HPK hallitsi ja SaiPa ratkaisi

HPK – SaiPa 2-3 ja. (0-2, 1-0, 1-0, 0-1)

Torstaina Pohjantähti Areenalla pelattiin perhepeli, jossa yhteen iskivät sarjan häntäpäässä olevat HPK sekä SaiPa. Ottelua hallitsi HPK, mutta se sortui hyökkäyspäässä virheisiin, joista SaiPa iski tehokkaasti vastaan. Ratkaisu haettiin aina jatkoajalta asti, jossa SaiPan Antoine Morand iski ratkaisevan osuman.

Kuva: Teemu Hannula

 

HPK teki työt, SaiPa maalit

Ottelun avauserä alkoi vahvasti HPK:n hallinnassa, sitä kerkesi kulumaan vain muutama sekunti, kun Mathias Trettenes tarjoili Michael Jolylle avopaikan. Kiekko kuitenkin pomppi kanadalaisen lavassa, joten SaiPa selvisi säikähdyksellä.

Vain hetki edellisestä ja HPK:n puolustaja Petteri Nurmi piti SaiPa viisikkoa pilkkanaan purjehtien aivan parhaalle maalisektorille, SaiPan puolustus kuitenkin rikkoi Nurmea koukkaamalla ja tämä menetti kiekon hallinnan. Tästä peli kääntyi toiseen päähän ja Veikko Loimarannan kaukaa ampuma kiekko yllätti Daniel Lebedeffin.

Erän edetessä HPK pystyi luomaan useita maalipaikkoja Niclas Westerholmin vartioimalle SaiPa-maalille, mutta kerta toisensa jälkeen nuori SaiPa-vahti onnistui venymään kiekon tielle.

Ja kun et itse tee, niin yleensä vastustaja tekee, tämä piti tänäänkin paikkansa. Ajassa 14.26 Valtteri Lipiäinen toimitti kiekkoa maalille ja Ville Vainikainen ajoi hanakasti maalille lyöden kiekon reppuun.

Aivan erän lopussa pelin ensimmäinen rangaistus myös näki päivänvalon, kun Valtteri Lipiäinen taklasi Markus Nenosta sääntöjen vastaisesti.

Kuva: Teemu Hannula

 

HPK:n hallinta jatkuu

Ottelun avauserää mukaillen HPK otti heti toisen erän alusta hallinan kiekosta ja samalla pelistä itselleen, kun taas SaiPa lähinnä keskittyi sumputtamaan keskustaa.

Aivan erän alkuminuuteilla HPK kannattajat juhlivatkin jo kavennusmaalia, kun Jere Jokisen ampuma kiekko sai verkon helähtämään. Videotarkastuksen jälkeen kuitenkin todettiin, että kiekko oli sivuverkossa ja peliä jatkettiin SaiPan kahden maalin johdossa.

Erää jatkettiin pitkään tasatahtiin kunnes erän puolivälissä Eetu Liukas toi helpotusta kotijoukkueen tuskaan. Michael Jolyn lättysyöttö tippui nätisti Liukkaan lapaan, joka ujutti pelivälineen Niclas Westerholmin jalkojen välistä verkkoon.

SaiPa sai mahdollisuuden erän lopussa siirtyä taas kahden maalin johtoon, kun Arttu Pelli komennettiin kahden minuutin istunnolle. HPK:n alivoima oli kuitenkin jämäkkää ja piti lukemat tasaisina aina erätauolle asti.

HPK venyy jatkoajalle

HPK lähti kolmanteen erään ryhdikkäästi, se vyöryi tasaisesti SaiPan kenttäpäätyyn ja saikin muutamia erinomaisia jatkopelejä aikaiseksi.

Erää oli takana noin puolet, kun HPK nousi ylivoimalla tasoihin. Petteri Nikkilä toimitti viivasta kiekkoa ja maskissa ollut Markus Nenonen ohjasi kiekon ohi Westerholmin. Osumaan toisen syötön itselleen nappasi Michael Joly.

HPK sai maalistaan selvästi lisää energiaa ja se näkyi, maalipaikkoja siunaantui useampikin, lähimmäksi pääsi Steve Moses, mutta yhdysvaltalaisen ruuti oli märkää.

Kun kumpikaan ei saanut maalia aikaiseksi varsinaisella peliajalla, niin ratkaisu haettiin jatkoajalla. Siellä ratkaisijaksi nousi SaiPan Antoine Morand. Petteri Nikkilä nousi kiekon kanssa rohkeasti ja menetti kiekon kohtalokkain seurauksin, kun Eetu Liukas tai Steve Moses eivät paikanneet Nikkilää, niin Morandilla oli rauha viimeistellä vierailijoiden voitto läpiajosta.

Lehdistötilaisuus HPK-SaiPa 5.1.2023

HPK:n ottelut jatkuvat lauantaina, kun Kerho pääsee ottamaan revanssia SaiPasta Lappeenrannassa. Itään matkustaa Kerhon joukkueen lisäksi bussillinen HPK Kannattajia, joten tuki tulee myös vieraspelissä olemaan joukkuelle tärkeä! Kotona pelit jatkuvat seuraavalla viikolla perjantaina 13. päivä, kun Hämeen Herruudesta pelataan kolmannen kerran kuluvalla kaudella! Ole mukana: liput tästä! 

05.01.2023 23:25

Jaa artikkeli: