HPK HALLITSI, HIFK KORJASI PISTEET

HIFK-HPK 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Ottelu Helsingissä oli HPK:n hallintaa lähes alusta loppuun asti. Helsinkiläiset pitivät kuitenkin kerho-hyökkääjät poissa aivan parhailta maalipaikoilta, eikä HPK näin saanut aikaan yhtään osumaa. HIFK sen sijaan käytti paikkansa tehokkaasti ja nappasi kolme pistettä itselleen.

Ottelun avauserä kiekkoiltiin maalittomana. HIFK pääsi koittamaan johto-osumaa avauserässä ylivoimalla kahteen kertaan ja HPK kertaalleen. Loistaville paikoille ei kuitenkaan kumpikaan joukkue päässyt, eikä maaleja siten nähty. Parhaimmat paikat avautuivat HIFK:n Patric O’Sullivanille ja HPK:n Tuomas Vänttiselle, jonka laukaus päätyi lopulta tolppaan.

Ottelun toista erää oltiin ehditty pelata vajaat neljä minuuttia, kun HIFK iski ottelun avausmaalin ja lopulta myös voittomaaliksi jääneen osuman. Toni Söderholm toi kiekon hyökkäysalueelle ja syötti pelivälineen rystyllä Lennart Petrellille. HPK-puolustus oli ratkaisevasti myöhässä ja Petrell teki nopeat harhautukset, sekä laittoi kiekon Mikko Tolvasen kilpipuolelta verkkoon.

Maalin jälkeen HPK jatkoi ottelun hallintaa ja oli helsinkiläisiä selvästi pirteämpi viidellä viittä vastaan pelissä. Erän puolivälissä Tuomas Santavuorelle avautui mainio maalintekopaikka, kun Ossi-Petteri Grönholm vapautti Santavuoren läpiajoon. Santavuoren ratkaisu oli kuitenkin heppoinen ja HIFK-maalissa Joni Ortio torjui yrityksen.

HIFK RATKAISEE

Ajassa 42.58 Iiro Pakarinen siirsi HIFK:n 2-0 -johtoon. Kimmo Kuhta syötti kiekon maalinkulmalle, jossa Juuso Vainio ei saanut katkaistua syöttöä. Kiekko meni lopulta maaliin Pakarisen luistimesta mutta potkuliikettä ei videotarkastuksenkaan jälkeen nähty ja näin maali hyväksyttiin. Tasan kolme minuuttia myöhemmin pelissä oli jo ratkaisun makua, kun Tyler Redenbach ujutti kiekon Tolvasen längistä kolmannen kerran HPK-verkkoon. Markus Granlund huitaisi kiekon maalille, jonne Redenbach oli unohdettu täysin vapaaksi ja miehellä oli lopulta helppo työ laittaa kiekko maaliin.

Kunnollista loppukiriä ei HPK enää saanut aikaan ja kirin katkaisi lopulta Juho Mielosen saama jäähy kaksi minuuttia ennen pelin loppua HPK yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia.

Maalivahtien torjunnat ottelussa kirjattiin lopulta Ortio 27 ja Tolvanen 11. Aivan torjuntojen vastaava ei HPK:n hallinta kuitenkaan ollut, vaan hämeenlinnalaiset blokkasivat HIFK-laukauksia erittäin mallikkaasti. Koko alkukauden vaivannut tehottomuus maalintekotilanteissa vaivasi kerhoa myös tiistaina.

HPK jatkaa pisteiden metsästystä perjantaina Espossa Bluesia vastaan. Seuraava kotiottelu on edessä tulevana lauantaina niin ikään Bluesia vastaan.


Ville Peltonen 9.10.2012

09.10.2012 18:42

Jaa artikkeli: