatkuvat heti huomenna, kun joukkue matkaa Helsinkiin IFK:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona, kun Blues saapuu Hämeenlinnaan.