HPK-HC Pilsen – pelaajien kommentit

HPK:n taival CHL:ssä jatkui torstaina kotiottelulla HC Pilseniä vastaan. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen reilu viikko sitten Tsekeissä päättyi Pilsenin niukkaan voittoon jatkoajalla ja tulos oli myös nyt tuttu, kun HPK hävisi niukan ja fyysisen kamppailun Pohjantähti Areenalla lukemin 1-2. Ottelun highlightit näet jutun lopusta.

Katkera tappio ei luonnollisestikaan herättänyt riemun kiljahduksia HPK -hyökkääjä Markus Nenosessa.

– Tiukka peli ja ei jäännyt oikein hyvä maku suuhun, kuten ei jäännyt Tsekeissäkään. Muutamia huonoja puolustustilanteita meiltä joista kaveri pääsi paikoille. Olihan meilläkin paikkamme, mutta ei oikein meinattu millään saada kiekkoa reppuun.

Ottelun fyysisyys ja pienet jälkipelit joita nähtiin eivät myöskään tulleet Nenoselle mitenkään yllätyksenä.

– Kamppailut ovat kovempia kuin mihin tähän aikaan kaudesta tai viime vuosina on Liigassa tottunut. Ollaan kuitenkin päästy pelaamaan huippujoukkueita ja vahvoja jässiköitä vastaan, jotka kamppailevat todella kovaa.

Nenosen maalijyvä ja työnteko on ollut kohdillaan jo heti kauden alusta asti. Hyökkääjä itse ei kuitenkaan liiemmin intoile ja kommentoi omia suorituksiaan maltillisesti.

– Sanotaan, että ihan ok pisteiden valossa, mutta välillä on ollut vähän sellaista hakemista. Kyllähän ne pisteetkin tuo vähän hyvää mieltä varsinkin jos voitetaan. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä rakentamaan eteenpäin.

“Liika annettiin paikkoja kaverille”

Täksi kaudeksi HPK:hon siirtynyt Elmeri Eronen on tyytyväinen joukkueen kehitykseen CHL:n aikana, mutta tappio veti puolustajan mietteliääksi.

– Kokoajan on kyllä tekeminen ollut parempaan päin niin joukkueella kuin itselläkin, mutta tänään jäi vähän uupumaan viimeistelyssä. Puolustuspelissä anettiin taas liikaa paikkoja kaverille. Onneksi kuitenkin Voutilainen oli maalissa todella hyvä tänään.

Eronen nostaa myös Nenosen tapaan pelin fyysisyyden ja pelin kovan temmon esille.

– Pelin temmossa on vähän kovempi taso kuin perus liigapelissä. Hyvin taitavia ja ovelia äijiä on vastassa, jotka antaa hienoja syöttöjä pienessä tilassa kokoajan. Pitää olla jatkuvasti hereillä, kun pääsee kansainvälisiä huippupelaajia vastaan pelaamaan.

Erosen ensimmäinen kausi kotimaisemien ulkopuolella on ollut puolustajan mieleen. Mies kertookin päässeensä pelisysteemin hyvin sisälle.

– Kuten sanoin alussa niin kokoajan on ollut parempaan päin. Tykkään tästä pelityylistä, kun mennään kovaa ja pelataan aktiivista kiekkoa. Oikeastaan sen takia tulin tänne, kun on tuo hyvä pelityyli ja uskon, että parannan tästä kokoajan.

Eronen on alkukaudesta päässyt luutimaan tutun kaverin kanssa, kun toinen Turusta lähtöisin oleva pelaaja Niklas Friman on ollut miehen pakkiparina.

– Olen tykännyt pelata Frimanin kanssa. Ollaan joskus TPS:ssä pelattu junioreissa samassa pakkiparissa. Tuttu pelaaja joka antaa kaikkensa joka ilta. Siinä on helppo luottaa kaveriin ja kemiat ovat sopineet tosi hyvin.

Eronen odottaa lauantain ZUG -ottelusta vielä tasokkaampaa peliä kuin Pilseniä vastaan pelatusta.

– Odotan kovatasoista ottelua. ZUG on joukkue, joka ei lannistu. Sieltä tulee kahta kauheemmin vielä äijät päälle ja meidän pitää pystyä vastaamaan siihen. Eritoten puolustuspelaamista meidän pitää parantaa. Se on ollut nyt vähän meidän heikkous, että ollaan annettu kaverille liikaa helppoja paikkoja.

Puolustaja myös toivoo lopuksi, että yleisö löytäisi CHL -otteluihin yhtä hyvin kuin liigapeleihin.

– Täällä on huipputasoisia pelaajia, jotka pelaavat aina maajoukkueessa asti. Taso on kovempi kuin perus liigapelissä, joten ei muuta kuin kaikki hallille, koska Euroopan huippu on täällä.

HPK – ZUG lauantaina 7.9. Ottelu alkaa klo 19.00.

Osta liput lauantain peliin tästä!

06.09.2019 16:45

Jaa artikkeli: