HPK hölmöili kaksi pistettä Pelicansille

Pelicans – HPK 3-2vl. (0-0, 0-2, 2-0, 0-0, 1-0)

Ottelua lähes täydellisesti 55 minuuttia hallinnut HPK päästi Pelicansin peliin mukaan viime minuuteilla ja lopulta voittoon voittolaukauksilla.

Ottelun avauserä oli tarkkaa puolustuspelaamista molemmilta joukkueilta. Kotijoukkue piti alkuminuutit HPK:n maalivahdin Mika Järvisen kiireisenä. Parhaan paikan itselleen järjesti Radek Smolenak, joka harhautteli itsensä maalipaikalle mutta Järvinen piti torjunnallaan tilanteen nollissa. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin HPK pääsi peliin mukaan ja otti pelinhallinnan lopulta täysin itselleen.

Erän loppupuolella Juho Mielonen toimitti kiekon maalille, jossa sitä survottiin kohti Pelicans-maalin maaliviivaa. Kerholaisista ainakin Otto Paajanen ehti jo tuulettaa syntynyttä maalia mutta ottelun tuomaristo päätti käydä tarkistamassa tilanteen videolta. Pitkän tarkastelun jälkeen tuomio oli tyly: ei maalia! Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin siis tasalukemissa 0-0.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen oli päättynyt, HPK hallitsi ja Pelicans yritti räpiköidä mukana. Erää oli vanhentunut reilut kuusi minuuttia, kun HPK siirtyi lopulta johtoon. Jere Sallinen ja Ville Viitaluoma voitti taistelun kiekosta hyökkäyspäädyssä. Viitaluoma tarjoili upean lättysyötön b-pisteille kömpineelle Marko Tuulolalle, joka muilutti kiekon suoraan syötöstä ohi Jere Myllyniemen.

Kerhon toista maalia ei tarvinnut odotella kuin hieman yli neljä minuuttia. Tällä kertaa kiekko pelattiin parhaalle maalintekopaikalle Antti Miettiselle, joka puolestaan kuritti Myllyniemeä tarkalla alanurkkavedollaan. Miettisen maaliin esityön teki Arsi Piispanen ja ratkaisevan syötön antanut Tuomas Santavuori.

Hyvästä pyöritysestä huolimatta Kerho ei pystynyt lisämaalien tekoon toisessa erässä.

Voitto lipsahtaa näpeistä

Kolmannen erän alkuun HPK pääsi pyörittämään ylivoimaa, saamatta kuitenkaan kunnon tilanteita aikaan. Erän alun HPK piti yllä hyvää pyöritystä ja pyrki lisäämään johtoaan varmistellen samalla kuitenkin, ettei lahtelaiset päässeet ylivoimahyökkäyksiin. Erän puolivälin aikaan Kerho pääsi jälleen ylivoimalle. Parhaan paikan itselleen sai Miettinen, joka sai kiekon samalle paikalle, mistä aiemmin oli jo kertaalleen pussittanut. Tällä kertaa Miettisen veto kuitenkin epäonnistui ja Myllyniemellä oli helppo työ kopata kiekko haltuunsa.

Jäähyn jälkeen myös Borna Rendulicilla oli paikka sinetöidä hämeenlinnalaisten voitto. Rendulicin puolittainen läpiajo päätyi laukaukseen, mikä kohosi muikkuverkkoihin asti.

Erän viisi viimeistä minuuttia oli HPK:lle sysimustat. Ensin ajassa 55.11 Joonas Hurri tälläsi ranteella kiekon ohi Järvisen ja tämän jälkeen aikaan 58.23 HPK:n Dan Spang ei saanut pidettyä Smolenakin mailaa kurissa, vaan tsekki-hyökkääjä lapioi pelin tasoihin Pelicansin pelatessa jo ilman maalivahtia. Tähän kun lisätään Juha Kiilholman ottama viiden minuutin rangaistus ryntäämisestä, voidaan varsinaisen peliajan loppua pitää vähintäänkin värikkäänä.

Mielenkiintoinen jatkoaika

Kiilholman viisiminuuttinen tuli puoliminuuttia ennen kolmannen erän loppua, joten kotijoukkueella oli neljä ja puoli minuuttia aikaa ratkaista ottelu ylivoimalla. Parhaan paikan Pelicans-ylivoiman aikana sai kuitenkin Spang, jolle aukesi kunniakuja maalille. Spang ei saanut kuitenkaan ujutettua kiekkoa verkkoon.

Jatkoajan loppuun Pelicansille tuomittiin kaksi peräkkäistä jäähyä ja tilanne oli yht äkkiä päinvastainen, kuin jatkoajalle lähdettäessä – HPK pääsi yrittämään ratkaisua ylivoimalla. Paras paikka tuli jälleen Spangille, jonka ohjaus meni kuitenkin suoraan Myllyniemen syliin.

Jatkoajalla ei syntynyt lopulta ratkaisua, joten siirryttiin voittolaukauskisaan. Kisan ainoa onnistuja oli Radek Smolenak ja näin kaksi pistettä jäi Lahteen ja yksi matkasi HPK:n mukana Hämeenlinnaan.

Ennen Joulua HPK:lla on vielä yksi peli torstaina, jolloin Hämeenlinnaan saapuu Tampereen Ilves.

 

18.12.2012 Ville Peltonen

18.12.2012 20:34

Jaa artikkeli: