HPK heräsi taistoon liian myöhään – Pisteet HIFK:lle

HPK aloitti kolmen ottelun juhlaviikkonsa, kun se kohtasi tiistai-illan kaksijakoisessa ottelussa HIFK:n Helsingissä. Ottelussa nähtiin useita hienoja yksilösuorituksia ja tiukkaa puolustuspelaamista.

Yksipuolinen avauserä

Kotijoukkue HIFK aloitti ottelun todella väkevästä ja se saikin luotua monta pitkää pyöritystä HPK:n päätyyn. Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen olikin suorastaan kotijoukkueen dominointia.

HIFK:n vahva kiekonhallinta tuottikin lopulta tulosta, kun Iikka Kangasniemi väläytti ketteryyttään ja eksytti puolustaja Niklas Friman siniviivan tuntumassa pienellä pyörähdyksellä. Pyörähdyksen seurauksena laitaan avautui tilaa, jonka Kangasniemi käytti välittömästi hyödykseen ja lähti nousemaan kohti maali. Kangasniemi löysi rystysyötöllään maalin edustalle aivan yksin jääneen Jere Sallisen joka jatkoi Kangasniemen syötön yhdellä kosketuksella suoraan ohi voimattoman Rasmus Reijolan. Erää oli tässä kohtaa pelattu 8.09.

Ottelun avausmaalin jälkeen kenttätapahtumat tasoittuivat ja vierailija HPK saikin hieman paremmin juonesta kiinni. Vierailijoiden paras paikka siunaantui Tommi Tikalle, joka pääsi ajassa 11.02 käsiksi Jere Innalan ampumaan reboundiin. Tikan laukaus kuitenkin suuntautui ohi maalin, joten lukemat säilyivät ennallaan.

Aivan erän viimeiseillä minuuteilla HPK pääsi mylläämään pidemmän aikaa HIFK:n puolustusalueella ja pyörittämään sille ominaista päätypeliä. Useamman minuutin kestänyt painostus ei kuitenkaan tuottanut muutamaa kaukolaukausta kummempaa, joten erätauolle siirryttiin kotijoukkueen yhden maalin johdossa.

Kun et itse tee niin…

Toisin kuin avauserän alussa, niin toisen erän alussa HPK otti kiekollisen hallinnan pelistä, mutta silti parhaimmat maalipaikat sai kotijoukkue HIFK. Erää oli pelattu n. 4min, kun Iikka Kangasniemi jälleen käytti tavaramerkkiään eli nopeuttaan ja eksytti HPK:n alueen kulmassa puolustaja Arto Laatikaisen. Kun tilaa aukesi, niin Kangasniemi antoi lättysyötön toiselle puolelle kenttää, jossa odotti Jere Sallinen. Sallinen pääsikin ampumaan vapaasti, mutta vierailijoiden maalilla Rasmus Reijola napsi räpylällään helpohkosti Sallisen lähettämän kiekon pois.

Mitä pidemmälle erä eteni sen enemmän vierailijat ottivat pelivälinettä hallintaansa ja eikä aikaakaan, kun se maalipaikkakin aukesi. Ajassa 29.32 Cody Kunyk ja Tommi Tikka karvasivat kiekon HIFK:n maalin takaa ja petasivat paikan Valtteri Puustiselle, joka oli jäänyt aivan yksin p-pisteiden väliin. Puustinen ampuikin terävästi, mutta kotijoukkueen maalilla Frans Tuohimaa venyi upeaan torjuntaan.

HPK jatkoi vahvaa otettaan pelistä, mutta erän ylitettyä puolenvälin, niin HPK -puolustaja Niklas Frimanille kävi pieni lapsus hyökkäysalueen siniviivan kulmauksessa. Frimanin lähettämään kiekkoon pääsi väliin Otto Paajanen, joka jatkoi kiekon yhdellä kosketuksella Sebastian Dykille. Dyk sekä Teemu Turunen karkaavat 2vs1 -hyökkäykseen, jonka Dyk päättää omaan laukaukseen. Dykin laukauksen vielä HPK -vahti Reijola selvittää, mutta irtokiekossa oli nopeasti Turunen, joka nosti kiekon ohi jäässä makaavan Reijolan pelikellon näyttäessä aikaa 31.14.

Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty, joten toiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Loppukiri

Kolmas erä alkoi siitä mihin toinen jäi. HPK hallitsi ja HIFK teki maalit. Erän alun paras maalipaikka kuitenkin siunaantui vieraiden Niclas Luceniukselle ajassa 44.04. Joona Monto antoi loistavan syötön laidan viereltä Luceniukselle, joka pääsi nokikkain Frans Tuohimaan kanssa. Luceniuksen hätäinen laukaus kuitenkin suuntautui ohi maalin takakulmasta ja täten lukemat säilyivät 2-0.

Kun ei vieraille maistunut, niin kotijoukkue iski. Teemu Turunen karkasi laidasta läpi ja syötti kiekon keskustaan jääneelle Sebastian Dykille, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä ohi Reijolan.

Pelikello näytti aikaa 50.08, kun vierasjoukkue herää peliin mukaan myös maalien muodossa. Valtteri Puustinen antoi loistavana lättysyötön p-pisteen alakaarelta maalin edustalle, jonne oli noussut puolustaja Santeri Lukka. Lukka jatkoi kiekon yhdellä kosketuksella ohi HIFK -vahti Tuohimaan. Maaliin toisen syötön itselleen sai Markus Nenonen.

Reilu minuutti edellisestä ja vierailijat tulevat jo maalin päähän, kun Tommi Tikan laukaus p-pisteen yläkaarelta livahtaa ohi vahvassa maskissa olleen Tuohimaan. Maaliin syötöt itselleen sai Jere Innalla ja Petteri Nikkilä.

Erän lopussa HPK yritti tasoitusta ilma maalivahtia useamman minuutin, mutta tolppaa lähemmäksi eivät vierailijat päässeet, joten pisteet jäivät Helsinkiin lukemin 3-2.

 

 

03.12.2019 21:13

Jaa artikkeli: