HPK heräsi vasta kolmannessa erässä – Sport voittoon pitkän kaavan kautta

HPK-Sport 3-4 vl. (0-0, 1-2, 2-1, 0-0, 0-1)

Pohjantähti areenan kirkkaissa valoissa nähtiin tuloksellisesti tasainen vääntö, kun HPK ja Vaasan Sport iskivät yhteen. Ottelussa aktiivisempi Sport vei lisäpisteen matkaansa voittolaukauskisassa.

Sport hallitsee

Ottelun avauserä oli kotijoukkueelta sanalla sanoen nihkeä. Se joutui välillä puolustamaan pitkiä pätkiä Sportin liikuttaessa kiekkoa nopealla temmolla mieheltä miehelle.

HPK:n ensimmäistä kunnollista hyökkäystä saatiin odottaa erän viidennelle minuutille, kun Steve Moses purjehti Sport -viisikon läpi heittämällä. Moses kuitenkin yritti pelata paremman tekopaikan Matti Järviselle, mutta syöttö epäonnistui ja tilanne purkaantui.

Erän ensimmäinen erikoistilanne nähtiin ajassa 12.33, Markus Nenosen lähettämä purkukiekko lensi katsomon puolelle ja tästä miehelle tuomittiin kahden minuutin rangaistus.

Sport ei kuitenkaan onnistunut omalla ylivoimallaan, joten erää jatkettiin tasaisesti aina ihan viimeisille minuuteille asti. Ajassa 17.25 oli HPK:n vuoro päästä ylivoimalle, kun Michael Jolyn liike oli liikaa Shaun Heshkalle.

HPK:n koko kauden tökkinyt ylivoima ei jälleen ottanut tuulta alleen, joten erätauolle päädyttiin tasatilanteessa.

 

Aneeminen HPK

Toinen erä ei mitään pelillistä juhlaa ollut kotijoukkueen osalta, se kyllä sai peliä painettua vierailijoiden kenttäpäätyyn, mutta jatkopelit loistivat poissaolollaan.

HPK pääsi aivan erän alkumetreillä ylivoimalle, mutta tulos oli jälleen laiha, aivan sen viimeisillä sekunneilla Steve Moses käänsi kiekon maalille johon Jere Jokinen oli Sport -puolustukselta unohtunut. Jokinen kuitenkin hätäili hieman ja laukaus epäonnistui pahemman kerran.

Hieman ennen erä puoltaväliä Sport myös sai osakseen ylivoima-aikaa eikä jättänyt sitä käyttämättä. Ajassa 28.31 Simon Hjalmarsson siirsi vierailijat 0-1 johtoon.

Noin minuutti ensimmäisestä ja Sport iski jälleen, kun Aatu Aarnio viimeisteli uransa avausmaalin HPK:n lepsun puolustuksen avittamana.

Kaksi nopeaa maalia oli liikaa HPK:lle ja sen pasmat olivat välillä jopa täysin sekaisin, kun Sport vyöryi vaihto toisensa perään kohti Sami Rajaniemen maalia.

HPK kuitenkin tarrasi oljenkorteensa kiinni erän loppupuoliskolla, kun Karri Aho toimitti viivasta kiekkoa maalille ja kavennuksen tuikkasi maaliin Michael Joly. Osumaan toisen syötön sai Rony Ahonen.

Jatkoaika kutsuu

Kolmas erä ei kerennyt vanheta kuin muutaman minuutin, kun vierailija Sport iski. Erik Riska toimitti siniviivan kulmasta kiekkoa maalille ja rankassa maskissa ollut Sami Rajaniemi oli voimaton.

Tuossa kohtaa näytti hetken siltä, että HPK taipuu lopullisesti, mutta mitä vielä. Ensin Rony Ahonen toi isännät upealla laukauksellaan maalin päähän ja vajaa puoliminuuttia tästä Eetu Liukas tuikkasi tasoituksen Michael Jolyn upeasta esityöstä.

Tasoituksen jälkeen alkoi Vaasalaisten penkillä kriisipalaveri, kun päävalmentaja Risto Dufva komensi aikalisän.

Tämä auttoi vierailijat hieman paremmin jälleen mukaan peliin ja vierailija saivatkin erän puolivälissä mahdollisuuden nousta johtoon Sami Rajaniemen saadessa rangaistuksen pelattuaan kiekkoa maalin takana olevan alueen ulkopuolella. HPK kuitenkin pelasi loistavan alivoiman ja tylsytti Sportin yritykset.

HPK sai aivan kolmannen erän lopussa kiekon jo maaliviivan ylitse, mutta maali hylättiin videotarkastuksen jälkeen, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika ei tuottanut tulosta vaikka HPK siinä olikin aktiivisempi osapuoli. Lähimmäksi maalia pääsi HPK -puolustaja Arttu Pelli jonka laukauksen Rasmus Reijola torjui mailansa varrella.

Niinpä ratkaisua haettiin voittolaukausten kautta. HPK:n ainoa onnistuja oli Mathias Trettenes ja kun Sportin Axel Holmström osui kahdesti, niin lisäpiste matkasi Vaasaan.

 

Lehdistötilaisuus HPK-Sport 16.12.2022

Sport-ottelu oli viimeinen ennen joulutaukoa. Seuraavaksi pelataan tapaninpäivänä 26.12.2022 Tamperella Tapparaa vastaan ja kotona tahkotaan seuraavaksi 28.12. keskiviikkona, kun vastaan asettuu Oulun Kärpät! 

16.12.2022 23:14

Jaa artikkeli: