HPK herkutteli juhlaottelussa

HPK-Ässät 5-1 (1-1, 1-0, 3-0)

HPK vietti tänään 87-vuotis juhliaan. HPK oli tyly isäntä, eikä antanut vieraana olleelle Ässille pistettäkään matkalle takaisin Poriin. Kristian Vesalainen ja Jere Innala tekivät ensimmäiset Liiga-maalinsa.

20161208, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT,  HPK:N 87 -VUOTISJUHLAOTTELU, HÄMEENLINNAN MIESKUORO LAULOI FINLANDIA -HYMNIN . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

20161208, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT,  HPK:N 87 -VUOTISJUHLAOTTELU, KUNNIAPUHEENJOHTAJA HARRI LINTUMÄKI . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

20161208, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT,  HPK:N 87 -VUOTISJUHLAOTTELU, ALOIUTUSKIEKON PUDOTTI ASSERI LAINESALO  HPK:N  . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun kulku

Juhlapuheiden ja komeasti kajahtaneen Finlandia-hymnin jälkeen Ritari-Areenan valtasi tuttu se on siellä -ralli, kun Severi Sillanpää nosti Ässä-vahti Andreas Bernardin torjuman irtokiekon vieraiden maalin ylänurkkaan. Sillanpään maaliin alustuksen tekivät Jaakko Turtiainen ja Mathias Porseland.

Sillanpään maalin jälkeen myös Sakari Manninen oli lähellä maalintekoa mutta miehen rannelaukaus kilahti yläriman kautta muikkuverkkoihin.

20161208, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT,  HPK:N KRISTIAN VESALAINEN (93) TEKI 3-1 MAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Vierasjoukkue Ässät pääsi avauserän puolivälin jälkeen ylivoimalle ja onnistui maaliteossa samalla hetkellä, kun Joni Tuulola astui ulos jäähyaitiosta. HPK:n puolustus ei saanut pidettyä Charles Bertrandin mailaa kurissa, vaan ranskalainen tasoitti ottelun maalin läheisyydestä.

Toisen erän alku oli vierasjoukkueelta vahvaa pelaamista ja se olikin lähellä johtomaalia mutta Simon Suoranta ei onnistunut ohjaamaan kiekkoa ylivoimalla tyhjään maaliin. Välittömästi Ässä-ylivoiman jälkeen HPK siirtyi johtoon. Teemu Turunen kiitti Ässä-pakin harhasyötöstä ja veivasi kiekon ohi Bernardin.

20161208, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT,  HPK:N JERE INNALA (21) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kolmanteen erään HPK lisäsi vielä asteen verran höyryä kattilaan ja jätti Ässät lopullisesti taakseen puolentoista minuutin tehohetken ansiosta. Ensin Liiga-uran avausmaalin iski Kristian Vesalainen ja heti perään saman tempun toisti Jere Innala.

Ässät otti maalivahdin pois jo neljä minuuttia ennen ottelun loppua ja haki sinnikkäästi kavennusta. Ässät saikin melkoisen myllytyksen HPK:n maalille mutta viimeiseen asti taistellut HPK ja viimeisenä lukkona tänään maalissa pelannut Antti Karjalainen kesti kerta toisensa jälkeen. Ottelun loppulukemat 5-1:een viimeisteli lopulta Juho Keränen tyhjään maaliin.

20161208, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT,  HPK:N PHILIPPE CORNET (51) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun ratkaisu

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tasaista ja vauhdikasta vääntöä, mikä olisi voinut kääntyä suuntaan tai toiseen. HPK sai kuitenkin todella tärkeän maalin toisessa erässä kesken vierasjoukkueen painostuksen ja siirtyi johtoon.

Kolmannen erän alussa Kristian Vesalainen pelasi ensin paikan Niko Kapaselle ja viimeisteli lopulta itse paluukiekosta avausmaalinsa Liigassa. Maali oli Vesalaiselle enemmän kuin ansaittu, sillä miehellä on ollut tukuittain paikkoja maalin tekoon jo aikaisemmissakin pelaamissaan otteluissa. Josko nyt hanat aukeaisivat toden teolla.

Lopullinen ratkaisu otteluun nähtiin vain hetki Vesalaisen maalin jälkeen, kun HPK karkasi ylivoimahyökkäykseen. Kiekko pelattiin Innalalle, joka viivytti laukaustaan hetken ja sijoitti kiekon tämän jälkeen tarkasti alanurkkaan. Myös Innala korjasi siis kiekon talteen ensimmäisen Liiga-maalinsa merkiksi. Innala oli lisäksi lähellä toistakin maalia Ässien pelatessa ilman maalivahtia mutta tällä kertaa nuorukaisen laukaus suuntautui ohi maalin.

Sanottua:

– Vauhdikas peli. Meiltä hyvä lähtö peliin ja oltiin ehkä hitusen niskan päällä ensimmäisessä erässä. Toinen erä oli sitten Ässien ja he aiheuttivat meille siinä kyllä hankaluuksia. Saatiin kuitenkin vähän kuin tyhjästä todella iso maali meille ja kolmannessa erässä oltiin tehokkaita. Ollaan oltu vähän tehottomia mutta tänään oltiin tehokkaita, iloitsi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ottelun jälkeen.

Ottelun tilastot ja videokooste tästä

Seuraava ottelu

HPK:lla on edessä vajaan viikon mittainen tauko peleistä ja seuraava ottelu pelataan tulevan viikon keskiviikkona, jolloin Hämeenlinnaan saapuu vieraita Kuopiosta. KalPa löytyy tällä hetkellä sarjataulukon kakkospaikalta, joten tasonmittaus tulee olemaan kovimmasta päästä ja luvassa on todellinen huippumatsi!