HPK herkutteli Turussa

TPS-HPK 1-5 (1-1, 0-3, 0-1)

Liekö Naistenpäivällä ollut osuutta asiaan, kun HPK järjesti Turussa todellisen kauniiden maalien shown. HPK nakutti viisi maalia, jotka kaikki voisi laittaa suoraan viikon TOP-5 listaan. Otto Paajanen kuritti Tepsiä kahdella maalilla ja rikkoi samalla 20 maalin rajan.

 

Playoff-kevääseen valmistautuva kotijoukkue sai mukavan alun ottelulle, kun se siirtyi nopeasti johtoon. TPS-puolustaja Petteri Nummelin niputti kaksi HPK-hyökkääjää hyökkäyssiniviivalla ja pääsi nousemaan vapaasti kohti maalia. Nummelinin rannelaukaus livahti Samu Perhosen kainalosta maaliin. Ottelua oli ennättänyt kulua tässä vaiheessa reilut kaksi minuuttia.

Ottelun alkua leimasi molempien joukkueiden voimakas mailahäirintä mutta vasta Francis Paren kampitus katsottiin jäähyn arvoiseksi ja HPK pääsi ylivoimalle. HPK värkkäsikin yhden kauden hienoimmista ylivoimamaaleista, kun Petteri Nikkilä ja Joona Monto namuttelivat paikan Otto Paajaselle ja mies ohjasi yhdellä kosketuksella pelin tasoihin ja kauden 19. maalinsa.

Paajasen maalin jälkeen TPS:n Dave Spina karkasi läpiajoon mutta johtomaalia ei mies saanut aikaan. Molemmat joukkueet pääsivät vielä koittamaan ylivoimaa, HPK kahdesti ja TPS kerran. TPS rummutti omalla miesylivoimallaan laukauksia kohti Perhosen maalia miltei koko kaksiminuuttisen mutta tolppaa lähemmäksi maalia ei turkulaisetkaan päässeet ja erätauolle siirryttiin tasatilanteessa.

 

TPS hallitsee, HPK iskee häkit

Jos kotijoukkue sai lentävän lähdön avauserään, ei HPK:n alku toisessa ollut sekään hassumpi. Toista erää oli pelattuna vain 44 sekuntia, kun Joona Karevaara ja Santeri Vuoti karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Karevaara passasi kiekon Vuotille ja Vuoti nakutti kiekon aivan maalin ylähyllylle.

Vuotin maalin jälkeen ote ottelusta sirtyi TPS:lle. HPK kuitenkin kesti kotijoukkueen rynnistyksen mainiosti kiekkoja torjuneen Perhosen ja uhrautuvan puolustuksen avulla. Kerran tolppakin oli jälleen suosiollinen Kerholle.

Kesken TPS-painostuksen HPK pääsi vastahyökkäykseen. Karevaara räväytti todella komean rannelaukauksen ohi Oskari Setäsen ja siirsi HPK:n kahden maalin johtoon. Karevaaran maalin jälkeen TPS:n valmentaja Ari-Pekka Selin otti joukkonsa aikalisälle mutta sekään ei joukkuetta auttanut.

Noin viisi minuuttia Karevaaran maalin jälkeen oli Henrik Forsbergin vuoro tuulettaa maalia. Waltteri Hopposen tilanne maalin edessä näytti jo lipuvan ohi, kunnes mies käänsi kiekon maalin eteen, jossa Forsberg sai siirtää pelivälineen tyhjään maaliin. Forsbergin maalin jälkeen TPS:n maaliin vaihdettiin Teemu Lassila, eikä erässä enää lisäosumia nähty.

 

HPK puolustaa voiton

Kolmanteen erään TPS lähti hakemaan kiriä ja lisäpisteitä, jotta se pysyisi vielä mukana taistelussa kuuden parhaan joukosta. TPS ei kuitenkaan pystynyt rakentamaan aivan maagisia maalipaikkoja ja Perhonen maalissa jatkoi vakuuttavia otteitaan.

Erän puolivälissä Otto Paajanen karkasi vapaaseen maalipaikkaan, jossa häntä rikottiin ja ottelun tuomari risti kätensä rankkarin merkiksi. Paajanen veivasi Lassilan jäänpintaan ja nosti kiekon komeasti TPS-maaliin. Samalla Paajanen rikkoi 20 maalin rajapyykin ja ottelu Turussa oli käytännössä taputeltu.

TPS pyöritti näennäisesti peliä HPK:n päädyssä loppupelin ajan mutta maalia se ei enää saanut aikaan ja HPK korjasi täyden potin.

Ottelun tilastot tästä

HPK:n kausi paketoidaan tosrtaina kotikaukalossa, johon Kerhon vastustajaksi saapuu Vaasan Sport.

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – urheilua ja viihdettä joka päivä!

08.03.2016 21:09

Jaa artikkeli: